Okula giderken ihtiyaç duyulan her şeyi bir arada tutan okul çantaları, kitap ve defter gibi ağır yüklerle dolduruluyor. Kitap ve defterlere ek olarak içi muhtelif malzemelerle dolu olan kalemlik, küçük beslenme kutuları, suluk gibi eşyalar da sırt çantasına yüklenebiliyor. Bu sebeple okul çantası seçerken kaliteli olmasına dikkat etmen gerekiyor. 



okul çantası modelleri

Kaliteli malzemeden üretilen en iyi okul çantaları kısa vadede değilse bile uzun vadede ekonomik bir kullanım sağlar. Zira bu çantalar içindeki eşyaların ağırlığına rağmen uzun yıllar yıpranmayacağı için her yıl farklı çanta almana gerek kalmaz. Tek bir çantayla eğitim öğretim hayatının birden fazla yılını geçirirsin.

Kaliteli ve doğru bir alışveriş yapmak için okul çantası alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabını bulman gerekir. Biz senin için en iyi okul çantası markaları konusunu araştırdık, eçantada satışa sunulan en kaliteli ve kullanışlı markaları bu başlık altında topladık.

En İyi Okul Çantasında Bulunması Gereken 7 Özellik

 

Okul çantasından elde edeceğin verimi mümkün olan en yüksek seviyeye çıkarmak için çanta alırken markalarıyla birlikte bu markaların sunduğu çeşitli özelliklere dikkat etmen gerekir. Kişisel zevklerine ve bir çantaya ayırabileceğin bütçeye göre şekillenen bu tercihte sana yardımcı olması için birkaç özelliği yazımızın devamında bulabilirsin. İşte doğru çanta alışverişi için dikkat etmen gereken başlıca 7 özellik:

 

  • Çantanın boyutu, öğrencinin çantayı taşıması ve dolayısıyla sağlığı için dikkat etmen gereken ilk özelliklerden oluyor. Anaokulu veya ilkokul yaşlarındaki bir çocuğa çok büyük boyutlarda çanta almamak gerekiyor. Küçük yaş gruplarına uygun şekilde üretilen boyutları küçük çantalar, bu noktada en doğru tercih oluyor. Öğrencinin yaşı arttıkça taşıyabileceği çantanın boyutları da doğru orantılı olarak artıyor.

  • Çantanın taşıma özelliklerine de çanta alışverişinde dikkat etmen gerekiyor. Üstten taşıma kulpu ve ayarlanabilir omuz askılarına ek olarak bazı çantalarda tekerlek sistemi de bulunuyor. Bu sistem sayesinde çocuklar, çantayı sırtlarında taşırken yoruldukları durumlarda boylarına göre ayarlanabilen aşamalı çekme kollarıyla da çantayı yere koyup çekerek de taşıyabiliyor. Benetton, Kral Şakir, Barbie, Spider-Man, Frozen gibi markaların çekçekli sırt çantası modelleri eçantada indirimli fiyat ve orijinal ürün seçeneğiyle seni bekliyor.

  • Satın alacağın okul çantasının sahip olduğu bölme sayısına da alışveriş sırasında dikkat etmen gerekiyor. Birden fazla bölmesi olan ve suluk için kenarlarında ayrı bir bölme bulunan çantalar, eşyalarının daha uygun koşullarda durmasını sağlıyor. Örneğin mataranı koyabileceğin ayrı bir bölmenin olması, defterlerinin ve kitaplarının ıslanma gibi tehlikelere karşı korunmasını sağlıyor. Eçantada satışa sunulan pek çok okul çantası markası, bu kullanım kolaylığını sunuyor.

  • Okul çantası alışverişi yaparken çantanın üretiminde kullanılan malzemenin kaliteli olmasına dikkat etmen gerekiyor. Kaliteli malzemeden üretilen çantaları uzun yıllar güvenle kullanabiliyorsun. Böylelikle her yıl çanta almak için bir bütçe ayırmak zorunda kalmıyorsun.

  • Su geçirmez bir okul çantası, olası tehlikelere karşı eşyalarını güvende tutmanı sağlar. Dolayısıyla çantanın su geçirmez özellikler göstermesine de dikkat etmen senin için faydalı olur. Aksi takdirde çantanın herhangi bir sebeple suya maruz kalması durumunda, çantanın içindeki eşyalar da zarar görür. Okul çantasında genellikle defter ve kitap gibi su ile temas etmemesi gereken ürünler yer aldığı için, bu özellik önemli bir koruma önlemidir.

  • Alacağın okul çantasının fermuar kalitesine de dikkat etmen gerekir. Böylelikle sık sık fermuar değiştirmek ve fazladan bir harcama yapmak zorunda kalmazsın.

  • Çantayı kullanacak çocuğun beğenilerine okul çantası alırken dikkat etmen gerekir. Özellikle dış görünüş açısından öncelik, çocuğun beğenisi olmalıdır. Zira çanta ve diğer okul ürünlerini kendi beğenisine göre seçen çocuk, okula daha istekli bir şekilde gider. 


çanta markaları

Öğrenciler İçin En İlgi Çekici ve Kullanışlı Okul Çantası Markaları eçantada!

 

Öğrenciler okul çantası seçerken ilgi çekici olmasına dikkat ediyor. Özellikle küçük yaş grupları lisanslı okul çantası modellerini çok seviyor. İlgi çekici olmasının yanında kaliteli olması da çantada bulunması gereken bir özellik oluyor. 

 

 

 

İlgini Çekebilir:

Beslenme Çantası Nasıl Hazırlanır?

Doğru Okul Çantası Seçimi İçin İpuçları

Son Zamanların En Popüler Vans Çantaları

 

Okul Çantaları: Gençler İçin En İyi Modeller

Beslenme çantası seçerken 4 önemli madde

Anaokulu Çantaları: En Kullanışlı ve Eğlenceli Modeller

Etiketlendi: Trendler