Son derecede kaliteli ve sağlıklı malzemelerle üretilen orijinal çantalar, günümüzde benzer görünümle ancak sağlıksız malzemelerle taklit edilmeye başlandı. Bu durum da her markanın replika ürününün çoğalmasına neden oldu. Replika ya da halk tabiriyle çakma ürünler, ekonomik açıdan uygun görünse de içeriği kalitesiz malzeme olduğu için kullandıkça sağlığa zarar vermekte. 


orijinal çanta nasıl ayırt edilir

Çok fazla ürün bulunan çanta piyasası, replika ürünlerle mücadele etmeye devam ediyor. Bu mücadelenin sonunda kazanan kim olacak merak konusu. Peki orijinal ürün almak isteyenler, ürünün sahtesinden nasıl ayırt edebilir? Bu ayrımın püf noktaları var mıdır? Bu konuya değinmek için karşındayız.

 

En ünlü markaların, yerel firmaların her sezon piyasaya sunduğu orijinal çantalar dikişinden renk tonuna kadar kendini diğer ürünlerden ayırır. Buram buram kalite kokan orijinal ürünleri taklitlerinden ayırt etmek için; bu yazımızdaki bilgileri bir köşeye not etmeyi sakın unutma.

Kendine ya da sevdiklerine çanta almak istersen orijinal olup olmadığını anlamak için bazı bilgileri gözden geçirebilirsin. Dikişi, logo tasarımı, paketlenmesi, etiket detayları derken bir ürün nasıl orijinal izler taşır hepsini anlayabilirsin. Bu yazımızı, severek ve beğenerek aldığın çantaları seneler boyunca aynı kalitede kullanman için hazırladık. Replika çantalar sana birkaç ay eşlik ederken; orijinal markalı çantalar seninle senelerce gelecek. Her kombinde kaliteli ve özenli bir çanta kullanmak istediğinde, orijinal çantalara güvenebileceğini bilmelisin. 

 

Orijinal Çantaların Genel Kriterleri

 

Dünya genelinde tasarımlarıyla ün yapmış ve marka haline gelen çanta firmaları, üretime aldıkları çanta modellerinde birkaç detaya çok dikkat eder. Bu detaylara şöyle açıklık getirmek istiyoruz:

 

1) Dikişlerin kalitesi, her markanın kendi tarzını belirler. Orijinal ürünlerde dikişler çok sıktır ve sağlamdır. Kullanılan iplikler de oldukça kalitelidir. Tüylenme, atma yapmayan dikişlerin olması çantanın orijinal olduğunu ifade eder.

2) Kimi çanta markaları, dikişlerinde özel bir tarz belirler. Tüm çantalarda o dikiş modeli dikkat çeker. Çantalarda yer alan düğmelerin ipleri ve dikiş modeli orijinal izler taşır.

3) Fermuarlarda çanta markasının adı geçebilir. Bu özellik, orijinal çantaların pek çoğunda yer alır. Fermuarlar, ağır ve sağlamdır.

4) Kullanılan deri kumaş, ele geldiğinde sertlik oluşmaz. Kaliteli deri kendini uzaktan belli eder. Çantanın dokusunu tırnağında kazımaya çalıştığında içe çökme meydana gelmez. Kaliteli deri olduğunu hissedebilirsin.

5) Çantanın ambleminde ya da kemerlerinde yer alan çeliklerin içi doludur. Bu dekor çelikler, tutkalla yapışmaz ve sağlam şekilde çantaya sabitlenmiştir.

6) Orijinal ürünlerin iç ceplerinde etiket yer alır. Etiketlerde ürün kodu bulunur. Bu kod, firmaların kendi web sitesinde tarandığında orijinal ürün olduğu ekrana çıkar. 

7) İnternetten alınan orijinal çantalar, özel paket ve ambalajla teslim edilir. Her çanta markasının kendine has paket tasarımları vardır. Ürünler, özenli şekilde kargolanır.


orijinal çanta nasıl ayırt edilir

Replika Çantalarda Dikkat Çeken Taklit Kusurları

 

Kaliteli markaların orijinal ürünlerini taklit eden replika çanta markaları, gözle görülür üretim kusurları ile kendini belli eder. Elinde aynı markanın aynı tasarımına ait 2 farklı model varsa ve hangisinin replika olduğunu anlamaya çalışıyorsa; listedeki ayırt edici özelliklere göz atabilirsin. Taklit ürünlerde en çok göze çarpan detaylar şunlardır:

 

  • Orijinalini birebir taklit eden taklit çantaların reyonda ya da görselde duruşu kendinden az çok haber verir.

  • Derinin yumuşak ve salmış bir görüntüsü vardır. Bu tür çantalar, taklit ürünlerde çok dikkat çeker. Ayrıca replika çantaların derisinde rahatsız edici bir koku dikkat çeker. Bu koku yoğun plastik maddeden gelmektedir. Sağlığa zararlı olduğunu anlayabilirsin.

  • Çanta üzerinde yer alan aksesuarlar, basit bir tutkalla yapışmıştır. Hatta tutkallar aksesuarların dışına taşabilir.

  • Çelik ya da demir süsler ise çok hafiftir. Taklit ürünlerde içi boş metal aksesuarlar kullanılır. Replika çantaların aksesuarlarını kolonya ya da ıslak mendille sildiğinde kararma meydana gelir. Bu özellik, ürünlerin çok kalitesiz malzemeden üretildiğine işarettir.

