Coachella Festivali’ni duymayan kalmamıştır. Her yıl festivale katılan ünlüler, influencerlar konuşulur, festivaldeki kombinler yorumlanır, kimlerin katıldığı ve programın nasıl geçtiği incelenir. 


Coachella Festivali Nedir?

Peki ismen duyduğun bu festivalin detayları sence neler? Coachella Festivali nerede?  Coachella Festivali ne zaman? Daha da önemlisi  Coachella Festivali nedir? Gel bu soruların yanıtlarını birlikte inceleyelim ve festival ile ilgili bütün detayları öğrenelim.

Coachella Festivali Nedir?

 

Coachella Festivali, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Indio şehrinde düzenli olarak organize edilen dünyanın en büyük müzik festivallerinden birisidir. Pandemi döneminde 3 yıl ara verilen festival, 2022 yılında 15-24 Nisan tarihinde gerçekleştirilerek dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıları ağırlamıştır. 

 

İlk olarak Goldenvoice şirketi tarafından 1999 yılında gerçekleştirilen festivalin asıl adı “Coachella Valley Music and Arts Festival” olarak bilnir. Festival, müzikseverlerin yoğun ilgi göstermesinin ardından 2001 yılında geleneksel bir festival olma yolunda ilerlemeye devam eder.

 

Başladığı dönemde sadece bir gün süren festival yoğun ilgi sebebiyle iki güne çıkarılır. Hatta katılmcıların artması ve müzik dışında farklı konuların da işlenmesiyle artık festival 6 gün gerçekleştirilmeye başlanır.

 

Ee bu kadar yoğunluğu belli ki organizatörler de beklemiyordu. Bu ilginin ardından artık 2004 yılından itibaren alanda çadır kurulmasına ve kamp yapılmasına izin verilmeye başlandı. 

 

Günümüzde dünyanınn dört bir yanından katılımcıları bir araya getiren festival, müziğin yanı sıra sergilere, çeşitli etkinliklere, birçok farklı daldan sanatçıya ev sahipliği yapıyor. Bu da festivalin kapsamını artırıyor. Kapsamı genişleyen festival karını da giderek artırıyor ve 2017 yılında 214 milyon dolarlık hasılat ile rekor kırarak bilinirliğini artırıyor.

 


Coachella Festivali Nedir?

 

Coachella Ne Zaman Düzenlenir?

 

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Coachella Festivali her yıl Nisan ayında gerçekleştirilir. İlk defa organize edildiği dönemde sadece bir gün gerçekleştirilen festival, günümüzde cuma günü başlayarak iki hafta sonu sürecek şekilde düzenleniyor. 

 

2022 yılında 14-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalin, 2023 yılında 14-16 Nisan ve 21-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

 

 

Coachella Festivali Zamanı

Coachella Nerede Düzenlenir?

 

Coechella Müzik Festivali 1999 döneminden günümüze kadar Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan İndio şehrinde gerçekleştirilir. Hatta festivalin ismi de buraya dayanır. Güney Kaliforniya’nın Colorado Çölü bölgesindeki Indio’da bulunan vadinin adı Coechella Vadisidir. Festival de ismini bu vadiden almıştır. 

 

Eğer Coachella Festivaline nasıl gidilir diye düşünüyorsan, şimdiden 2023 yılındaki belirlenen tarihler için Amerika’ya uçak bileti bakmaya başlayabilirsin. Festival döneminde yolculuk trafiğinin oldukça yoğun olacağını da unutmadan erkenden bu problemi çözmen faydalı olabilir.

 

Ancak şunu da söyleyebiliriz ki; Coachella Festivali Amerika’da düzenlenmesine rağmen dünyanın dört bir yanından birçok katılımcıyı ağırlar. Müzik festivali olarak başlayan festivalde artık çeşitli sergiler, etkinlikler düzenlenir, bu da festivalin daha geniş kitlelere hitap etmesini sağlayarak katılımını her geçen yıl artırır.

 

Coachella Festivali Zamanı

Coachella Sahnesinden Kimler Kimler Geçti…

 

20 yılı aşkın senedir düzenlenen bir festivalden bahsediyoruz. Festivalin geldiği son seviye, tüm dünya vatandaşlarına hitap eder nitelikte. Hal böyle iken, yıllar içinde gelişen ve büyüyen Coachella Festivali, dünya starlarını sahnesinde ağırladı. Ki bu sahne gösterilerinin nasıl olduğunu tahmin bile edemiyoruz.

 

Madonna’dan Beyonce’a, Cold Play’den The Weekend’e kadar dünyaca ünlü starlar, şarkıları ve sahne şovlarıyla katılımlacıları büyüledi. Ve bu şovlar her yıl bir sonraki Coachella’ya kadar konuşulmaya devam etti.

 

Coachella, sahnesinde dünya starlarını ağırladı derken asla abartmadık. Festivalde sahne alan isimleri gelin birlikte listeleyelim.Beyonce, Kanye West, Madonna, Lady Gaga, Drake, Amy Winehouse, Jay Z, Eminem, Blackpink, Billie Eilish ve daha niceleri… 

 

2023 yılı için açıklanan bir isim ise Frank Ocean. Geçmiş referanslara baktığımızda şimdiden 2023’te kimlerin sahne alacağı merak konusu olmaya başladı bile.

 

Şimdi çok önemli bir soru ile devam edelim. Dünya starlarının sahne aldığı ve dünyanın  dört bir yanından katılımcıların yer aldığı bu festivalde ne giyeceğiz? Coachella tarzına yön verenlerin kombin seçeneklerini birlikte inceleyelim.



Coachella Festivaline Dair

 

Coachella Festivalinden Dikkat Çekici Kombinler

 

Tek bir modanın hakim olmadığı, herkesin kendi tarzını yansıtan kombinlerle katılım sağladığı Coachella, her yıl rengarenk bir görüntülere ev sahipliği yapıyor. Uçuş uçuş elbiselerin, marjinal takıların, ışıltılı makyajların ve özgün aksesuarların bir araya gelmesiyle oluşan enerji, festivalin coşkusunu artırıyor. İşte yüksek coşkuya ayak uyduranların ve festivalin tarzına yön verenlerin seçimleri:

 

1) 90’lar Sitilini Yeniden Yaşatanlar

 

Coachella’da mutlaka her yıl bu konsepti tercih edenler olur. Çünkü nostalji, özellikle de 90’lar kendisini unutturmaz, aksine hep özlem duygusunu canlı tutar. Pileli etekler, polo yaka tişörtler, renkli güneş gözlükleri ve converse ayakkabılar ile festivalde tarz bir görünüm yakalamak mümkün.

 

 

Coachella Festivali Kombinleri

 

2) Rengarenk Elbiselerden Hiçbir Yerde Vazgeçemeyenler

 

“Coachella’ya da gitsem, Zeytinli’ye de gitsem elbiseden vazgeçmem” diyenlerden misin? Seni o kadar iyi anlıyoruz ki, yalnız değilsin. Ayrıca dünyanın birçok yerinde senin gibi düşünen ve Coachella’ya rengarenk, uçuş uçuş elbiselerle katılan birçok kişi var. Festivalin giyim stilini şekillendiren en temel konseptlerden birisi renkli elbiseler.

 

Yalnız Coachella’da olduğunu da tekrar hatırlatalım. Tamam evet, renkli bir elbise festivale çok yakışır. Ama elbiseye takılarla biraz hareket katmaktan kimseye zarar gelmez. Bir de üstüne ışıltılı bir makyaj… İşte festivalin en dikkat çekici katılımcılarından birisi oldun bile.

 

Coachella Festivali Zamanı

3) Nostaljiyi Daha da Geride Arayanlar

 

İlk maddede zaten nostalji severlerden bahsettik, yine mi aynısı? Tabii ki değil. Bu kez bahsettiğimiz nostalji yakın geçmişimiz değil. Biz diyelim 60’lar, sen de 70’ler. Yani geçmişe git gidebildiğin kadar.

