Gün içinde evden dışarı çantasız çıktığını hayal et; edemiyorsun değil mi? İhtiyacın olan tüm eşyaların yanında olduğu sürece konforunu ve güvenini yanında taşıyor gibi hissedersin. Ayrıca işlevsel yönü bir kenara çantaların estetik özelliğiyle kombinleri taçlandırdığı ve adeta son noktayı koyduğu da bir gerçek! Peki, çantaların tıpkı kıyafetler gibi kırışabileceğini, yapısının bozulabileceğini ve böylece doğru muhafaza edilmediğinde albenisini yitirebileceğini biliyor muydun? Artık biliyorsun.


çantalar formu bozulmadan nasıl saklanır



Mağazada veya online vitrinde görüp bayıla bayıla satın aldığın o çantayı dolabında unuttuğun süre zarfında hele bir de yerleştirirken yeterince özenli davranmadıysan çantanın formunun kolayca bozulmasına davetiye çıkarabilirsin… Düşün, şıkır şıkır giyindin kendini çok iyi hissediyorsun, dışarı çıkmak için hazırsın sıra geldi çantana ve bakıyorsun bir kenarı içine göçmüş, kumaşı kırışmış ya da askısının şekli bozulmuş… 

 

Çantaların işlevselliği kadar estetik yapısı da bir o kadar önemli. Bu nedenle çantalarını bir sonraki kullanıma kadar yapısının bozulmaması için özenle saklamalısın. İlk bakışta sana el oyalayıcı bir işlem gibi gelse de aslında sadece birkaç dakikanı ayırarak en sevdiğin çantalarının hem formunu korumuş olacaksın hem de uzun süre kullanabileceksin.


çantalar şekli bozulmadan nasıl saklanır



Peki, çantaların formu bozulmadan nasıl saklanır? Sektördeki 40+ yıllık tecrübesini online platforma taşıyan Tuğba Çanta kuruluşu eçanta editör ekibi olarak; yani işin mutfağından gelen ve seni en iyi anlayan yazarlar olarak çantaların formunu koruyan saklama ipuçları listesini paylaşıyor olacağız. Satın aldığın çantaların kısa sürede şeklinin bozulmaması ve tıpkı ilk günkü kalitesini koruyabilmesi adına ihtiyacın olan püf noktaları şimdi, şu anda aşağıdaki listede seni bekliyor, hazır mısın?

 

Çantanlarını Formu Bozulmadan Saklamanın 4 Yolu

 

Çantalar formu bozulmadan nasıl saklanır sorunu yanıtlamaya 1 adım kaldı. Fakat önce aydınlatmamız gereken önemli bir konu var. Öncelikle, çantalarını muhafaza edebileceğin bir alan yaratmalısın. Bu bir dolap rafı olur, çekmece olur, duvar rafı olur; kısacası senin imkanına en uygun saklama alanı elbette uygun olur.

 

Bu bölümü toz ve kirden arındırıp temizledikten sonra şimdi sıra geldi çantalarını yerleştirmeye. İhtiyacın olabilecek en temel malzeme kağıt parçaları! Evet, sadece bu kadar basit… Ancak biz senin için alternatif çanta saklama ipuçları da sunuyor olacağız. Şimdi dilersen, çantaların için yeterince alan açtıysan çantaların formunu koruyan saklama tavsiyeleri listesine geçelim:


çanta saklama teknikleri



1) Çantanın İçini Kağıt veya Gazeteyle Doldurabilirsin

 

  • Çantalarını formu bozulmadan koruyabileceğin en kullanışlı ve kesin sonuç veren yöntem: Çantanın içine kağıt doldurmak!

  • Kağıtlar, çantanın dışarıdan aldığı baskı ve ağırlık sebebiyle çökmesini, kırışmasını ya da içe doğru kıvrılmasını önleyecektir.

  • Bu noktada belirtmemiz gereken bir ipucu var. Eğer çantanın iç astarı açık bir renkte renkli gazete kağıdı kullanmaktan kaçınmalısın.

  • Bu tip renksiz kağıtları nereden bulabilirsin? Çanta satın aldıkça içindeki kağıtları biriktirebilirsin!


çantalar nasıl saklanır



2) Çantalarını İçi Boş Şekilde Asabilirsin

 

  • Çantalarını saklamak için yeterli alanın olmadığında asarak saklama yöntemine başvurabilirsin.

  • Metal olmayan, plastik kıyafet askılarına çantalarını kulpundan asarak kolaylıkla muhafaza edebilirsin.

  • Fakat bu yöntemde çantaların bozulma riski var. Bu aşamada dikkat etmen gereken çantaları çok sıkışık şekilde asmamak.

  • Mümkünse 1 askıya birden fazla askı asmamanı tavsiye ederiz.

  • Eğer çantalarını kağıtlarla doldurabildiysen de asarak muhafaza edebilirsin.

  • Astığın zaman çantaları zeminden yukarı kaldırarak alt zeminde de ayrı bir alan oluşturabilirsin.


çanta saklama yöntemleri



3) Çantalarını Yan Yana Fakat Sıkıştırmadan Dizebilirsin

 

  • Çantalarımı formu bozulmadan nasıl muhafaza edebilirim, merakı içindeysen sana en basit çözümü açıklıyoruz: Düzen!

  • Çantalarını her nerede muhafaza ediyorsan lütfen üst üste veya birbirilerine çok yakın ve sıkışık olarak yerleştirme.

  • Çantalarının üzerine başka eşyalar koyma veya çantalarını çok dar alanlara sıkıştırmaya çalışma.

  • Eğer askım yok, kağıt bulamıyorum diyorsan, yapabileceğin hiçbir şey yoksa son çare olarak bu yöntemi uygulayabilirsin.

  • Çantalarının yanına sert ve ağır eşyalar yerleştirmeyerek formlarının bozulma riskini en aza indirgeyebilirsin.


çanta koruma yolları



4) Çıkarılabilir Askıları Çantanın İçinde Muhafaza Edebilirsin

 

  • Çantaların ana bölmesinin formu bozulabileceği gibi tutma kulplarında da bozulma meydana gelebilir.

  • Çanta kulplarının eğilip bükülmesini önlemek için asarak saklama yöntemi işe yarayacaktır; fakat bu aşamada plastik askılar tercih edebilirsin.

  • Eğer çantalarının omuz askıları çıkarılabiliyorsa mümkünse çıkar ve çantanın içine düzgünce yerleştir.

  • Böylece çantanın tutma kulplarının da formunu koruyabileceksin.


çanta muhafaza teknikleri



Şekli Bozulan Çantalar Nasıl Düzeltilir?

 

  • Diyelim bu içeriğimizle daha önce karşılaşacak kadar şanslı değildin ve dolabını açtığında çantanın şeklinin bozulmuş olduğunu gördün…

  • Arama motorunda ‘şekli bozulan çanta nasıl düzeltilir’ araması yapmaya başladın; tamam artık doğru adrestesin!

 

Şimdi sana formu bozulan çantanı eski haline döndürecek ipucunu açıklıyoruz:

 

  • Çantanın içini tamamen doldurabilecek kadar renksiz kağıt edin.

  • Bu kağıtları nemlendir ve çantanın içine doldur.

  • Kağıtlarla dolu çantanı en az 1 gün boyunca beklet.

  • Kağıtları çıkar ve çantanın kurumasını sağla.

  • İşlem tamam; çantan eski haline döndü bile!

 

Not: Renk kağıt veya gazete kağıtlarını nemlendirdiğinde kağıt üzerindeki boyalar çantana bulaşabilir; mümkünse renksiz kağıtla denemelisin.

 

Çantalarımı nasıl formu bozulmadan koruyabilirim soruna yönelik ekonomik, pratik ve kullanışlı çözümler üretmeye çalıştık. Şimdi dilersen sana rehber olacak farklı ve etkili bir konuyu aydınlatalım: Çanta düzenleyici fikirler!

 

Onlarca çantan var, hepsi de favorin… Zamanında vitrinde gördüğün an içine işledi ve hemen aldın! Harika, peki şimdi bu kadar çantayı nasıl düzenleyeceksin? Kulpları ve askıları birbirine dolanmış, renkleri göz yoran, modelleri karışmış çantalarını düzenlemek senin için hem huzur verici hem de günlük hayatta zaman kazandırıcı bir fikir, tebrikler!

 

El çantası, çapraz askılı omuz çantası, bel çantası, sırt çantası… Hepsinin özelliği ve modeli birbirinden ayrı. Bu durumda onları organize etmeli ve dışarı çıkarken hangi çantayı seçeceğine karar verirken işini kolaylaştıracak bir çanta düzeni sağlamalısın. Peki nasıl? İşte aşağıda linkini eklediğimiz içerik tam sana göre, kaçırma!

 

Çanta Düzenleyici Pratik Fikirler

 

 

Uzun Ömürlü, Kaliteli, Şık ve İşlevsel Çantalar Seçkin Tasarımlarıyla eçantada!

 

Çantalarımı yapısı bozulmadan nasıl saklayabilirim endişelerine anında son ver! Çünkü bu soruna yanıt alabileceğin faydalı bir adrese tıkladın. Tebrikler! Her anına eşlik edebilecek seçkin çantalar için en doğru adreste, eçantadasın. Ofis, okul, günlük, özel davetler, seyahat, spor ve çok daha fazlası için her konsepte uygun tüm ihtiyaçlarını birebir karşılayabilecek kaliteli, işlevsel ve trend çanta modelleri için eçanta adresini ziyaret etmelisin!

 

Kadın modasının yeri sarılmaz kraliçesi, elbette çantalar! Çanta denildiğinde sektördeki 40 yıldan daha eski, verimli tecrübesi sayesinde bir kadının isteyebileceği tüm kriterlere sahip, yerli ve yabancı ünlü markaları tek platformda birleştiren eçantada binlerce ürün seni bekliyor.

 

3D Güvenli ödeme sistemi ve SSL sertifikası ile kişisel bilgilerini koruma altına alan ecanta.com.tr üzerinden yapacağın tüm alışverişlerinde alt limit olmaksızın 1 TL kargo ücreti ödeyerek siparişlerini hızlıca kapında bulabilirsin. Dünyaca tanınmış kaliteli marka devlerinin kaçırılmayacak fırsatları ve en trend çanta modellerine ulaşmak için daha fazla vakit kaybet! Keyifli günlerde kullanmanı dileriz…

 

 

İlgini Çekebilir:

 

Her Sezona Uygun Çanta Modelleri

 

Her Duruma Uygun Beyaz Çanta Modelleri

 

Küçük Sırt Çantaları Nasıl Kullanılır ve Kombinlenir?

Kadınlar Oduncu Gömleği Nasıl Kombinlemeli?

Abiye Seçerken Dikkat Etmen Gereken Püf Noktaları