  • Taklit ürünler, orijinal çantalara göre daha uygun rakamlarda satılır. Satıcı ise kampanya olduğunu öne sürer ve müşteriyi bu şekilde kandırır. 

  • Taklit ürünlerde, logolu kısımların üzerinde dikişler yer alabilir. Kesik logoların olduğu çantalar, sahte ürünlerdir.

  • Logo oranları çok önemlidir. Replika ürünlerin logolarında simetri ya eğiklik meydana gelebilir. Çanta seçimi yaparken bu detayları hatırlaman önerilir.

 

orijinal çanta

Orijinal Çantaların Piyasa Değeri

 

Tahmin edersin ki; orijinal ürünlerin ekonomik değeri taklit ürünlere göre daha yüksektir. Lisanslı ve orijinal çantalar her zaman markanın anlaşmalı olduğu şubelerde ve kendi mağazalarında satılır. Aklındaki orijinal çantayı almak için güvenebileceğin platformlardan biri olan eçanta, sana orijinal ürün garantili yüzlerce çanta modelini sunmaktan gurur duyar. Dünyaca ünlü markaların en şık tasarımlarını ve tarzına hitap eden modelini aradığında eçantaya güvenebilirsin.

 

Orijinal çantaların etiketleri, klasik dükkan etiketleri ile basılmaz. Markanın kendi adının ve logosunun geçtiği, geniş ve birkaç sayfalı etiketlerde rakamlar sunulur. Sarı ya da turuncu etiketlerle değil; geniş kod içeren etiketlerde satış fiyatı dikkat çeker.

 

Örnek verecek olursak beğendiğin bir orijinal çanta 1000 TL civarındaysa; bu ürünü sana hiçbir firma ya da site çok düşük rakamlarla satamaz. Sattığı durumda sana kampanyaların devam ettiğini ve sana özel indirim yaptığını ifade edebilir. 1000 TL’lik bir ürün hiçbir zaman 200-300 TL’ye satılmaz. Firma bu durumda çok zarar eder ve çalışanların, ürünün karşılığını elde edemez. Bu nedenle indirimleri ve etiketleri iyi takip ederek orijinal ürünleri ayırt etmen önerilir.


orijinal çanta sahte çanta arasındaki fark

Orijinal Markalar Sunan eçanta'nın En Gözde 10 Çanta Modeli!

 

Tereddüt etmeden satın alabileceğin orijinal çantalar eçantada seni bekliyor!

 

Model: Eastpak

 

%100 vegan kriterlere göre üretilen Eastpak sırt çantası, eçantanın en sevilen ürünlerinden biridir. Herkese hitap eden renk tonuyla pek çok alanda kullanılabilir. Aklında orijinal bir sırt çantası alıp geziye ya da okula gitmek varsa bu ürün tam sana göre!

 

Eastpak Tecum M Sırt Çantası EK00091D CNNCT Khaki

 

Model: Us Polo Assn

 

İş ve ofis şıklığında el çantası kullanmak isteyen erkeklere özel olarak tasarlanan Us Polo el çantası, suni deri materyal malzemeden üretildi ve pek çok kombini tamamlamak için eçantada  yerini aldı. Orijinal Polo çanta kullanmak isteyenlerin favoriye aldığı ve severek kullandığı bir model!

 

us polo erkek çantası

 

Model: Herschel

 

Pudra pembe renginin hakim olduğu Herschel sırt çantası hem öğrencilerin hem de çalışanların severek kullandığı bir ürün. Bu orijinal çantada laptop bölmesi de yer aldığı için ofis ortamında kolaylıkla kullanılabilir. Konforlu bir çanta kullanmak istiyorum diyenler ürüne göz atmayı unutmasın.

 

Herschel Settlement Mid-Volume Sırt Çantası

 

Model: Tommy Hilfiger

 

Kadınların günlük ya da klasik kombinlerinde önemli bir yeri olan omuz çantalarına Tommy Hilfiger kaliteli bir model ekleniyor. Bu modeldeki zincir ve metalik detaylar, çantanın oldukça havalı görünmesini sağlıyor. Ofis şıklığında ya da ceket - kaşe kombinlerinde kullanılabilir.

 

Tommy Hilfiger Th Lock Satchel Snake

 

Model: Benetton

 

Çanta taşırken daha minimal ve kullanışlı bir model arayanlara Benetton spor görünümlü çapraz askılı çanta tasarladı. Ayarlanabilir omuz askısında yer alan minik cüzdan detayı ise bozuk paraların  daha kolay taşınmasına yardım ediyor. Tasarımı ve stiliyle çok beğenilen bu çantayı incelemeden alışverişe çıkma.

 

benetton kadın çanta

İlgini Çekebilir:

 

En Çekici Sweatshirt Kombinleri

Kış Kombinleri İçin 8 Harika Görünüm

Üniversite Kombinleri Nasıl Olmalı?

Chino Pantolon Nedir? Nasıl Giyilmeli?

Kışın Crop Top Kombini Yapmanın İpuçları

Ünlü Markalardan 2022 Kış Bot Modelleri

Zümrüt Yeşili Renk Modasını Nasıl Yakalarsın?

Pantolon Gömlek Kombinlerinde En İyi 5 Tavsiye

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler