Uçakla seyahat etmenin kolaylığını bir tadan, artık diğer araçları zorunlu kalmadıkça kullanmak dahi istemiyor. Ancak tabii ki uçakla seyahatte de bagaj bekleme süresi gibi kimi zaman can sıkıcı olabilen bir kavram söz konusu. Bu noktada ise kabin boy valiz, imdadınıza yetişiyor. Kabin boy valiz ölçüleri her ne kadar hava yolu firmalarına göre değişiklik gösterse de kabin boy valiz seçeneği seyahatseverlerin pratik bir şekilde seyahat etmelerine olanak sağlayan büyük bir kolaylık olarak karşımıza çıkıyor.

 

Özellikle kısa süreli yolculuklar için son derece ideal bir eşya taşıma yöntemi olan kabin boy valizler, havaalanında geçen bekleme süresini en aza indirmeyi mümkün kılıyor. Ancak elbette kabinde taşınabilecek boyutlara sahip bir valizin çok büyük olmayacağını da göz önünde bulundurmanızda büyük fayda var. Dolayısıyla kabin boy valizinize yalnızca seyahatiniz süresince ihtiyaç duyabileceğiniz birkaç önemli eşyayı yerleştirmeniz, hava yolu güvenlik süreçlerinden kolaylıkla geçebilmenize de yardımcı olacaktır.

 

 

En Sık Kullanılan Hava Yolları Firmalarının Kabin Boy Valiz Ölçüleri

Kabin boy valizin bagaj bekleme süresini kısaltacağına değinmiştik. Eğer siz de pratik bir şekilde taşıyabileceğiniz, içinde yalnızca ihtiyacınız kadar eşyanın bulunacağı, uçak kabinine yerleştirebileceğiniz bir valiz hazırlayacaksanız, bu durumda ilk önce firmaların kısıtlamalarına göz atmanızda yarar var. Çünkü her hava yolu firmasının kabul edebileceği kabin boy valiz ölçüleri farklı olabilmekte.

En Sık Kullanılan Hava Yolları Firmalarının Kabin Boy Valiz Ölçüleri

Endişelenmeyin! Kabin boy valiz ölçüleri firmaya göre değişiklik gösterse de genel olarak birbirine çok yakın ölçüler olduğunu belirtmek yanlış olmayacaktır. Dolayısıyla ölçü kısıtlamalarına dikkat etmenin düşünüldüğü kadar zor olmadığını iddia edebiliriz. Üstelik birkaç uçak yolculuğundan ve kabin boy valiz taşımanın hayatınızı ne kadar pratik hale getirdiğine şahit olduktan sonra ölçü standartlarınıı da adınız kadar iyi bildiğinizi fark edeceğinizden eminiz.

İşte Türkiye’de yaşayan seyahatseverlerin en çok kullandığı hava yolu firmalarının kabin boy valiz ölçüsü standartları...

 

Türk Hava Yolları Kabin Boy Valiz Ölçüleri

Türkiye’nin en köklü hava yolu firması Türk Hava Yolları’nın kabin bagajı standartları, diğer hava yollarında olduğu gibi bagajın baş üstü dolabına veya koltuk altına sığabilecek ölçüler temel alınarak belirlenmiştir. Ancak Türk Hava Yolları’nda Business Class ve Economy Class olmak üzere iki farklı kabin sınıfı olduğunu ve kabin boy valiz ölçüsü standardı değişmese de sınıfa göre kabin bagajı adetinde farklılık olabileceğini de belirtmeden geçmeyelim.

Diğer yandan, kabin sınıfı fark etmeksizin uçak seyahatinizde kabin bagajınıza ek olarak yanınıza alacağınız el çantası, fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar, şemsiye, çanta tipi bebek puseti gibi kişisel eşyalardan birini de kabinde ücretsiz taşıyabileceğinizi söylemekte fayda var.

Maksimum Adet: Economy Class için 1 / Business Class için 2
Maksimum Ölçüler: 23x40x55 cm
Maksimum Ağırlık: 8 kg

 

 

Pegasus Kabin Boy Valiz Ölçüleri

Uygun fiyatlı hava yolu firmaları arasında yer alan Pegasus da bir diğer sık tercih edilen uçak seyahat firması olarak karşımıza çıkıyor. Pegasus bagaj kuralları, yolcuların kabin içerisinde belirli ölçülerde 1 valiz ve buna ek olarak 1 el çantası veya dizüstü bilgisayar çantası taşıma hakkı sunuyor. Pegasus yolcuları özellikle kısa mesafeli uçuşlarda yalnızca kabin bagajı taşımaya özen gösteriyorlar.

Maksimum Adet: 1
Maksimum Ölçüler: 20x40x55 cm
Maksimum Ağırlık: 8 kg

 

SunExpress Kabin Boy Ölçüleri

SunExpress Kabin Boy Ölçüleri

SunExpress, yine iç hatlarda en sık kullanılan hava yolu firmalarından. Kabin boy bagaj ölçüleri bakımından diğer firmalarla benzerlik gösteren SunExpress’te kabin bagajına ek olarak 1 adet el çantası, 1 palto ya da pardesü, şal, atkı veya battaniye, 1 adet baston, 1 adet bebek taşıma çantası ve 1 kamera veya dürbün de taşıyabilmek mümkün.

Maksimum Adet: 1
Maksimum Ölçüler: 23x40x55 cm
Maksimum Ağırlık: 8 kg

 

 

Atlasglobal Kabin Boy Valiz Ölçüleri

Atlasglobal’in el bagajı prosedürüne göre kabinde taşıyabileceğiniz valiziniz ayak altına veya baş üstü kabin rafına sığacak büyüklükte olmak zorunda. Ölçülerin dışındaki seyahat çantalarının ise kabinde değil, yalnızca uçağın alt bölümünde taşınabileceğini belirtmemiz işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca serbest bagaj hakkını aşan durumlarda da ek bir bagaj ücreti tahsil edilebileceği konusunda uyarıda bulunmamız yararınıza olacaktır.

Maksimum Adet: 1
Maksimum Ölçüler: 25x45x56 cm
Maksimum Ağırlık: 8 kg

 

Onur Air Kabin Boy Valiz Ölçüleri

Onur Air kabin bagajı kuralları doğrultusunda yanınızda 1 adet valiz taşıyabiliyorsunuz. Ancak elbette valizinizin kabin bagajı limitlerine uyacak ölçülere sahip olması önem taşıyor. Aşağıda belirtilen Onur Air el bagajı ölçülerini aşan bagajlarınızı kabinde taşımak için ise ekstra bir koltuk alınması gerekiyor.

Maksimum Adet: 1
Maksimum Ölçüler: 25x45x56 cm
Maksimum Ağırlık: 8 kg

 

AnadoluJet Kabin Boy Valiz Ölçüleri

AnadoluJet Kabin Boy Valiz Ölçüleri

AnadoluJet kayıtsız bagaj olarak da adlandırılan kabin bagajı ile birlikte uçak içinde 1 adet kişisel eşya daha taşıyabilme özgürlüğü tanıyan hava yolu firmalarından. Buna göre el çantası, küçük kamera veya fotoğraf makinesi, tablet, dizüstü bilgisayar ve puset, bebek arabası gibi kişisel eşyalarınızdan 1 tanesini daha kabin bagajına ek olarak taşıyabilirsiniz. Ancak koltuk altına veya baş üstü dolaplarına yerleştirilemeyen çanta tipi bebek pusetleri, AnadoluJet’te ek bir ücret talep edilmeksizin uçak altı bagajı olarak değerlendirilebiliyor.

Maksimum Adet: 1
Maksimum Ölçüler: 23x40x55 cm
Maksimum Ağırlık: 8 kg

 

 

Lufthansa Kabin Boy Valiz Ölçüleri

Almanya’nın ulusal hava yolu firması Lufthansa, Türkiye’den yurt dışına seyahatlerde en çok tercih edilen markalardan biri olarak görülebilir. Aşağıda belirttiğimiz Lufthansa kabin bagajı kısıtlamalarına uymayan bagajların ise uçağın kargo bölümünde ücretli olarak taşınacağı bilgisini de vermiş olalım. Ancak uçuşa az bir süre kala uçak altına alınacak bagaj ücretlerinin, bilet satışı sırasında ödenecek ücretlerden daha yüksek olacağı ayrıntısını da belirtmeden geçmeyelim.

Maksimum Adet: Economy Class için 1 / Premium Economy Class için 1 / Business Class için 2, First Class için 2
Maksimum Ölçüler: 23x40x55 cm
Maksimum Ağırlık: 8 kg

 

 

KLM Kabin Boy Valiz Ölçüleri

Yurt dışı uçuşlarda sıklıkla rastladığımız Hollandalı KLM Hava Yolları’nın kabin bagajı standartlarına göre el bagajınıza ek olarak uçak içinde 1 el çantası, 1 evrak çantası veya 1 dizüstü bilgisayar da taşınabiliyor. Ancak sözünü ettiğimiz kişisel eşyaların 15x30x40 cm ölçüleri dahilinde olması da önem taşıyor. Genel el bagajı haklarınızı ise aşağıda bulabilirsiniz.

Maksimum Adet: Economy Class için 1 / Business Class için 2
Maksimum Ölçüler: 25x35x55 cm
Maksimum Ağırlık: Economy Class için 12 kg / Business Class için 18 kg

 

Emirates Kabin Boy Valiz Ölçüleri

Emirates Kabin Boy Valiz Ölçüleri

Dubai merkezli hava yolu firması Emirates’in kabin bagajı standartları seyahat edilen hizmet sınıfına göre değişiklik gösteriyor. Bu doğrultuda uçak bileti alırken bagaj haklarınızın kabin sınıfınıza ait sınırlamalara tabi olacağını öngörerek hazırlığınızı yapabilirsiniz. Öte yandan Emirates’in el bagajı sınırlandırmaları Hindistan’dan ve Brezilya’dan kalkan uçuşlar için de farklılaştığı için kalkış noktanıza göre ayrıntılı bilgiye hava yolu firmasının web sitesi üzerinden ulaşabileceğinizi söylemiş olalım. Genel kabin bagajı kuralları ise şu şekilde sıralanabilir:

Maksimum Adet: Economy Class için 1 / Business Class için 2 / First Class için 2
Maksimum Ölçüler: 20x38x55 cm
Maksimum Ağırlık: 7 kg

 

 

Air France Kabin Boy Valiz Ölçüleri

Adından da anlaşılacağı üzere Fransa’ya ait bir hava yolu firması olan Air France’ın kabin bagajı standartlarına göre kabin boy valizinize ek olarak 1 el çantası, 1 evrak çantası, 1 dizüstü bilgisayar, 1 kamera gibi kişisel eşyalarınızdan birini daha taşıyabilirsiniz. Ancak kabinde taşıyacağınız bu kişisel eşyalarınızın ölçülerinin en fazla 15x30x40 cm olabileceğini unutmamanızda fayda var.

Maksimum Adet: Economy için 1 / Premium Economy için 2 / Business için 2, La Première için 2
Maksimum Ölçüler: 25x35x55 cm
Maksimum Ağırlık: Economy için 12 kg / Premium Economy için 18 kg, Business için 18 kg / La Première için 18 kg

 

Hangi hava yolu firmasının ne tür kabin bagajı standartlarına sahip olduğunu öğrendikten sonra pratik bir şekilde valiz hazırlayabilmek için Tatile Gitmeden Önce Alınması Gerekenler Listesi başlıklı içeriğimize göz atmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler