Çocuğu okula başlayan anne ve babalar için artık günlük yapılacaklar listesine bir madde daha eklemenin zamanı gelmiş demektir. Beslenme çantası hazırlama! 

beslenme çantasında neler olur

 

Çocuğun için beslenme çantasını hazırlama işine ayrı bir önem vermelisin. Söz konusu olan bir çocuğun sağlığı ve gelişimi olduğu için düşünmeden ve araştırma yapmadan beslenme çantası hazırlığına başlamamalısın. 

Beslenme saatinin verimli geçmesi çocuğun gün içindeki motivasyonunu, dinlediklerini anlama seviyesini ve odaklanmasını etkiler. Dolayısıyla bu konu tahmin ettiğinden bile daha önemli olabilir. Merak etme, biz senin için gerekli araştırmaları yaptık. 

 

Çanta seçiminden çantanın içinde olabilecek yiyeceklere kadar pek çok detayın bulunduğu bir rehber niteliğindeki bu yazıyı hazırladık.

1.Sınıf Beslenme Çantası İçin Gerekli Malzeme Listesi

 

Okula yeni başlayan çocuğunun beslenme çantasını hazırlarken aşağıdaki yiyecek ve içecekleri tercih edebilirsin:

 

  • Doyurucu bir öğün olması için sağlıklı besinlerle hazırladığın pratik sandviçler beslenme çantası için her zaman çok iyi bir fikir olarak aklında olsun. 

  • Söz konusu sandviçlerin içine peynir, yumurta, köfte, haşlanmış tavuk, salatalık, marul, domates gibi sağlıklı ve lezzetli yiyecekler koyabilirsin. Sandviçi hazırladığın ekmeğin büyüklüğüne göre bir veya birden fazla sandviçle doyurucu ve sağlıklı bir öğün oluşturabilirsin.

  • Çocukların çok sevdiği ve kolay tüketilen tariflerden biri olan krep de beslenme çantası için tercih edilebilir. 

  • Domates, salatalık, peynir gibi yiyecekler krep yanında tüketmek için de mükemmel bir seçenektir. Krep içine ince bir katman halinde süreceğin ev yapımı bir reçel ise öğünü daha lezzetli hale getirir. 

  • Çocuğunun sevdiği bir reçel tercih etmen beslenme saatinin kalitesini artırır. 

  • Sağlık açısından etkileri düşünüldüğünde meyveler her beslenme çantasının vazgeçilmezi haline gelmelidir. Çocukların rahatça soyup yiyebilecekleri muz, mandalina gibi meyveler küçük öğrenciler için idealdir. 

  • Fındık, kuru incir, ceviz gibi kuruyemişler hem tüketim kolaylığı hem de yüksek besin değerleri sayesinde beslenme çantası hazırlığında işini kolaylaştıran gıdalar arasında yer alır. 

  • Tüm bu yiyeceklerin yanında çocuklar bir içeceğe de ihtiyaç duyar. Süt veya evde hazırlanan taze sıkılmış meyve suları çocukların beslenmesinin en lezzetli ve en sağlıklı eşlikçisi olarak bilinir. Akıp dökülmeyeceğinden emin olduğun bir şişeye içeceği koyup beslenme çantası içine yerleştirebilirsin. 

  • İçeceklerin ısısının korunması için eçantada satışa sunulan termoslu beslenme çantası modellerini inceleyebilirsin. 


beslenme çantası

1.Sınıf Beslenme Çantası Hazırlarken Dikkat Etmen Gerekenler

 

Çocuğunun sağlıklı ve en doğru şekilde beslenmesini istiyorsan aşağıdaki beslenme çantası hazırlama önerileri konusuna dikkat etmen gerekir:

 

  • Paketli gıdalardan uzak durmalısın. Bu gıdaların çocuğunun sağlığına bir fayda sağlamaz.

  • Çocuğunun okula gittiği 5 gün boyunca beslenme çantası hazırlayacağın için dengeli bir dağılım yapma konusunda dikkatli olmalısın. Protein, karbonhidrat ve yağ dengesini iyi ayarlamalısın.

  • Beslenme çantasına kapak güvenliğinden emin olduğun bir şişe içinde su koymalısın. Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklar da yeterli su tüketimi büyük önem taşır. 

  • Beslenme çantasına çocuk için bir öğünde yetecek ve doyurucu olacak kadar ürün koyduğundan emin olmalısın. Zira çocuk yeterli şekilde beslenmediğinde dinlediği derslere odaklanmakta sorun yaşayabilir.

  • Çocuğunun sevdiği sağlıklı yiyeceklere beslenme çantasında yer vermen, çocuğun yemeğini yemeden dönme riskini ortadan kaldırır.

  • Çocuğunun sevdiği yiyecekleri beslenme çantasına koyarken bu yiyeceklerin sunumuna da özen göstermen, çocuğa eğlenceli gelebilecek şekilde yiyecekleri yerleştirmen beslenme saatini daha keyifli bir hale getirebilir. 

  • Taşıma ve yeme konusunda zorluk çıkarmayacak gıdalar tercih etmen çocuğunun işini kolaylaştıracaktır. Akıp dökülebilecek yiyecekler özellikle 1. sınıf çağındaki çocuklar için riskli olabilir ve istenmeyen sonuçlara sebep olabilir.

  • Çantaya koyduğun yiyecekler kadar yiyecekleri koyduğun kap ve beslenme çantası da çocuğunun sağlığı için önem taşır. Eçantada yer alan kaliteli malzemelerden üretilen beslenme çantaları bu konuda işini kolaylaştırır ve aklındaki soru işaretlerini ortadan kaldırır. 

     

     

çocuk çantasında neler olur

Rengârenk Beslenme Çantası Modelleri eçantada!

 

Beslenme çantasının içindeki malzemeler kadar kullandığın beslenme çantası da büyük önem taşıyor. Çantanın içindeki yiyeceklerin ve içeceklerin uzun saatler boyunca herhangi bir zarar görmeden durabilmesi için beslenme çantası seçiminde dikkatli olman gerekiyor. 

 

Klasik modellere ek olarak çantanın içindekilerin ısısının bir süre aynı seviyede kalmasını sağlayan termoslu beslenme çantası modelleri sunduğu ek özellikler ve avantajlar sayesinde sıkça tercih ediliyor. 

 

Hepsi birbirinden renkli ve çocukların ilgisini çekecek şekilde tasarlanan çantalar sayesinde yemek yemeyi çok sevmeyen çocuklar bile beslenme saati için dakikaları sayıyor.

 

 

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler