Kıvırcık saç bakımı evde zor olur derler sence de öyle mi? Bizce öyle değil çünkü. Kıvırcık saçlara çözüm bulmak bu devirde çok kolay. Elinin altında internet gibi bir mucize olduğu için bunu iyi kullanman önerilir. 


kıvırcık saç bakımı

Kıvırcık saçların varsa ve canlı görünümünü korumak istiyorsan; sana burada kıvırcık saç için bakım önerileri vereceğiz. Birçok güzellik uzmanının önerdiği tüyolar sayesinde kıvırcık saçlarının her bir buklesi parlak ve canlı görünebilir!

 

Kadın ve erkeklerde kıvırcık saç bakım rutini oluşturmak önemlidir. Bir defa bakım yapıp aylarca etkili sonuç beklememek gerekir. Düzenli ve özenli bir bakım sayesinde kıvırcık saçlarına her zaman hacim ve canlılık kazandırabilirsin. Saçlarında sağlıklı görünüm oluşturmak için burada kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır sorusuna yanıt bulabilirsin.

 

Kıvırcık Saçların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

 

Duş Sonrasında Bakım Kremi Kullan

 

Her duş sonrasında kıvırcık saç bakım ürünleri kullanarak buklelerin belirginliğini koruyabilirsin. Bunun için saç tipine en uygun şampuanı uyguladıktan sonra kuru ve cansız görünümü ortadan kaldıracak saç kremlerini deneyebilirsin. 

 

Saçlarını yıkadıktan sonra sprey ya da krem formda olan bu ürünleri mutlaka kullanmaya dikkat etmelisin. Saçlarını beslerken buklelerin daha uzun süre kıvırcık kalmasına yardım edecektir.

 

kıvırcık saç

 

Saçlarını Yüksek Isıda Kurutma

 

Kıvırcık saçlar hassas yapılı saç tipleridir. Bu narin saçları korumak için sana kıvırcık saçların bakımı nasıl yapılır konusunda bir bilgi daha vereceğiz. Saçlarını kuruturken ısının yüksek olmamasına dikkat etmelisin. Yüksek ısı kıvırcık buklelerin yanmasına neden olabilir. 

 

Yanmış bukleler genellikle cansız bir görünüm oluşturur. Saçını kuruturken saçından biraz uzakta tutacağın kurutma makinesi, düşük derecede olmalıdır.

 

kıvırcık saç

Kıvırcık Saç Tarağı Kullan

 

Kıvırcık saçlarını bazen taramak çok zor gelebilir. Bu zorlu anları daha eğlenceli kılmak için kalın telli kıvırcık saç taraklarını kullanabilirsin. Buklelerini yormadan,  kırmadan taramak için tarak seçimine dikkat edebilirsin. 

 

Geniş aralıklı ve dişli olan bu taraklar sayesinde hem saç diplerine daha kolay ulaşırsın hem de tarama anında buklelerin birbirine karışmaz. Saç bakımında hassas olmak istersen; krem sıkıp taramaya özen gösterebilirsin.


kıvırcık saç tarağı

Saçını Yıkarken Çok Karıştırma

 

Kıvırcık saç tiplerinde yıkama anında birden ağırlaşma yaşanabilir. Bu durumda saçlarını yıkarken ellerinle çok karıştırmaktan kaçınmalısın. Saçını şampuanlarken ve yıkarken iki elinin arasında saçlarına masaj yapabilirsin. 

 

Uçların dibe diplerin uca karıştığı saçlarda sonrasında taramak da çok güç olabilir. Yıkama anında diplerden başlayarak uçlara doğru şampuanı dağıtabilirsin mesela. Ayrıca sıcak su yerine ılık su kullanman önerilir.


saç yıkama

Uykuda Saçlarını Bağlama

 

Kıvırcık saç bakım nasıl yapılır diyorsan; bakımın uykuda da devam ettiğini unutmamalısın. Eğer saçlarını bağlayıp uyuyorsan bu hataya düşmeye son verebilirsin. Çünkü uyku anında saçların bağlanması hem saçlarına hem de sinir sistemine zarar veriyor. 

 

Sıkıca gerilen saçlar, gün içinde başının ağrımasına neden olabiliyor. Ayrıca uykuda sağa sola döndüğünde saç tellerinin tek tek kopmasına da sebep oluyor. Kıvırcık saçların bağlanması, buklelerde görünüş bozukluğunu meydana getiriyor. Daha eşit görünen ve hacimli kıvırcık saçlar için uykuda bone kullanabilirsin.



kıvırcık saç

 

Kurutma İşlemini Nemli Saça Uygula

 

Pek çok kişi saçlarının suyunu almadan kurutma işlemine geçiyor. Eğer sen de bu şekilde saçlarını kurutuyorsan; kıvırcık saçlarına zarar verdiğini söyleyebiliriz. Duş sonrasında bir havluyla saçlarındaki fazla suyu güzelce almalısın. Saçların nemli kaldığında bakım spreyini uygulayıp kurutma işlemine geçebilirsin. 

 

Eğer saçlarında hala su varsa ve kurutmak istiyorsan buklelerin zarar göreceğini haber edelim. Kıvırcık saçlarındaki fazla suyu almak için pamuklu bir havlu kullanabilirsin.


kıvırcık saç

Özel Formüllü Şampuanla Saçlarını Yıka

 

Her saç tipi için şampuan üretilmektedir. Kıvırcık saçlar için şampuan da buklelerin canlı ve hareketli kalmasına yardım eden ürünlerden biridir. Ayrıca bu şampuanlar saçlarına bakım yaparken ihtiyacı olan vitamini de kazandıracaktır. Kıvırcık saçlar için hazırlana şampuanlar, saçın daha uzun süre yumuşak kalmasını da sağlıyor. 

 

Bu nedenle başkasının şampuanını ya da sana uygun olmayan bir ürünü kullanman önerilmez. Kendine en uygun şampuanı kıvırcık saç için bakım ürünleri satan marketlerden temin edebilirsin.



kıvırcık saç

Saç Kesimini Islak Saça Yaptırma

 

Kıvırcık saçlarına bakım için düzenli olarak kestirmen önerilir. Uçları yenilenen saçlar daha iyi besleneceği için sağlıklı uzama dönemi başlar. Ancak saç kesiminde dikkat etmen gereken bir şey var: Saçlarını ıslakken kestirme. Eğer ıslak şekilde kıvırcık saç kesimi yapılırsa; buklelerin gerçek boyu ortaya çıkmaz ve istemediğin ölçüde kesim yapılır. 

 

Bunun için saçların kıvırcık haldeyken ve kuruyken kesim yaptırmalısın. Aklındaki saç uzunluğuna sahip olmak için kuaförüne bu detayı her defasında hatırlatmanda fayda var. Daha bakımlı saçların olması için 2 ayda 1 defa uçlarından aldırabilirsin.



saç kesim

Düzleştiriciden Mümkün Olduğunca Uzak Kalmaya Çalış

 

Düzleştirici aletlerle ortalama 200 derece ısıyla uygulama yapılıyor. Bu derece narin saçlar için çok yüksek. Özellikle de kıvırcık saçların 200 derece ısıyla şekillenmesi iyi bir bakım önerisi değil. Saçlarını düzleştirmek istediğinde düzleştirici dışındaki alternatifleri kullanabilirsin. 

 

Mesela; düşük ısıda fön çektirebilirsin. Kıvırcık saçların bukle yapısına zarar vermemek için yüksek ısıda işlem uygulamaktan kaçınabilirsin. Unutmadan, her düzleştirme işleminden önce ve sonra bakım yağı uygularsan saç yapının zarar görmesini önleyebilirsin. Kıvırcık saç şekillendirici kremleri kullanarak düz görünüm kazandırabilirsin.



saç bakımı

Periyodik Saç Maskesi Yapmaya Özen Göster

 

Kıvırcık saç tipine sahipsen her hafta saçlarına bakım maskesi yapabilirsin. Bu maskeyi tatil gününde ya da boş bir anında yapabilirsin. Argan yağı, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, amla yağı gibi seçenekleri değerlendirebilirsin. 

 

Bakım yağları ve maskeleri sayesinde saçlarına hacim vererek daha canlı görünmesine yardım edebilirsin. Özellikle de uçları yıpranmış kıvırcık saçların periyodik olarak saç bakım maskesi yapması önerilir.


saç maskesi

Yastık Kılıfın Saten Kumaş Olsun

 

Uyku anında saçların yıprandığını biliyor musun? Eğer gerekli tedbirleri almazsan saçların sen uyurken yıpranabilir. Bu durumu önlemek adına yastık kılıfını iyi seçmelisin. Saten kumaşlı bir kılıf kullanarak saçlarının yastık kılıfına yapışmasını önleyebilirsin. 

 

Yumuşak dokulu kılıflar sayesinde uykuda saç kopmasına engel olabilirsin. Ayrıca saçlarında kötü koku oluşumunu önlemek adına 2 gecede 1 defa yastık kılıfını değiştirmen önerilir. Çünkü sen uyurken saçların terlemeye devam edebilir. Ter kokusu, saçına sinsin istemezsin değil mi?


yastık

Uykudan Önce Sprey Krem Kullanabilirsin

 

Kozmetik firmaları hem kıvırcık saçlar için hem de diğer saç tipleri için bakım kremlerini birçok formda üretmekte. Sprey formda yağ ve bakım kremi alarak uyku öncesinde saçlarına bakım yapabilirsin. 

 

Uyku esnasında hücrelerin yenilendiğini düşünürsen her gece birkaç defa sprey kullanarak saçlarının uzamasına, canlanmasına ve güçlenmesine dikkat edebilirsin.

 

kıvırcık saç

Yaz Mevsiminde Kurutma Makinesi Kullanma

         

Saç bakım uzmanları, kıvırcık saçların fönden ve ısıtıcıdan mümkün olduğunca uzak kalmasını önermekte. Ancak kullanmak zorunda olduğun günlerin var olduğunu tahmin ediyoruz. Bunun için yaz günlerinde ısıtıcı işlemlerden uzak kalabilirsin. 

 

Eğer imkanın varsa saçlarını havalandırarak kurutabilirsin. Havluyla suyunu alıp istediğin yönde tarayıp biraz açık havada bekleyebilirsin. Güneş ve açık hava sayesinde saçların doğal görünüm kazanarak zarar görmeden kuruyabilir. Bu yöntem de saç tellerinin daha uzun süre canlı kalmasına ve buklelerin korunmasına destek olacaktır.



kıvırcık saç