Moda dünyasının cazibesine sen de kayıtsız kalamıyorsan sık sık bu minvaldeki yayınlara, haberlere, internet içeriklerine daha fazla eğilim gösteriyorsun demektir! Muhteşem bedenler ve bu vücutlarda adeta dans eden ve tam olarak uyum sağlayan kombinler iddialı ayakkabılar ve seçkin çantalar… Bu bütünü oluşturan her detay senin için mucizevi bir ışıltının yansımasıysa yaklaş, tıkladığın içerik sana hitap ediyor!

 

 

Malum pandemi süreci sebebiyle hepimiz çoğunlukla evde vakit geçiriyorken tam odağın moda dünyasının beyaz perdedeki efsane filmlerine vakit ayırmaya ne dersin? Kendini moda sever olarak tanımlıyorsan bu listeyi hemen bir yerlere not etmeni tavsiye ederiz; zira içeriği okuduğunda moda severler için film önerileri hakkında epey bilgi sahibi olacaksın.

 

 

Dilersen bu listeyi kaydettikten sonra film günlerine moda dünyasının klasikleşmiş eserlerini ekleyebilir, arşivleyebilirsin!


moda konulu filmler

Moda sever olarak senin etkilenebileceğini düşündüğümüz film listesinde moda dünyasının ışıltı ve zarafetini iliklerine kadar yaşayabilmen adına özel olarak hazırladık. Ünlü modacıların, dünyaca tanınmış markaların hayat ve başlangıç hikayelerinden ilham alınan moda konulu filmler, 8 farklı seçenekle seni bekliyor.


moda severler için film önerileri

Özellikle içinde bulunduğumuz süreçte hazır yapılabilecek pek fazla aktivite yokken, evde bolca vakit geçiriyorken en iyi seçim şüphesiz film izlemek. Sen de kendini şımartıp biraz kanepede uzanırken sıcacık evinde, yumuşacık battaniyenin altında enfes kokulu patlamış mısır eşliğinde en iyi moda filmleri listesinden dilediğini seçip hemen izlemeye başlayabilirsin. İyi seyirler…


en iyi moda filmleri

Moda Severlerin Soluksuz İzleyeceği 8 Film

 

Moda filmleri aramakla hiç vakit kaybetme; eğer sen de bir moda seversen bu filmlere bayılacaksın! Kendine rahatlatıcı bir aktivite hediye etmek istiyorsan hemen kendine hoş bir film izleme atmosferi hazırla, bilgisayarını aç ve moda konulu filmler kuşağından birini hemen seç ve moda dünyasının büyüsüne kapılmak için hazır ol!

 

İşte, moda severlerin bayılacağı en iyi filmler listesi:

 

1) Funny Face - Şahane Macera

 

Moda filmleri demişken açılışı Audrey Hepburn ile yapalım istedik! Bu film esasında Gershwin’in meşhur Broadway müzikalinden bir uyarlama. Moda editörü Maggie Prescott fotoğrafçı Dick Avery’den yepyeni bir kapak yüzü keşfetmesini ister. Dergi ekibi Greenwich Village’da Audrey Hepburn’un canlandırdığı Jo ile karşılaşır; aslında Jo oldukça silik bir karakter olsa da çekici ve değişik aurası fotoğrafçı Dick’in algısından kaçmaz. Bunun üzerine Dick Jo’yu Paris’te modellik yapacağı üzerine düşünceleri aşılar ve eş zamanlı olarak editör Maggie’yi de Jo için ikna eder. Böylece olaylar silsilesi başlar ve Jo gerçek kişiliğini Paris’te keşfeder; Dick ise onun aurasına daha fazla kayıtsız kalamaz…

 

funny face

 

2) The Devil Wears Prada - Şeytan Marka Giyer

 

New York moda dünyasının tam kalbinde Runway dergisinin mükemmeliyetçi gurusu ve Amerikan Vogue Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni, Meryl Streep’in canlandırdığı Miranda Priestly kendisi için bir asistan seçecektir. Üst düzey kriterleriyle çalışanlarına korku salan Miranda’nın yeni asistanını zorlu bir iş yaşamı bekleyecektir. Üstelik bu dünyada 0 bedenli, kusursuz kombinler içinde saç ve makyajları harikulade bütünlük içinde olan kadınlar yer almaktadır. Bu acımasız moda dünyası içinde yeni asistan Andrea Sachs için bakalım hangi sınavlar yapılacak? Ek olarak bu filmin The Devil Wears Prada’nın Lauren Weisberger’ın aynı isimli romanından sinemaya uyarlanmış ve 2006 yılında Oscar’a aday gösterilmiştir.

 

şeytan marka giyer

 

3) Yves Saint Laurent 

 

Moda filmleri arasında biyografik özelliğe sahip bir başyapıt var şimdi sırada. Moda dünyasına bir şekilde çekiliyorsan zaten bu filmi duymuş, izlemiş ya da izlenecekler listene kaydetmiş bile olabilirsin. Yves Saint Laurent markasının 1957 yılında geçen kuruluş hikayesi konu ediliyor. Moda gurusu Christian Dior’un sağ kolu olan ve henüz 21 yaşında olan St. Laurent, patronu vefat ettikten sonra bambaşka bir kariyer dönemecine girer. Üstün yeteneklerini ispat edebileceği tasarım dünyasına girişiyle büyük bir ün kazanır ve işlerin başına geçer. Bu biyografik film Yves Saint Laurent’in hem profesyonel hem özel hayatında bolca izler taşır.

 

yves saint laurent

 

4) Coco Before Chanel - Coco Chanel’den Önce

 

Moda dünyasının unutulmaz isimlerinden Gabriel Coco Chanel’in hepimizin çok iyi bildiği Chanel olmadan önceki yaşantısını konu alan film, moda severler için bir başyapıt niteliğinde. Yönetmenliğini Anne Fontaine’in üstlendiği film, Oscar adayı gösterilmiş ayrıca Cesar En İyi Kostüm Tasarım Ödülü almıştır. Belgesel film Coco Before Chanel, yetimhanede başlayıp kabare şarkıcılığına uzanan ardından moda dünyasının duayeni olmasına kadar uzanan başarılı hayat hikayesini konu edinir. Kadınların oldukça kullanışsız ve katman katman olan kıyafet alışkanlıklarını değiştiren, sıkıcı korselerden onları özgürleştiren Coco Chanel filmi izlemeye değer.

 

coco before chanel

 

5) The September Issue - Eylül Sayısı

 

“Fashion is a religion, this is the bible.” Moda’nın İncili olarak yorumlanan 2007 yılı Eylül baskısı ile Vogue Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Anna Wintour ve ekibinin o dönemki sahne arkası deneyimlerini konu alıyor. Mükemmeliyetçi moda gurusu editörün süreçteki azmini ve çalışmalarını sahneleyen belgesel niteliğindeki film, 2009 yılında vizyona girdi. Yaklaşık 2,5 kg ağırlığındaki derginin Vogue Eylül Sayısı öylesine ses getirmişki beyaz perdeye uyarlanması hiç vakit almamış. Moda severlerin soluksuz izleyeceği samimi ve eğlenceli film listemizde mutlaka yer almalıydı!

 

eylül sayısı

 

6) Valentino: The Last Emperor

 

Listemizin altıncı sırasında bir diğer başyapıt Valentino yer alıyor. Adeta yıldızlar geçidi yansıması, başrolleriyle ses getiren Valentino filminde Valentino kurucusu Giancarlo Giammetti ve moda ikonlarından olan Giorgio Armani yer alıyor. Valentino Clemente Ludovico Garavani, orta sınıf bir aileden gelmektedir ve pek çok kişinin hayallerinin de ötesinde bir moda duayeni olmak üzeredir. Moda dünyasının ilham veren markalarından Valentino’yu 45. kuruluş yılında ortaya çıkaran film, ışıltılı moda dünyasının, organizasyon ve defilelerin içinde keyif veren bir macera imkanı sunuyor.

 

valentino last emperor

 

7) In Vogue: The Editor’s Eye

 

2012 yılında Vogue dergisinin editörlerinin meslek hayatlarının detaylarını konu alan televizyon filmi olarak çekilen In Vogue, moda severler için işin mutfağından sahneler yer alan önemli bir film. Ayrıca film, yer alan editörlerin elinden çıkmış ve ikon haline gelmiş görüntülerine bolca yer veriyor. Eğer sen de moda filmleri arıyor ve izlerken gerçekten o dünyanın içinde gibi hissetmek istiyorsan bu televizyon filmine şans verebilirsin. Kurgu dolu film çeşitlerine nazaran olayın gerçek yüzünü ve birebir editörlerin hayatından sahneleri, çalışma yöntemleri, modaya bakış açılarını ve kusursuz algılarını net bir şekilde gözlemleyebileceğin televizyon filmi, ben tam bir moda severim diyenler için kaçırılmayacak bir yapım.

 

in vogue the editor's eye

 

8) Dior And I

 

Dior and I moda tutkunu bir seyirci olarak seni evinden alıp Christian Dior moda evinin tam ortasına götürüyor. Moda dünyasının iç yüzünü tüm gerçekleriyle gözler önüne seren film 2014 yılında beyaz perdeye aktarılmış. İlk bakışta tahmin edeceğin modanın büyülü dünyasını konu alan bir film değil; aksine bu dünyadaki acımasız kaosun ve bu kaosun yıpratıcı etkileri konu ediliyor. Moda sever olarak izlenecek filmler listene mutlaka not etmen gereken bir başyapıt. Kelimenin tam anlamıyla moda dünyasının mutfağını, rekabetini ve eleştirel yönlerini izleyiciyle buluşturuyor. Gerçek moda severlerin tekrar tekrar izlemek isteyeceğini düşündüğümüz bir klasik.

 

dior and i

 

İlgini Çekebilir:

Seyahat Severler İçin Film ve Dizi Önerileri

 

Sağlıklı Kalmak İçin Evde Egzersiz Önerileri

Evde Sıkılmamak İçin Yapabileceğin 11 Aktivite

Şu Günlerde İhtiyacımız Olan: Mutluluk Veren Filmler

Ailenle Evde Sıkılmadan Oynayacağın Oyun Önerileri

Etiketlendi: Moda Dünyası