Kasım ayı baharın son ayıdır. Bu ay bol bol gezeceğin ve hayatın tadını çıkarabileceğin en güzel aylardandır. Hafif bir serinlik başlasa da aslında sonbahar mevsiminde, yaza kıyasla daha rahat gezebilirsin. Bunun elbetteki birçok sebebi vardır. Mesela yazın sıcaktan ve dolayısıyla terlemekten dolayı fazla yürümek istemezsin. Ayrıca kışın da kar veya dondurucu rüzgarlar dışarıda rahatça yürümene engel olabilir. Durum böyle olunca da ilkbahar ve sonbahar mevsimleri gezmek için en ideal zamandır.


kasım ayı etkinlikleri

Bahar mevsimlerinde ne kadar ılık bir hava hissedilse de yağmur da bununla birlikte kaçınılmaz olur. Akıllı telefonlarımız sayesinde gezmene bu da engel değil. Saati saatine hava durumunu gösteren bu çok kullanışlı telefonlarımız ile günler öncesinden o gün için planını yapabilirsin. 

 

Gezmek için hava şartları ve diğer sebepler de bu mevsim için uygun dedik ama bunlar haricinde bu aylarda gezmek için başka sebeplerde var. Ekim ve Kasım ayları genellikle festivallerin, maratonların, konserlerin yani bir çok etkinliklerin bolca yapıldığı aylardır. Çünkü tatilden dönmüş olan şehir insanının yaşadığı yerde yapacağı aktiviteler pazartesi sendromuna benzeyen kış sendromunu atlatmasına olanak sağlar. Kış başlangıcı demek okulların açılması, işlerin kaldığı yerden devam etmesi demektir. 

 

İster büyük şehirlerde yaşa istersen de küçük bir kasabada, elbetteki Kasım ayını daha anlamlı kılmak ve kışa son 1 ay kala bol bol gezmek için bir sebep bulacaksın. Eğlencenin dibine vuracağın ve kış kapıya daha fazla dayanmadan açık havanın tadını çıkaracağın etkinlikleri senin için derledik. 

 

Kasım Ayı İçin En İyi 5 Etkinlik Tavsiyesi

 

1) İstanbul Etkinlikleri

 

Eğer İstanbul’da yaşıyorsan ya da bu ay yolun İstanbul’a düşerse ne yapılabilir gel önce bir ona bakalım:

 

  • Okan Bayülgen’in Dada Salon Kabaret’te konserlerden oyunlara, müzikallerden talk showlara birçok gösteriyi izlemek mümkün. Ayrıca Ayta Sözeri gibi sanatçıları yemekli konsept eşliğinde dinleyebilir, keyifli bir akşam geçirebilirsin. 

 

  • Okan Bayülgen’in Selçuk Yöntem ile birlikte sahneledikleri Mozart müzikali ise bu ay gideceğin en güzel müzikal olabilir. Gerek oyuncu kadrosu ile gerek ise konusuyla seni büyüleyecek bir başyapıt. 

 

  • Türkiye’nin ödüllü oyuncusu Haluk Bilginer’i de izlemeden kendini tiyatroya gittim sayma. Oyun Atölyesi’nin hazırladığı ve başrollerinde Haluk Bilginer’in de yer aldığı birçok tiyatro oyununu izleyebilirsin. Özellikle hem çeviri anlamında hem de oyunculuk anlamında uzun bir Shakespeare mesaisi olan bu muhteşem oyuncunun Kral Lear oyununu izlemeden geçme. 

 

  • İsmail abi karakteri ile tanıdığımız Serkan Keskin’in Semaver Kumpanya ile hazırladıkları Moliere - Cimri oyunu da izlenmesi gereken tiyatro oyunları arasında yer almaktadır. 

 

  • Eğer koşmayı seviyorsan bu etkinlik tam sana göre. Büyük İstanbul Maratonunda boğaz köprüsünü koşarak geçmek için muhteşem bir fırsat. Ayrıca bulunduğun yerde istediğin parkurda koşarak da bu maratona destek olabilirsin. 


istanbul kasım ayı etkinlikleri

2) İstanbul Dışı Etkinlikler

 

  • İstanbul dışında yaşıyorsan da birçok etkinlik ayağına geliyor. 7’den 70’e birçok kişiyi güldüren Türkiye’nin en iyi komedyenlerden biri olan Cem Yılmaz’ın “cmylmz diamond elite platinum plus” gösterisi binlerce insan ile buluşmak için hazırlanıyor. 

 

  • Ayrıca turne kapsamında yurt içi ve yurt dışında birçok şehri ziyaret edecek olan Cem Yılmaz, üç saatinin de bol kahkahalı olacağı benzersiz bir gösteri sunuyor. Önceki yıllara kıyasla uzun bir aradan sonra gösterilere devam eden Cem Yılmaz’ı bir de canlı izlemek istersen biletini hemen almayı unutma. 

 

  • Ayrıca bir diğer ünlü komedyen Tolga Çevik de turneye çıkıyor. Konya, Kayseri, İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır gibi muhteşem şehirlerimizi ziyaret ederek gerçekleştireceği Tolgshow gösterisi eğer şehrine geliyorsa sende giderek kahkahanın dibine vurabilirsin. 


kasım ayı etkinlikleri

3) Şehir Dışı Alternatifleri

 

  • Şehir dışına gitme imkanın varsa ülkemizin güney kısımları bu dönem için idealdir. Genellikle yaz aylarında tatil için tercih edilse de Kasım ayında güneşten yanmadan gezebileceğin ve havanın da ılıman olduğu sayılı zamanlardandır. Özellikle Antalya gibi gezilecek bol yeri olan bir şehir, kış öncesi son tatilini yaşayacağın ve soğuktan tamamen evlere kapanmadan gezebileceğin son yerler olabilir. 

 

  • Sonbaharın doğaya yansımasını izleyebileyebileceğin muhteşem birçok şehrimiz var. Eskişehir’de onlardan biri. Porsuk çayında tekne ile gezerken kendini viyanada hissedebilirsin. Etrafta sararmış ve yapraklarını dökmüş ağaçlar ile birlikte muhteşem bir fotoğrafın parçası olabilirsin. 

 

  • Tarihi içine çekmek istersen Bursa’ya Cumalıkızık köyüne git. Orada sokaklarında kaybol, hala yaşatılmaya çalışılan mesir macuncusundan limonlu mesir macunu al. Tarihi evlerinin arasında gezin ve Kasım’ın tadını çıkar. 


kasımda yapılacaklar

4) Gününü Renklendirecek Festivaller

 

  • Ne demiştik sonbahar mevsimi festival mevsimi. Bu sebeple her hafta bir festivale gitmemen için hiçbir neden yok. Kültürlerin beşiği Beyoğlu’nda Kültür Yolu Festivali başladı. Bir sonraki festival ise en büyük festivallerden biri olan İstanbul Tiyatro Festivali. Bu yılki konusu “hayat ters yüz” olarak belirlenen festival, öğrenme ve gelişim programı kapsamında söyleşiler, atölyeler gibi ücretsiz bir çok yan etkinliğin de olacağını duyurdular. 

 

  • İzmir’de yaşayanlar için de İzmir Edebiyat Festivali kaçırılmaz bir etkinlik. Türkiye’den ve dünyadan birçok önemli şair ve yazarın bir araya geleceği bu festival muhteşem bir konserle son bulacak.

 

  • Ülkemizin diğer nadide şehirlerinde yaşayanlar için de yine muhteşem festivaller organize edilmiş. Ankara’da yaşayanlar Ankara Uluslararası Film Festivali’ne, Kayseri’de yaşayanlar ise Kayseri Altın Çınar Film Festivali ile en iyi filmin sahibini ararken, İstanbul’da ise İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali ve Antep de yine Antep Kısa Film Festivali ile film festivalleri kategorilerinde damgalarını vuracaklar. 

 

  • Hala yaşatılmaya çalışılan kukla oyununu ise İstanbul Uluslararası Kukla Festivali kapsamında izleyebilirsin. 


kasım ayı etkinlikleri

5) Bankta Bir Kahve Molası

 

  • Pandeminin getirdiği olumsuz durumlar ve sağlığımızı korumamız için uymamız gereken şartlar sebebiyle seyahatlerimiz ve gezi planlarımız kısıtlanabiliyor. Fakat bizler elindekinin değerini bilmiş ve onu çok iyi kullanabilmiş insanların evlatlarıyız. 

 

  • Bu sebeple tüm şartlara ve kurallara bağlı kalarak da küçük şeylerle mutlu olmayı öğrenebilmeliyiz. Kimimiz yurt dışına seyahat etme imkanı varken kimimiz toplu taşıma kullanmamak uğruna bulunduğu çevreyi gezmeye ve keşfetmeye çalışıyor.

 

  • Tüm bunlara rağmen yaşadığımız şehirler de bizlere çok güzel fırsatlar sunuyor. Bu sebeple Kasım ayı bir tek etkinliklere koşturulan bir ay değil. Aynı zamanda doğanın veda ettiği sırada bir banka oturup eline kitabı alarak, kahve eşliğinde huzurun ve sakinliğin tadını çıkardığın bir ay. 

 

  • Belki de bu yıl bunu yapacağın son ay. Bu sebeple yaşadığın yerin sokaklarında yürüyüşler yaparak veya yakınlarında doğayla bulabileceğin bir yere giderek de Kasım ayını doyasıya yaşayabilirsin. 

 

kasımda ne yapılır

 

1 Kasım sabahı ne kadar Halloween gecesinin bağlandığı ve herkesin korkunç görünmeye çalıştığı bir gün olsa da aslında 1 Kasım yılbaşından sonra gecesinde kutlamayla girilen tek aydır. 

 

Başlangıcında bolca kutlama olan bir ay ne kadar korkunç olabilir ki. Sende böyle düşünerek Kasım ayını bol etkinlikli ve eğlenceli geçirebilirsin. Etkinliklerin bittiği devre de doğa girer araya. Kahveni alıp yaprakların ağaçlardan salınışını izlemek de aslında oldukça dinlendirici bir etkinliktir. Unutma her an değerlidir. Bu yüzden her anını değerli kılmaya çalış. 

 

İlgini Çekebilir:

Evin Enerjisini Tazeleyen 10 Pozitif Fikir

Seyahat Severler İçin Film ve Dizi Öneriler

Evde Bakımsız Kalmamak İçin 6 Altın Öneri

Evde Sıkılmamak İçin Yapabileceğin 11 Aktivite

Ailenle Evde Sıkılmadan Oynayacağın Oyun Önerileri

Etiketlendi: Trendler