Topuklu ayakkabılar… 2 kelimelik uzun bir şiir gibi! Kadın modasının yeri sarsılmaz kraliçesi topuklu ayakkabılar, giyildiği an gösterişli ve zarif özelliği sayesinde Külkedisi masalını gerçeğe taşıyabiliyor. Şıkır şıkır, feminen ve göz alıcı bir kombinin olmazsa olmazı topuklu ayakkabılar, vitrinde görüldüğü an pek çok kadının gözlerinde kalpli emojiler oluşturur; dolabındaki parçalarla uyumlama hayalleri kurdurur…


topuklu ayakkabı giymenin kolay yolları

Peri masalını andıran çekici tasarımlarının yanı sıra topuklu ayakkabı giymek daha doğrusu giyebilmek bir miktar zorlayıcı olabiliyor. Tüm vücudun taşıyıcısı ayaklar, ayakların bütün yükü de ayak tabanı ve topuk bölgesinde toplandığı için bu kuvvetin ince bir topuğa baskı yapması, dar ve sıkı kalıpları nedeniyle ayak hareketlerini kısıtlayıcı olması topuklu ayakkabı kullanımını komplike hale getiren sebeplerden bazıları. Fakat güzellik ve zarafetin gayrete aşık olduğunu da belirtelim; hayal edilen dişi, feminen ve çekici görünümü sergileyebilmek için rahatlıktan bir nebze feragat etmek gerekebiliyor.

Birkaç saatlik özel bir kutlama, şık bir akşam yemeği daveti, gün boyu ayakta aktif olman gereken ofis veya herhangi bir iş yeri ya da sadece günlük bir kombinle giyip vakit geçirmek için dışarı çıktığın topuklu ayakkabıların mutlaka mümkün olduğunca rahat kullanım sağlaması gerekir; aksi durumda tekrar eden cilt tahrişleri, ayak yaraları, nasır gibi problemlerle karşı karşıya kalabilirsin. Peki, hem şık hem de rahat olmak topuklu ayakkabıyla mümkün mü? Elbette mümkün! Ama nasıl?

Düğün, doğum günü, farklı konsept partiler ya da buna benzer özel kutlamalar dışında topuklu ayakkabı tercih etmiyorsan böyle bir sorunun olmayabilir; fakat topuklu ayakkabılar benim vazgeçilmezim, ama ayak yaralarımla başım dertte diyorsan doğru yerdesin, aramıza hoş geldin! Şimdi, bu yazıda sadece sana özel topuklu ayakkabıyı kolay giymenin ipuçları listesini paylaşıyor olacağız. Artık en şık kombinlerini giydiğinde ayakta durmak, yürümek ve gün boyu topuklu ayakkabılarla adeta bir kuğu gibi süzülmek senin için çocuk oyuncağı olacak!

Dilersen, konuya yeterince ısındıysan daha fazla vakit kaybetmeden topuklu ayakkabı nasıl giyilir, topuklu ayakkabıyı kolay kullanmanın yolları nelerdir konularına ince ince değindiğimiz alt başlıklarımıza ilerleyelim. İşte, topuklu ayakkabı giymekte zorlananlar için konforlu püf noktaları ve her daim rahat adımlar için doğru topuklu ayakkabıyı seçmenin ipuçları!

 

topuklu ayakkabı giymekte zorlananlara tavsiyeler

 

Topuklu Ayakkabı Giymeni Kolaylaştıracak 5 Çözüm

 

Topuklu ayakkabılarını rahatça kullanabilmen için 5 çözüm sıralıyoruz senin için. Zamanını almayacak; pratik şekilde uygulayabileceğin topuklu ayakkabı giymeyi kolaylaştıran püf noktaları nelermiş, birlikte inceleyelim:

 

1) Ayakkabılarının İçini Pudralayabilirsin

 

  • En sevdiğin o güzelim topuklu ayakkabıyı her giydiğinde topuğun, parmakların tahriş mi oluyor? Tamam, çözüm basit!

  • Topuklu ayakkabılarının ayağına vurmaması ve rahat yürüyebilmen için ayakkabının içini talk pudrası ile pudralayabilir; fazlasını ayakkabını ters çevirerek boşaltabilirsin.

  • İşini sağlama almak istersen ayakkabılarını giyeceğin 1 gece önceden soğutabilirsin.

  • Soğuyan ayakkabılar yarım numara kadar genişlemektedir.


pudra

2) Ayaklarını Nemlendirebilirsin

 

  • Ayakların ayakkabı içinde sürtündükçe derin kızarabilir, tahriş olabilir daha da önemlisi su toplayabilir.

  • Bu gibi zincirleme sorunları en aza indirgemek için yapabileceğin en kolay ve mantıklı adım ayakkabıyı giymeden önce ayaklarını bir kremle nemlendirmek.

  • Dilersen bir ayağına sürüp diğerine sürmeden test edip bahsettiğimiz rahatlığı fark edebilirsin.

  • Krem sürülmüş yumuşacık ve nispeten kaygan ayaklar ayakkabının içinde çok daha konforlu olacak.


nemlendirici

3) Jel Ortopedik Ayakkabı Tabanlığı Kullanabilirsin

 

  • Topuk dikeni, nasır gibi ayak problemleri yaşıyorsan jel ayak tabanları senin kurtarıcın olacak.

  • Jel tabanlıklara ayakkabı mağazalarında, eczanelerde ya da online satış platformlarında kolayca ve uygun fiyatlara bulabilirsin.

  • Ayak yapısına uygun olan bu jel tabanlıklar sayesinde ayağının doğal basış konforunu sağlayacağın için kendini çok daha rahat adımlar atarken bulacaksın.

     

 

     

    jel tabanlık

     

    4) Ayak İçin Bunyon Koruyucu Parmaklık Kullanabilirsin

     

    • Ayak için parmaklıklar son zamanlarda oldukça tercih edilen bir çözüm. 

    • Özellikle ayak baş parmağını ve buradaki kemiği baskıdan, ayakkabının sert yapısından koruyan ayak parmaklıkları ucu kapalı topuklu ayakkabılar için birebir.

    • Ayak bunyon koruyucu olarak da bilinen bu parmaklıklar, sürekli topuklu ayakkabı giyilmesi sonucu ayak yapısının bozulmasını, baş parmak kemiğinin dışa doğru çıkmasını (bunyon) önleyecektir.

    • Parmaklıkları her kullanımdan sonra yıkayıp temizlemeni tavsiye ederiz.


    bunyon koruyucu

    5) Topuk Arkalarına, Parmaklarına Yara Bandı Takabilirsin

     

    • Dünyanın bilinen en yaygın çözümüyle karşındayız: Yara bandı!

    • Düzenli olarak ve uzun saatler topuklu ayakkabı giyiyorsan çantanda birkaç tane yara bandı bulundurmanı şiddetle tavsiye ediyoruz.

    • Ayakkabının ayağını rahatsız ettiği noktalara bu bantları yapıştırabilirsin.

    • Her kullanımda yeni yara bandı açman hijyen açısından mühimdir.

    • Eğer tek yüzey ince geliyorsa çift yara bandı da yapıştırabilirsin; kesinlikle sonuç alacaksın.


    yara bandı

    Topuklu Ayakkabılarla Rahat Yürümek İçin 5 Tavsiye

     

    Topuklu ayakkabı giyerken seni rahat ettirmek için elimizden geleni yaptık. Vücudunun tüm yükünü taşıyan ve organlarına ulaşan sinir uçları barındıran ayakların için yeni bir kıyak yapıyoruz ve topuklu ayakkabıyla nasıl rahat yürünür sorunu yanıtlıyoruz:

     

    1) Ayak Şekline ve Numarana En Uygun Ayakkabıyı Satın Almalısın

     

    • Az önce sıraladığımız tüm kolaylaştırıcı ipuçlarını birer 0 (sıfır) olarak kabul edersek onu anlamlı kılacak 1 rakamı doğru topuklu ayakkabıyı seçmek.

    • Ayak yapına ve numarana uygun olmayan topuklu ayakkabı ne kadar büyüleyici olsa da senin için durumu adeta eziyete çevirebilir.

    • Alışveriş yaparken sağduyunu kaybetmeden ayakkabının malzeme kalitesini, taban rahatlığını, numara uygunluğunu iyice tartmalısın.

       

     

       

      topuklu ayakkabı nasıl giyilir

       

      2) Ayakkabıyla Dışarı Çıkmadan Önce Evde Deneme Yürüyüşleri Yapabilirsin

       

      • Ön hazırlık pek çok konuda hayatını kolaylaştırır; ilerlediğin yolda karşılaşabileceğin engellere karşı seni dayanıklı kılar.

      • İşte tam da bu noktada yeni satın aldığın, daha önce hiç kullanmadığın topuklu ayakkabıyı dışarı çıkmadan önce evde bir süre giyip yürüyebilirsin.

      • Böylece ayakkabının kalıbı ayağına daha uyumlu hale gelecek; sen de adım atarken ayakkabının şekline, dengesine kolayca alışacaksın.


      topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları

      3) Ayakkabının Altını Zımparalayarak Yürürken Kayma Riskini Düşürebilirsin

      • Topuklu ayakkabıların altını zımparalamak ilk okuduğunda ilgi çekici gelmiş olabilir; fakat bize güven ve bu yöntemi bir dene deriz…

      • Kaygan yüzeylerde ayakkabılarınla güven içinde, kendinden emin adımlar atabilmen için işin sırrı bu zımpara işleminde!

      • Zımpara kağıtlarını yapı marketlerden online satış platformlarına pek çok yerden temin edebilirsin.


      topuklu ayakkabı giymenin kolay yolları

      4) Çok İnce ve Uzun Topuklu Ayakkabılardan Kaçınmalısın

       

      • Profesyonel dansçı, model ya da dünyaca ünlü bir star değilsen aslında 6-10 cm aralığından daha yüksek topuklu ayakkabılara ihtiyacın olmayabilir.

      • Boyum çok kısa, yeterince uzamak istiyorum desen bile bu gibi ince ve uzun topuklu ayakkabılarda çok fazla risk var.

      • Ayağının burkulması, rahat yürüyememe ya da takılıp düşme gibi risklerin önüne geçmek için yapabileceğin bir miktar daha kalın ve 6-8 veya 10 cm topuklu ayakkabılar tercih etmek.


      topuklu ayakkabı nasıl giyilir

      5) Bilek Bantlı ve Platform Topuklu Ayakkabılarla Yürümek Daha Rahattır

       

      • Bilek bantları ve platformlar yürüme kolaylığı sağlayan en önemli tasarım detayları ararında.

      • Ayak bileğinin desteklenmesi ile adımların adeta kendiliğinden atılacak ve ayak alt tabanındaki baskı ve burkulma şiddeti azalacaktır.

      • Gün boyu ayakta olacağın yoğun günlerde topuklu ayakkabı giyerken bileğinde bant olmasını veya platform topuklu olmasını göz önünde bulundurabilirsin.


      topuklu ayakkabı nasıl rahat giyilir

      Topuklu Ayakkabıların Ruh İkizi Yeni Sezon Şık Çantalar eçantada!

       

      Model: Guess Ambrose Sml Turnlock Kadın El Çantası Brown Blush Logo

       

      Guess imzalı zamansız, bir o kadar da şık ve elegan bir tasarım. Nude, toprak tonları, pembe ya da siyah topuklu ayakkabılarınla kullanmaktan keyif alacağın el çantası; fermuarlı orta ana bölme, 2 adet çıtçıtlı açılabilen yan bölüm, çift elde taşıma kulpu ve ayarlanabilir omuz askısıyla işlevsel bir ürün.

       

       

      Model: Calvin Klein Hoop Top Kadın El Çantası Black

       

      Modası geçmeyecek renk desek hemen siyah yanıtını vereceğinden eminiz! Dünyaca ünlü marka devi Calvin Klein imzalı siyah el çantası, sezonun trendi zincir askısıyla aynı zamanda çapraz askılı olarak da kullanılabilir. Bugün dışarı çıkacağım hem şık hem havalı hem de rahat olmak istiyorum dersen lacivert veya siyah bir stilettoyla bu çantayı hayal et deriz biz de…

       

       

      Model: Tommy Hilfiger The City Satchel Kadın El Çantası Beige

       

      Zarif, sade ve iddialı tasarımlardan etkileniyorsan bu çanta hayallerini süslemeye hazır! Tommy Hilfiger imzalı bu tasarım, günlük kombinlerine de ofis şıklığına da kolayca uyum sağlayabilen alfa bir ürün. Ayrıca fermuarlı geniş ana bölme, 1 adet fermuarlı iç cep, çift elde taşıma kulpu, ayarlanabilir ve çıkarılabilir omuz askısı sayesinde oldukça işlevsel bir model.

       

      İlgini Çekebilir:

      Corona Virüs Çanta Dezenfekte Önerileri

      Ayak Çatlaklarına İyi Gelen 8 Harika Yöntem

      Ayakkabı Vurmasına İyi Gelen 5 Pratik Çözüm

      Deri Çanta Nasıl Temizlenir? Tüm Püf Noktalar!

      Beyaz Spor Ayakkabı Temizlemenin 5 Kolay Yolu

      Etiketlendi: Faydalı Bilgiler