Termos çantalar, sen dışarıda vakit geçirirken yanına aldığın yiyecek ve içeceklerin ısısını koruyan çanta türleridir. Yani, sen sıcak bir yaz günü sahilde soğuk bir içecek aldığında bu çantanın içine yerleştirebilir ve saatler boyu soğuk kalmasını sağlayabilirsin! Kulağa oldukça mantıklı geliyor, öyle değil mi?

 

Soğutucu çanta, buzluk çantası gibi isimleriyle de piyasada karşılaşabileceğin termos çanta, ısı yalıtımı sağlayan özel bir malzemeden üretilir. Böylece, dışarıdaki hava sıcaklığı veya soğukluğu içerideki gıdaların ısısında değişiklik yaratmaz, içerideki mevcut sıcaklığı veya soğukluğu korur; özetle iç ortamdaki zamanı durdurur. Nihayetinde kızgın güneşin ve sıcak kumların eşliğinde güneşlenirken içeceğinin ısınmasını istemezsin?

 

Termos çanta modelleri hem sıcak hem de soğuk ısıyı korumak amacıyla özel bir teknoloji ile üretilmiştir. Adı soğutucu çanta olarak bilinse de, soğuk havada manzaranın keyfini çıkarmak için çıktığın bir doğa yürüyüşünde kahveni ya da çayını sıcak da tutabilirsin aynı zamanda.

 

Termos çanta yapımı nasıl gerçekleşiyor merak edersen, sana termosun ilk mucidinin Sir James Dewar olduğunu ve bu teknolojinin 1892 yılında icat edildiğini söyleyebiliriz. Günümüzde pek çok markanın farklı fiyat aralığındaki termos çanta çeşitleri üzerinden dilediğine kolayca ulaşabilirsin.

 

Ev veya herhangi bir yiyecek içecek işletmesi dışında vakit geçirmek istediğin her alanda termos çanta kullanabilirsin. Bu aşamada tek ihtiyacın olan elbette sana en uygun termos çanta! 

 

Peki, termos çanta faydaları nelerdir, termos çanta nasıl seçilir ve kullanılır, nerede satılır? Tüm merakını tek yazıda dindirebileceğin eçanta look dünyasına hoş geldin! Şimdi, senin için araştırıp derlediğimiz termos çanta hakkındaki bilgilere aşağıdaki alt başlıklardan ulaşabilirsin. Keyifli okumalar!


termos çantalar



Termos Çanta Faydaları Nelerdir?

 

  • Termos çanta almayı planlıyor; bir yandan da bu çantanın artısını eksisini araştırıyor olabilirsin. Haklısın! Senin için termos çantanın faydaları listesini hemen aşağıya bırakıyoruz:
  • Termos çantaların en belirgin özelliği ısıyı muhafaza etmeleri. Bu da demek oluyor ki yanında taşıdığın yiyecek ve içecekler dışarıdaki hava koşullarından etkilenmeyecek. 
  • Uzun yolculuğa çıkarken sıcak ya da soğuk içeceklerini, yiyeceklerini bu çanta içine yerleştirebilir yol boyu soğuk içeceğinin, sandviçinin ya da kahvenin lezzetinien en taze şekilde deneyimleyebilirsin!
  • Kamp yaparken, doğa yürüyüşü sırasında, piknikte, sahilde güneşlenirken, deniz kenarında çimlerde gün batımını izlerken veya karlı bir kış gününde dağ eteklerinde mangal yakarken termos çanta senin için büyük avantaj sağlayacak. Ne de olsa doğada, dağ eteğinde, ormanda, deniz kenarında ya da herhangi bir arazide buzdolabı ya da sıcak su lüksüne sahip olmayabilirsin. İşte bu gibi durumlarda üşüdüğün an çantandan sıcacık içeceğini çıkarıp yudumlayabilir veya ferahlamak için buz gibi soğuk kolandan, suyundan içebilirsin. 
  • Termos çanta özellikle paket servisçilikte de önemli bir ekipman. Sipariş ettiğin yemeklerin, pizzanın, hamburgerin, pidenin, dönerin sana sıcacık ulaşmasını sağlayan hızlı bir kuryenin yanı sıra termos çantadır!
  • Eğer bir ebeveynsen ve bebeğin yeni doğmuşsa termal gözü olan bir çantanın değerini bilirsin. Tamamen bir termos çanta olmasa da termal gözü bulunan bebek bakım çantalarında süt, sıcak su veya mamanın sıcaklığı korunabilir. Bu aşamada bebek termos çanta çeşitlerini inceleyebilirsin.


termos çanta modelleri



Termos Çanta Nerede Satılır?

 

Termos çanta satın almak için çok uzağa gitmene gerek yok. İnternetten sipariş verebilirsin. Güvendiğin, bilindik internet sitelerinden güvenli ödeme ile termos çanta satın alabilirsin. 

 

Kendin gidip almak istersen spor mağazaları, marketler ve ev ürünleri satan mağazalarda termos çanta bulabilirsin. 


soğutucu çanta



Termos Çanta Nasıl Seçilir?

 

Termos çanta seçmek için ilk kriterin iç hacmi olmalı. Tek kişiysen küçük boyutlardaki mini termos çantaları tercih edebilirsin. 2 veya daha fazla kişi için orta boyutlardaki termos çantalar yeterli olacaktır. Eğer ailenle ya da kalabalık arkadaş grubunla sık sık dış alanda aktiviteler düzenliyorsan büyük boy, geniş hacimli termos çantalar seçebilirsin.

 

Eğer aracın yoksa büyük boy termos çantaları taşımanın seni yorabileceğini de hatırlatmak isteriz. Bu aşamada tek başına bir plan yapıyorsan 1 veya 1,5 litrelik küçük termos çantalar sana çok uygun olacaktır.

 

Birkaç saatlik dış mekan aktivitesi planlıyorsan, yalnızsan veya sana 1 kişi daha eşlik edecekse ortalama 10-20 litrelik bir termos çanta yeterli olacaktır. 

 

Ailenle, arkadaş çevrenle bir sahil sohbeti planlıyorsan, kampa gidecekseniz veya buna benzer herhangi bir aktivite için 30 litre ve üzeri termos çantalar size yeterli gelecektir. Bu aşamada incelemen gereken model büyük boy termos çanta çeşitleri olacaktır.

 

Taşıma kolaylığı açısından omuz askılı termos çantaları veya sırtta taşınabilen termos çantaları tercih edebilirsiniz.


termos çanta nasıl kullanılır



Termos Çanta Nasıl Kullanılır?

 

Öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta: Yiyecek veya içeceklerin istediğiniz ısıda olması. Yani, sıcak bir kolayı termos çanta içine koymak bir işe yaramayacaktır. Uygulamanız gereken adım evden çıkmadan önce içeceklerinizi, yiyeceklerinizi ısıtmak ya da soğutmak.

 

Eğer termos çantayı soğutucu amaçlı kullanacaksanız içerisinde buz aküleri ekleyerek performansı ikiye katlayabilir; soğuk kalma süresini uzatabilirsiniz.

 

Termos çantanız her ne kadar işlevini gerçekleştirecek olsa da siz sıcak havalarda çantayı gölge bir yere yerleştirmeyi ihmal etmeyiniz.

 

Termos çantanın içindeki hava akımının korunması için sadece ihtiyacınız olduğu anlarda kapağını açmalı diğer her durumda kapağının tam kapalı olduğundan emin olmalısınız.

 

Peki, Termos Çanta Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Termos çanta fiyatları için asıl etken malzeme kalitesi, marka ve iç hacmidir. Litre ne kadar artarsa fiyatlarda da o kadar artış olur. Keza uzun ömürlü, garantili ve bilindik markalardan termos çanta satın almak isterseniz fiyat da buna bağlı olarak değişecektir.

 

Ayrıca, termos çanta fiyatlarında belirleyici bir diğer etken de yiyeceklerin, içeceklerin ısısını korumadaki saat kapasitedir. Sıcaklık koruma süresi ne kadar uzarsa fiyat da o kadar yükselir.

 

 

İlginizi Çekebilir:

 

Bilgisayar Çantası Trendleri

 

Kamp İçin Sırt Çantası Seçimi

 

Neden Körüklü Valiz Seçmelisin?

 

Bebek Bakım Çantası Nasıl Seçilir?

 

Su Geçirmez Sırt Çantaları: Her İhtiyaca Uygun 8 Tavsiye

 

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler