Mevsime göre hayatımızı şekillendirdiğimiz kimse inkar edemez öyle değil mi? Yazın daha hafif kıyafetler tercih ederken kış günlerinde vücudu koruyan ve saran kıyafetler kullanılır. Her mevsimin ayrı güzelliği olduğu gibi; her mevsime özel alışkanlıklar da vardır. Bunlardan biri de hava durumuna göre ve mevsime uygun parfüm seçimidir.
Parfüm seçimi yaparken eğer çok uzun senelerdir aynı kokuyu kullanmıyorsan biraz zorlanabilirsin. Yeni bir kokuya alışmak, daha önce hiç bilmediğin kokuyu üzerinde taşımak sana ilk zamanlarda zor gelse de zamanla alışabilirsin. Parfüm sektöründe öyle çok seçenek var ki; sen de seçim yapmakta zorlanırsan çok haklısın. Birbirinden hoş kokulu çiçekler, odunsu baharatlar ve bitkilerin yağları parfüm şişesine sıkışıp kaldığında bir daha unutamayacağın kokuları sana sunar.
Yazın ayrı kışın ayrı parfüm kullanmayı seviyorsan; şimdi soğuk kış günlerinde vücudunda farklılık oluşturan kokuları tanıma zamanı. Kış parfümleri nasıl seçilir? Kışın hangi parfüm kullanılır? İşte bu soruların yanıtlarını sana burada vereceğiz. Bakalım sen bu kış hangi kokudan yana olacaksın? Odunsu baharatlar mı? Hafif çiçekli kokular mı?
Kış Parfümünü Kolayca Seçmenin Tüyoları
Kadınlar Kış Mevsiminde Hangi Kokuları Tercih Etmeli?
Erkekler Kış Mevsiminde Nasıl Parfüm Seçmelidir?
Parfüm Nasıl Kullanılır?
Kaliteli parfümlerin cilde zarar verme riski yoktur. Ancak asit oranı yüksek kalitesiz parfümler cildini yorabilir. Bunun için parfüm alışverişi yaparken en doğru seçimi yapmak adına kaliteli parfüm firmalarını incelemen gerekir. Eğer aldığın parfümün kalıcı olmadığından şikayet ediyorsan belki de doğru şekilde kullanmayı unutmuş olabilirsin. Şimdi sana parfümü ne zaman ve nasıl kullanacağından söz edelim…
Parfümü vücudunda kullandığın yer, kokunun kalıcılığını artırır.
Vücut ısısının yüksek olduğu noktalara parfümü sıkarsan daha uzun süre kokuyu alabilirsin.
Kadınlarda kulak arkası parfüm için en doğru bölgedir. Bilek içi de yine parfümün kullanılması önerilen yerlerdendir.
Erkeklerde ise boyun bölgesi parfüm sıkmak için uygundur.
Eğer cildine değil de kıyafetlere sıkmak istersen yine yaka, bilekler ve enseye parfümü sıkabilirsin.
Duş sonrasında hafif nemli kalmış vücuduna parfümü az miktarda sıkabilirsin.
Duştan sonra vücut ısın yüksek olacağı için; parfümün cildinde uzun süre kalmasına yardım edebilirsin.
İşe ya da okula hazırlanırken evden çıkmadan parfüm kullanırsan yol boyunca hoş kokun da sana eşlik edebilir.
Eğer hazırlanırken deodorant sıkmışsan; deodorant üzerine parfüm sıkman doğru olmayabilir. Her iki koku karışacağı için beğenmeyeceğin bir koku elde edebilirsin.
Evden çıkarken parfüm şişeni yanında taşımayı unutma! En özel anlarda veya beklenmedik toplantılarda kendini daha iyi hissetmen için parfümünü sıkıp yola çıkabilirsin. Kokun sana moral verecek!
Parfüm Hayatımıza Nasıl Girdi?
Parfümün hikayesi aslında çok ama çok eski dönemlere uzanmaktadır. Latince “kokulu duman” anlamını taşıyan parfüm, neredeyse 5000 sene önce bulundu. Mısırlılar’dan kalan parfüm; Güneş Tanrısı Ra için hazırlandı. Ancak o dönem kullanılan parfüm, günümüzdeki gibi değildi haliyle…
Ra için güneşin doğuşundan batışına kadar en güzel kokan otlar yakılırdı. Bu gelenek uzun süre devam etti. Yine Mısırlılar, ölülerinin kötü kokmaması için mezarlarının başında, kokulu krem ve bitkileri bırakırdı. Kremlerin ve kuru bitkilerin şişeler içinde olduğu yapılan kazı çalışmalarında ispatlandı. Vaktinde Mısır Firavunu Tutankhamon’un mezarı incelendiğinde yanında şişeler içinde bitkiler ve yağlar bulundu.
Zaman biraz ilerledi ve dönemler gelişmeye başladı. Takvimer 14. yüzyılı gösterdiğinde; parfümler Macar Kraliçesi için geliştirildi. Esanslar, bitki yağları, baharat özleri karıştırıldı ve parfüm adı verilen bir koku meydana getirildi. Parfümün en çok gelişme yaşadığı dönem ise; Fransızlar’ın pis kokuları bastırmak için yaptığı çalışmalar sonucunda ilerledi. Fransızlar ülkedeki kötü kokuları gidermek için tüm eşyalara güzel kokular sürmeyi alışkanlık haline getirdi.
Gel zaman git zaman derken 20. yüzyıl başlarında parfümler artık kişisel bir eşya haline geldi. Üretici firmalar gösterişli şişeler içinde uzun süre dayanabilen parfümleri üretti. Kadın ve erkek kokularını birbirinden ayırdı. Şimdi baktığında herkesin çantasında mutlaka bir şişe parfüm yer alıyor. Daha iyi hissetmek, ter kokusunu gidermek ve daha temiz kokmak için parfümler kapış kapış gidiyor.
Sen de çantanda yaz kış parfüm bulundurmayı ve kendini daha iyi hissetmeyi unutma!
Cilt Alt Tonu Nasıl Tespit Edilir?
Ayak Çatlaklarına İyi Gelen 8 Harika Yöntem
Doğal At Kılı Fırçası Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?
Jade Roller Kullanımı ve 7 Faydası, İşe Yarıyor Mu?
Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı? 5 Pratik Adımda Kusursuz Görünüm