 

Dönem modası her yerde dikkatleri üstüne çekmeyi başarır. E hal böyleyken neden Coachella’da dönem kıyafetleri tercih edilmesin ki? Aksine, özgürlüğün merkezi için bu kombinler tam isabet! Etnik desenler, vatkalı parçalar, alt üst takımlar, ispanyol paça pantolonlar ve daha fazlası… Özgür ruhunu yansıtmak isteyenlere Coachella’da sınır yok.

 

Coachella Festivali Zamanı

4) Marjinalliğin Kitabını Yazanlar

 

“Coachella’da kombin denildiğinde orada bi duracaksın” diyenler bizce marjinalliğin kitabını yazanlardır. Elbiseymiş, takımmış, nostaljiymiş dinlemezler. Festivalin ruhuna yakışan ve dikkatleri anında üstüne çeken kombinlerle ortamın havasını değiştirirler.

 

Marjinal kombinlere de nasıl örnek verelim ki şimdi? Herkesin marjinali kendine diyebilir miyiz? En farklı, en dikkat çekici, en samimi ve hiç kimsenin ne düşündüğünü önemsemeden kendini en iyi hissettiğin halin emin ol ki en marjinal kombinin.


Coachella Festivali Kombinleri Nasıl Olur?

5) Çılgın Kombinleri Nihayet Dolabından Çıkaranlar

 

Herkesin çevresinde böyle bir arkadaşı vardır değil mi? Bunu nerede giyeceksin diye sorduğunda cevap alamadığın birisi var mı çevrende? Anında o isimler aklına gelmeye başlamıştır bile. Eğer kimse aklına gelmediyse o kişi sen de olabilirsin.

 

Coachella’nın sabit bir kombini olmaz. Herkes istediğini giyebilir elbette. İşte bu düşünceye sıkı sıkı sarılanlar ve festivalin ruhunu en derinlerde hissedenler en çılgın kombinlerini bu günler için saklarlar. Poşetten bir elbise ya da yapraklardan bir etek işte bu düşünceyi savunanlar için en ideal kombin önerileri olabilir.

 

Coachella Festivali İle İlgili Bilmen Gereken Her Şey

6) Jean Rahatlığından Vazgeçmeyenler

 

Bir kıyafet düşün ki onunla her mekana, her ortama uyum sağlayabilirsin. Rahatlık mı, var. Şıklık mı, o da var. Üstüne bir de tarz bir görünüm var. İşte bu joker parçalar yaz, kış hayatımızın her anında ayrılamadığımız jeanler.

 

Dünyanın herhangi bir yerindeki festivale jeanler ile kolaylıkla uyum sağlayabilirsin. Zaten önemli olan kombinin tamamı değil mi. Altta jean bir şort, üstüne bohem tarzda bir gömlek, hareketli takılar, kovboy botu, şapka, bir de gözlüğü unutmadan ve işte bu kadar. Festivale hazırsın.

 

Coachella yolculuğunu tanımlarla başlattık ve kombinlerle noktalandırdık. Coachella nedir sorusundan yola çıkarak kombin önerilerine kadar bütün detayları ele aldık. Umuyoruz ki bu içeriğimiz Coachella festivali hakkında bilgi almak isteyenler için ilham verici bir rehber oldu. E buraya kadar her şey tamamsa, kimler festivale gidiyor?

 

Coachella Festivali İle İlgili Bilmen Gereken Her Şey

 

İlginizi çekebilir: 

 

Modası Geçmeyecek Tasarımlar: Vintage Ne Demek?

 

Konserlerde Şık Olmanı Sağlayacak Kombin Önerileri

 

Bel Çevresini Ölçmek İçin En Doğru ve Pratik Yöntemler

 

Keten Pantolon Nasıl Kombinlenir? Ne Zaman Giyilmelidir?

 

İstanbul Fine Dining Mekanları, Fine Dining Deneyimi İpuçları

Etiketlendi: Trendler