Kadınların modaya ve trend ürünlere daha çok ilgi duyduğu şu yıllarda dünyanın en ünlü çanta markası haline gelen Louis Vuitton da gündemden düşmüyor. Londra’da başlayan çanta üretim macerası takvimler 2022’yi gösterdiğinde de yine aynı heyecanla devam etmekte. Louis Vuitton kadın çantaları, en şık ve en özenli koleksiyondan oluşuyor. Bu markanın her bir detayını özenle tasarladığı kadın çantalar ünlüler ve mankenler tarafından da yoğun ilgi görüyor.

louis vuitton

 

Türkiye’de ve pek çok dünya ülkesinde adı bilinen Louis Vuitton markası, aslında çanta markasından da öte. Şu günlere gelene kadar markanın yaşadığı zorluklar, ekonomik krizler ve pandemi Louis Vuitton için adeta birer tecrübe süreci olmuş durumda. Bu markanın kuruluş gününden şu ana kadar yaşadığı değişimleri ve Louis Vuitton kadın çantalarının özelliklerini burada sana anlatmak istiyoruz.

Moda dünyasını kasıp kavuran Louis Vuitton kadın çantaları, lüks çanta zevklerinin öncü firmaları arasında. Peki bu çantalar neden bu kadar havalı ve şık görünüyor? Louis Vuitton kadın çantalarını diğer çantalardan ayıran özellik nedir? Şimdi bu konuya değinerek Louis Vuitton kadın çantalarının tasarım çizgilerine değinelim.

 

Louis Vuitton Kimdir?

 

1821 yılında Fransa’da küçük bir kasabada dünyaya gelen Louis Vuitton, marangoz ve çiftçi bir ailenin oğluydu. Aile içinde yaşadığı travmalar ve zorlu günler onun 13 yaşında evden kaçmasına neden olmuştur. Evden ayrıldığı süre içinde yürüyerek Paris’e kadar gitmiştir. Bu Paris yolculuğu içinde zaman zaman pek çok noktada günlük işlerde çalışmıştır. Paris’e geldiğinde kutu yapımı ve paketleme işlerinde çalışan Louis Vuitton, kendine büyük bir hedef belirlemiştir. Bir gün gelecek ve kendisi bu işin ehli olacaktı. Öyle de oldu tabi. Şimdi Louis Vuitton denildiğinde lüks ve tarz sahibi çantalar akıllara geliyor.

 

1854 senesinde evlendikten sonra Paris’te kendi dükkanını açan Louis Vuitton, bu işe aslında aristokrat ailenin bagajlarını düzenlemekle başlamıştı. Zamanla valiz konusunda kendini geliştirdi ve daha ergonomik, daha şık ürünlerin bu sektörde yerini alması gerektiğini düşündü. Açtığı atölyede yuvarlak valizlerden ziyade kare ya da dikdörtgen valizleri üretmeye başladı. Bu tür çanta ve valizlerin yerden tasarruf yapacağını ve daha iyi kullanım imkanı olacağını o tarihlerde kestirebilmişti.

 

Takvimler 2022’yi gösterdiğinde Louis Vuitton adeta bir dünya markası olarak tanınıyor. En ünlü reklam yüzleri ile çantalarını tanıtan bu firma, kadın çantaları konusunda da oldukça başarılı ürünler sunuyor. Dünya çapında tasarım şıklığı ile ön plana çıkan çanta modellerini, zevk ve stil sahibi kadınlara sunmaktan mutluluk duyuyor.


louis çanta



Louis Vuitton Kadın Çantalarının Tasarım Çizgileri Nelerdir?

 

Pek çok tarza hitap eden Louis Vuitton, çantalarını tasarlarken bazı kriterlere dikkat ediyor. Bu özellikleri sana şöyle açıklamak istedik:

 

  • Louis Vuitton hem spor hem de klasik tarzlara hitap eden kadın çanta modelleriyle yine dillerde! Eğlenceli logoların kullanıldığı çantalar sayesinde günlük kombinler kolayca tamamlanıyor.

  • Yaz günlerine hitap eden ince ve hasır detaylı çantalar sayesinde birçok kadın en şık haliyle evden çıkabiliyor.

  • Gecenin yıldızı olmana yardım eden şıkır şıkır çantalar ise abiye ve özenli kıyafetlerin için tasarlandı.

  • Klasik tarzlara saygı duyarak tasarladığı monogram baskılı çantalar, pek çok kadının dolabında yer almaktadır. Bu ürünler zaman geçse de modası eskimeyecek türden.

  • Louis Vuitton çalışan kadınların da yanında! Sokağa ve ofislere hitap eden samimi ofis çantaları, kadınların gün boyu rahatça kullanacağı ürünlerden.

  • Louis Vuitton her çantasında, marka logosuna ve şık duruşa dikkat eden bir firma. 

  • Sportif ve renkli kombinler için tasarladığı zarif modeller günlük kombinlerin eşlikçisi olan modellerdir. Louis Vuitton her an ve her ortam için kullanım imkanı olan şık kadın çantaların öncüsü haline gelmiştir.


vouitton çanta



Orijinal Louis Vuitton Çantaları Nasıl Anlaşılır?

 

Piyasada ne yazık ki markaların taklit ürünleri gittikçe çoğalmakta. Bu ürünlere eklenen Louis Vuitton model çantalar da neredeyse her köşede satılır hale geldi. Orijinal modellerden oldukça farklı olan Louis Vuitton kadın çantaları, gerçek fiyatına göre çok düşük rakamlarla da satılıyor. Peki, sahte Louis Vuitton çantalar nasıl fark edilir? Gerçek bir Louis Vuitton kadın çantasında olması gereken özellikler nelerdir? Şimdi bu ayrımlara değinelim:

 

  • Gerçek bir Louis Vuitton çantasında dikkat çeken ilk detay; çantanın duruşudur. Eğer baktığın çanta dik durmuyorsa ve derisi kendini salmışsa bu çanta gerçek değildir. 

  • Dikişlerinden de orijinal Louis Vuitton çantaları ayırt edebilirsin. Dikişi atmış, eğri şekilde dikilen ince detaylar çantanın kalitesi hakkında net bilgi verir.

  • Orijinal Louis Vuitton kadın çantalarının dikişleri kusursuz ve sıktır. Bu tüyo sayesinde ilk bakışta çantaları anlayabilirsin.

  • Çantanın etiketi seni bu konuda biraz düşündürebilir. Şayet incelediğin Louis Vuitton çanta dik duruyorsa, dikişleri eh işte dediğin şekilde yapılmışsa ve ortalama 1000 TL’nin altındaysa bu çantanın gerçek olup olmadığı tartışılır. 

  • Almak istediğin Louis Vuitton çantada rahatsız eden koku varsa, ne yazık ki bu çantanın gerçek olmadığını ifade edebiliriz. Çünkü sahte çantalarda rahatsız edici kokular meydana gelmektedir.

  • Gerçek Louis Vuitton kadın çantasının etiketi sıradan bir iple çantaya sabitlenmez. Çantanın içinde cep kısmında, özenli bir etiket ve kullanma talimatıyla sana sunulur.

  • Orijinal Louis Vuitton kadın çantalarının aksesuarları ve fermuarları altın metal ya da pirinç malzemeden üretilir. Bu bilgiler sayesinde çanta seçiminde yanılgıya düşmeden karar verebilirsin.


çanta kalite



Louis Vuitton Kadın Çantalarında Hangi Renkler Kullanılır?

 

Louis Vuitton kadın çantalarına hakim olan renk kahve ve tonlarıdır. Asil bir renk olarak bilinen kahverengi, pek çok çantada kullanılır. Taba, krem, bej ve koyu kahve ile mükemmel bir ahenk sağlanır.

 

Zaman zaman Louis Vuitton çantalarında keskin renkler de dikkat çeker. Özellikle de farklı tasarımları seven kadınlar için siyah ve beyaz çanta tasarımları reyonlarda şık halde yerini alır.


louis vuitton çanta



Louis Vuitton Kadın Çantaları Ne Kadar?

 

Yüzyıllardır kaliteli malzemeden şık tasarımlı çantalar sunan Louis Vuitton, kadınlar için özel koleksiyonlar oluşturmaktadır. Bu çantaların fiyatı piyasa değerine göre bir nebze yüksek rakamlarda seyrediyor. Lüks ve şık dolapların vazgeçilmez ürünlerini sunan Louis Vuitton, bir çanta için ayrılacak bütçeyi her sezon farklı rakamlarda belirliyor.

 

Louis Vuitton kadın çantası almak isteyenler için ortalama bir çantanın fiyatının 1500 TL olduğunu belirtmek gerekir. Kimi özel tasarımların etiketleri ise 5000 TL civarında dikkat çekiyor. Bütçesini ayıran ve Louis Vuitton farkıyla çanta stilini yansıtmak isteyenler için birçok model yer alıyor.


çanta



Neden Louis Vuitton Kadın Çantaları?

 

  • Lüks giyimi şık çantalarla tamamlamaya ne dersin? Davetlerde, iş toplantılarında tarzını yansıtacak kaliteli çantaları senin için Louis Vuitton tasarlıyor.

  • El çantası, omuz çantası, el çantası ve cüzdan çanta modelleriyle karşına çıkan tasarımlar markanın birer ürünüdür.

  • Çanta tutkunuyum, kaliteli çanta kullanmayı seviyorum, her giydiğim tarzımı yansıtır çantam da bana eşlik etsin diyorsan Louis Vuitton kadın çantalarından sen de tarzına hitap eden bir model seçebilirsin!

  • Her mevsim, her sezon kaliteli ve trend Louis Vuitton çantaları senin yanında!

 

kadın çanta



İlgini Çekebilir:

 

Herschel Çanta Tercih Rehberi

 

Benetton Çanta Tarzını Anlatıyoruz!

 

Calvin Klein Markası Tasarım Çizgileri

 

Kipling’i Diğer Çantalardan Ayıran 4 Özellik

 

Asla Demode Olmayacak Vakko Çanta Modelleri

 

Tommy Hilfiger Kadın Çantaları: Seçkin, Elegan!

2022’de Sahip Olmanız Gereken Benetton Çantalar

 

Her Tarza Uygun Tommy Hilfiger Sneaker Modelleri

Etiketlendi: Markalar