O bir sağlık çalışanı vazgeçilmezi, o bir ev rahatlığı, o bir ‘adeta yokmuş gibi’ hissi, o bir… Ortopedik terlik! Ayaklarını şımartmak istiyorsan ortopedik terlik nedir, ayaklar için faydası ve önemi nedir bu konuları araştırmanı tavsiye ederiz; bunun kolay yolunu arıyorsan zaten doğru adrestesin, biz eçanta editör ekibi olarak senin için çoktan gerekli bilgileri derledik bile!

 

Ortopedik terlik kullanmak diğer klasik terlik modellerinden neden daha önemli? Bu sorunun en net yanıtı elbette kullanan kişiye maksimum konfor sağlaması ve fizyolojik yapıya uyumlu olması. Özellikle bir doktor, hemşire ya da herhangi bir sağlık personeliysen zaten bu terliklerle çoktan kuvvetli bir bağ kurmuşsundur; keza uzun süre ayakta çalışan veya çok yürüyen veya bir şekilde ayaklarının çok yorulduğu bir işte çalışıyorsan ortopedik terlikler senin için en sağlıklı seçim olacaktır.


ortopedik terlik

Ortopedik terlik kullanmanın faydaları arasında ayak yapısının sağlığını koruması ve yürüyüş konforu sağlamak yer alsa da önemli bir detay daha var: Ayaklarındaki organ bağlantıları! Ayağında her organa ait özel bir temas noktası olduğunu bildiğinde bu durum senin için daha önemli bir mesela halini alacak diye düşünüyoruz, sen ne dersin? Yani özetle, ayağın ne kadar rahatsa organların ve hatta tüm bedenin o kadar rahat olacak, konunun özü burada gizli…

 

Peki, gelelim ortopedik terlik özellikleri, yapısı ve faydalarının detaylarına. Eğer hazırsan tam ihtiyacın olan bilgileri direkt olarak, en açık haliyle sana ulaştırdığımız ortopedik terlik önemi hakkında bilgiler bölümüne bir an önce geçelim!

 

sabo terlik
 

Ortopedik Terlik Nedir?

 

  • Hastane terliği, doktor terliği, hemşire terliği, sabo terlik gibi isimleriyle yaygın olarak bilinen; uzun saatler süren nöbetler, hasta yoğunluğu gibi durumlarda adeta vazgeçilmez bir gereksinim haline gelen ortopedik terlik, ayak anatomisine en uygun taban özelliğine sahip terlik çeşididir.

  • Çoğunlukla doktor, hemşire, cerrah, eczacı gibi sağlık personelleriyle bağdaştırılmasının kaynağı, fedakarca yoğun tempoda günler süren mesailere dayanır. 

  • Ayağın anatomisine uygun tasarlanmış yapısı ve cilde uygun malzemelerden üretilmesi sayesinde ortopedik terlik modelleri çok daha rahat çalışma konforu yanı sıra rahat hareket kabiliyeti sağlar. 

  • Saatler süren bir ameliyatta ayakların rahat etmesi cerrah için oldukça mühim olduğu kadar, gün aşırı nöbet tutan, bir hastadan diğerine koşturan hemşireler için de en yakın arkadaş konumunda.

  • Son dönemde özellikle plaj modasında, yazlık sandalet veya terlik olarak da kullanımı popülerleşen köpük ve poliüretan tabanlı, yumuşak ve üst yüzeyi delikli ortopedik terlikler sıcak mevsimlerde ayağın hava almasını sağlayarak yürüyüş kalitesini yükseltiyor. 

  • Ayrıca giyip çıkarması da kolay olduğundan çocuklar için tercih edilen terlikler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ebeveynler bu durumdan epey memnun.


ortopedik hastane terliği

Ortopedik Terlik Kullanmanın Faydaları: Neden Önemli?

 

  • Maksimum Basış Konforu: Uzun saatler yoğun tempoda, koşturmaca içinde çalışanlar, nöbet sırasında gece boyu ayakta kalan sağlık çalışanları veya gün içinde evde kullanmak için ortopedik terlik basış konforunu en üst düzeye çıkarır.

  • Hava Alabilen Yapı: Sabo terlik, ortopedik terlik gibi kullanışlı çeşitler kullanılan malzemesi ve delikli yapısı sayesinde hava alır. Hava alan ayak ve terlik içi koku yapmaz, ayağı terletmez ve mantar gibi enfeksiyonlara neden olmaz.

  • Kullanım Kolaylığı: Giyip çıkarmak oldukça kolaydır. Acil bir durumda kolayca giyilebilir veya değiştirilebilir.

  • Dezenfeksiyon: Yıkamak, dezenfekte etmek zahmet vermez. Bu açıdan ameliyathanede tercih edilebilir; keza uzun süren ameliyatlarda ve çeşitli operasyonlarda ayak konforunu sağladığı için mantıklı bir seçimdir.

  • Çukur Topuk Taban: Vücudun tüm yükü ayak topuklarında toplandığı için sabo terliklerde bu bölüm çukur şeklinde tasarlanır. 

  • Ayak Anatomisine Uygun Kavisler: Topuk konumlamasının yanı sıra ortopedik terliklerde topuktan ayağın iç kısmına doğru ve kenarları, uca doğru ise parmakları tamamen kavrayan, hareket kabiliyetine uygun kavisler yer alır. Böylece ortopedik bir terlik giydiğinde ayağının her noktası, tam da anatomisine uygun şekilde sarmalanır.

  • Adım Desteği: Basış konforunu artıran kavisli yastıklı yapı ayrıca tarak bölümünden hafif desteklidir. Bu özelliği sayesinde sabo terlik, adım atma kolaylığı sağlayacağı için eklem, bel, diz ve omurga yapısını da korumuş olacaktır.

  • Kaymaz Taban: Ayrıca kaymaz, kaydırmaz yapıya sahiptir. Böylece zemini ıslanabilecek yemekhane, tuvalet, banyo vb. alanlarda çalışan şefler, aşçılar, ustalar ya da temizlik görevlilerinin kayma, düşme gibi tehlikelerle karşılaşma oranını en aza indirir.


ortopedik terlik nedir

Ayak Sağlığını Koruyan Kaliteli Ortopedik Terlik Modelleri eçantada!

 

Mesai saatlerinde konfor seninle! Gün boyu ağır şartlarda çalışıyor; sürekli ayakta vakit geçiriyorsan eçantada tam ihtiyacına göre, senin rahat hareket edebilmeni sağlayacak ortopedik terlik çeşitleri ve sabo terlikler hızlı teslimat ve güvenli ödeme garantisi; ayrıca alt limit olmaksızın hemen kapında!

 

İlgini Çekebilir:

Corona Virüs Çanta Dezenfekte Önerileri

Deri Çanta Nasıl Temizlenir? Tüm Püf Noktalar!

Beyaz Spor Ayakkabı Temizlemenin 5 Kolay Yolu

Dar Gelen Ayakkabıyı Genişletmenin 7 Kolay Yolu

Süet Çanta Nasıl Temizlenir? En Pratik ve Etkili Yöntemler

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler