Yepyeni başlangıçlar yapacağın üniversite dönemi için dolabını ve okul eşyalarını yenileme zamanı geldi. Daha kalın ve ağır kitapları rahatça taşımak, gün boyu oradan oraya giderken eşyalarını yanında güvenle tutmak için iyi bir çanta alman önerilir. Eğer üniversitede kullanmak için konforlu ve kaliteli bir çanta ararsan eçanta olarak sana en iyi ürünleri vereceğimize emin olabilirsin. Çünkü eçantada, dünyaca ünlü markaların okulda kullanılması rahat olan çanta modelleri yer alıyor.


üniversite çanta modelleri

 

Üniversite çantası nasıl olmalı diye düşündüğün anda her tarza hitap eden modelleri aklına getirebilirsin. Bazen sırt çantası bazen postacı çantası bazen de omuz çantası sana okul saatlerinde eşlik edebilir. Önemli olan bu çantaları kullanırken senin de rahat hareket etmen. Dikişleri sağlam, geniş hacimli ve şık görünümlü üniversite çantalarını seninle bu sayfada yeniden gözden geçirelim istiyoruz.

Uzun süredir kullandığın çanta eskidiyse, üniversiteye giriş yaparken yeni bir çantayla yola çıkmak istersen sana en iyi ve en yeni üniversite çantalarından bahsedelim. Güvenerek ve beğenerek alacağın üniversite çantalarını seçerken dikkat etmen gereken bazı özellikler olduğunu da unutmamalısın. Şimdi aklındaki tüm sorulara yanıt bulma zamanı!

 

Üniversite Çantası Nasıl Seçilir?

 

Üniversitede birçok bölüm bulunuyor. Tercihlerine göre okul eşyalarını ve diğer malzemelerini temin etmen gerekir. Eğer sözel bir alanda ilerleyeceksen kitaplarını daha rahat taşıyabileceğin bir çanta seçmen senin için daha iyi olacaktır. Ancak görsel sanatlar branşlarında bir bölüme gidiyorsan kişisel eşyalarını yanında taşımak için bir üniversite çantası alabilirsin. Çünkü ders malzemelerin için daha büyük ve profesyonel çantalar kullanman gerekecek. Peki, üniversite çantası nasıl seçilmelidir? Şimdi bu konuya değinelim.

 

  • Her şeyden önce üniversite çantanda kişisel eşyalarını taşıyacağını unutma.

  • Kozmetik ürünlerin, cüzdanın, telefonun, gerekli kablolar, kitap ve kalem kutusu gibi en temel malzemelerinin sığması önemli.

  • Evin, yurdun ile okul arasında gidip gelirken bazen yemek de taşıyabilirsin. Bunun için dilersen sırt çantası gibi spor ve kullanışlı çantaları kullanabilirsin.

  • Üniversite çantası denildiğinde akıllara onlarca çanta modeli gelir. En çok alınan ve kullanılan çantalar postacı çantası ve sırt çantasıdır.

  • Kitap ve defterini elinde taşıyarak daha minik bir çanta kullanmak istersen günlük kullanıma uygun modelleri tercih edebilirsin.

  • Çantaların kolay temizlenebilir olması da senin için avantaj. Çok bölmeli bir çanta seçmen eşyalarını daha kolay yerleştirmene de yardım edecektir.

 


Üniversite Çantasında Hangi Eşyalar Olmalı?

Üniversite çantasında neler olmalı sorusu pek çok kişinin aklına takılır. Hangi eşyalar çantaya alınmalıdır diyenlere fikir amaçlı bir liste hazırladık. Bu eşyalar gün içinde ders saatlerinde ve boş zamanlarında sana gerekli olabilir diye düşündük. Şimdi üniversite çantana alabileceğin ürünlere değinelim:

 

  • Not Defteri: Derslerde ya da konferanslarda not alman için mutlaka çantanda bir tane not defteri bulundurmalısın. Gün içinde sana kolaylık sağlayacaktır.

  • Cüzdan: Her çantada olduğu gibi üniversite çantanda da cüzdanını eksik etmemelisin.

  • Kimlikler: Okul, yurt ve diğer kimliklerini çantanda minik bir bölmeye yerleştirebilirsin.

  • Termos: Okulda kahveni ve çayını daha rahat şekilde içmek istersen termos alabilirsin.

  • Kalem Kutusu: Her üniversitelinin içi dolu dolu bir kalem kutusu olmalı. Not alırken farklı renklerle notlarını ayırt etmek istersen iyi bir kalem kutusunda kalemlerini taşıyabilirsin.

  • Atıştırmalık Kabı: Eğer özel bir beslenme programı uyguluyorsan üniversite çantanda ufak bir yiyecek kabı bulundurabilirsin. Bu kap sayesinde gün içinde açlığını yatıştıracak yiyecekleri yanında taşımış olursun.

  • Kişisel Eşyalar: Ped, parfüm, kolonya, peçete gibi kişisel eşyaları yine üniversite çantandan eksik etmemelisin.

 

Hangi Çanta Modelleri Üniversitede Kullanılmalı?

 

Artık üniversiteli oldun. 18 yaşını geçmiş bir bireysin. Daha resmi ortamlarda ve daha akademik düzeylerde bulunacaksın. Bu süreç 2 ile 6 sene arasında sürebilir. Belki de daha fazla. Üniversitede kullanmak için tercih edeceğin çanta da yaşına uygun ya da zevklerine uygun olmalı. Peki, hangi çanta modelleri üniversite düzeyine uygundur? Bu konuda sana yardım etmek için bazı çanta modellerinin isimlerinden bahsetmek istiyoruz:

 

Sırt Çantası

 

Üniversitede nasıl çanta kullanmalı diyenler için en kullanışlı çanta modeli spor sırt çantaları oluyor. Spor sırt çantaları okul eşyalarının ve kişisel eşyaların rahatça taşınması konusunda kadın ve erkeklere büyük kolaylık sağlıyor.

 

Postacı Çantası

 

Genellikle erkek öğrencilerin tercih ettiği postacı çantaları çok bölmeli ve çapraz askılıdır. Bu çantalarda defter ve kitaplar rahatça taşınır. Ayarlanabilir kemerleri olduğu için kolay bir kullanım imkanı tanır.

 

Çapraz Askılı Çanta

 

Hem kadın hem de erkek öğrencilerin rahatça kullanması için tasarlanan çapraz askılı çantalar birçok boyda üretilir. Daha sakin geçen günler için minik çanta tercih ederken yoğun tempolu günler için daha büyük çapraz askılı çantaları kullanabilirsin.

 

Günlük Çantalar

 

Okul malzemelerin için ayrı bir çanta taşıyorsan kombinlerine uyum sağlayan bel çantası, omuz çantası ya da portföy çanta kullanabilirsin. Özellikle de staj ve konferans gibi resmi günler için bu tür çantaların kullanılması önerilir. Erkekler ise el çantası kullanarak gideceği yere uyum sağlamış olur.


üniversite çanta modelleri



Üniversite Çantası Nasıl Kullanılır?

 

Üniversitede nasıl çanta takılır konusu herkes için farklı yanıtlar barındırıyor. Çünkü üniversite ortamında birçok zevkte kişi yer alıyor. Kimisi spor severken kimisi de el çantası kullanmayı seviyor. Üniversite ortamına uyum sağlayan ve kombinlerine eşlik eden çantaları sen nasıl rahat edersen o şekilde kullanabilirsin. Sırt çantalarını sırtında taşırken; çapraz askılı çantaları da omuzdan bel boşluğuna kadar sarkıtıp kullanabilirsin.


üniversite çantaları



İlgini Çekebilir:

 

Neden Körüklü Valiz Seçmelisin?

 

Kabin Valizinde Yapmaman Gereken 5 Hata

 

Üniversite Valizi Nasıl Hazırlanır? En İyi İpuçları

Kısa Seyahatler İçin Nasıl Bir Çanta Seçmeli?

 

Hepimizin Başına Gelebilir! Kilitli Kalan Bavul Nasıl Açılır?

 

Hangisini Almalı? Her Boy ve Amaç İncelemesi ile En İyi Valiz Markaları

Etiketlendi: Moda Dünyası