Acısıyla tatlısıyla diye başlamak isterdik cümleye fakat 2023 yılı söz konusu olduğunda daha çok acısıyla - acısıyla demek daha yerinde bir tabir olacak… Bunalım dönemleriyle, doğal afetleriyle, ekonomik zorluklarıyla, tam anlamıyla kaos ortamında savrulduğumuz bir yıl oldu 2023.

 

 

Neyse ki bitiyor, yepyeni bir yılı karşılamaya hazırlanıyor ve umutlarımızı yeniden yeşertmek için evren bize taze, tertemiz bir sayfa açma imkanı sunuyor!

 

 

İnsanlık olarak hayatımızın bundan önceki dönemlerinde pek alışık olmadığınız sınavlarına tabi tutulduğumuz 2023 yılında hem zihinsel hem ruhsal hem de bedensel olarak yorulduk, yorulduğumuz yerlerden büyüdük ve farklı tecrübeler biriktirdik. Bundan bir iki yıl önce, bize bu senenin özeti anlatılsaydı yüksek ihtimalle kendimizi dünyanın felakete sürüklendiği bir bilim kurgu filminde gibi hissederdik herhalde, sen ne dersin?

 

 

Aslında önemli olan içinde bulunduğumuz tuhaf ve belirsizliklerle dolu, talihsizlikler silsilesi eşliğinde o aydan diğer aya sürüklendiğimiz süreçten çıkmak kadar ruhumuzu ve karakterimizi nasıl şekillendirerek, edindiğimiz tecrübelerden cebimize hangilerini seçip alarak çıktığımız çok daha mühim…


yeni yılda hedefler

2023 yılında senin gelişimin için, sana fayda sağlayacak öğretileri 2023 yılından seçip alabildin mi, tüm dünyanın aynı anda görünmez bir tehlikeden korunmak için eve kapandığı, meşhur caddelerin, en işlek sokakların sessizliğe büründüğü, insanların nefes alabilmek, hayata tutunabilmek için günlerde yoğun bakımlarda yattığı, sağlık çalışanlarının canla başla gece gündüz büyük fedakarlık örneği sergilediği bir 2023’den senin payına ne düştü, ‘aklımda’ dediğin, ‘bundan sonra’ dediğin hangi dersleri, mottoları edindin? İşte önemli olan, can alıcı bölüm burası. 

 

Her geçen gün bir şekilde akıp gidiyor, sen bu süreçte kendine neler katıyor ve karakterini, ruhunu, kalbini, zihnini ve düşüncelerini hangi çerçevede şekillendiriyor ve iradeni neyi seçmekten yana besliyorsun? Odaklanman gereken kısım tam da bu nokta. Hepimiz farklı algı süzgeçlerine sahibiz burası kesin; ama içinden geçtiğimiz sınavlardan bizi evriltecek hangi başlıklara yoğunlaşıyoruz, en çok neye ihtiyacımız var? 2024 yılında, yepyeni 12 ay ve tam 365 gün boyunca sen kendine nasıl bir yol seçeceksin, hedeflerine ulaşmak için ne kadar iradeni kullanabileceksin peki?

 

Bu bağlamda sana rehber olacak 2024 yılı kişisel hedefler ve daha iyi bir sen için 2024 yılı tavsiyeleri ağırlıklı bir liste derledik. Kendi hayat yolculuğunda benliğini hep bir adım yukarıya taşıyabileceğin, yeteneklerini keşfedebileceğin, mutlulukla, sağlıkla ve huzurla dopdolu geçirebileceğin bir yıl diliyoruz… Mutlu seneler!


yeni yıl hedefleri

Yeni Yılda Daha İyi Bir Sen İçin Gerçekçi 6 Hedef

 

Senin için 2024 yılında rehber olabilecek, 2023’nin yorgunluğunu ve ağır öğretilerini sindirip önüne bakabileceğin yeni yıl hedefleri hazırladık! eçanta editör ekibi olarak tökezlediğin, yalnız hissettiğin, enerjinin düştüğünü hissettiğin her an başvurabileceğin, açıp okuyabileceğin 2024 yılı hedefleri listesini sana yeni yıl hediyesi olarak memnuniyetle sunuyor, keyifli okumalar ve verimli bir sene diliyoruz!

 

1) Kendin Ol, İçindeki Gerçek Seni Keşfet!

 

Kendini keşfetmiş bir insan için yalnızlık çokça fırsat içerir. Karantina döneminde sık sık evde vakit geçirirken iç dünyana dönmek için bol bol fırsatın oldu. 2024 yılında gerçek bir ‘sen’ için, hedeflerine, hayallerine erişebilmen için uygulaman gereken ilk adım kendin olmayı başarabilmek, kendinle barışabilmek. Kendine yaslanan dik yürür mottosundan hareketle, hayattaki en büyük yardımcının da en yakın arkadaşının da kendin olduğunu hatırla. Diğer tüm aşamalarda buna ihtiyacın olacak…

 

Yalnız olmaktan korkma, hayatında her zaman seni destekleyen veya sana moral veren insanlar olmayabilir etrafında. Sen, kendin için en doğru olanı seçip uygulayabilmek ve arkasında durabilmek için ‘zihin kası’ geliştir. Kendine inan ve öz değerini korumaktan yana hiç çekinme!


yoga

2) Sağlıklı ve Uzun Bir Yaşam İçin Beslenme Düzenini Yenile!

 

Güçlü bağışıklık sisteminin hayati önem taşıdığı bir dönemden geçiyoruz tüm dünya insanlığı olarak. Kronik rahatsızlıklar, zararlı alışkanlıklar uzun ve sağlıklı bir yaşamın önünde ne kadar büyük bir engel hep birlikte deneyimledik bu süreçte. Virüsün şakası olmadığını biliyor; fakat ileriki yıllarda buna benzer salgın tehlikeleriyle karşı karşıya kalmayacağımızı bilmiyoruz… Bu nedenle sağlığına yatırım yapmalısın. Peki nasıl?

 

Uygulayabileceğin en işe yarar çözüm vücudunu iyi tanımak ve ihtiyacın olan besinleri yeteri kadar tüketmek olacak. Ana öğünlerini, taze mevsim sebze ve meyveleriyle oluşturarak, gerekli vitamin ve protein kaynaklarına yönelerek, bol su ve sıvı tüketerek zinde bir vücuda kavuşabilirsin. Eğer hedeflerine sağlam adımlarla sürekli olarak ilerlemek istiyorsan sağlıklı olman işini çok kolaylaştıracak.


sağlıklı beslenme

3) Ertelediğin Kariyer ve Eğitim Planlarını Hayata Geçir!

 

Çok hızlı gelişen teknoloji ve bilgi çağındayız. Bu nedenle 2024 yılı için kendine kazandırabileceğin en kıymetli donanım bilgiye ulaşma, yeterliliklerini keşfetme ve kabiliyetlerini geliştirme becerileri olacak. Ne zamandır öğrenmeyi istediğin bir dil, bir müzik aleti, katılmayı istediğin bir kurs var mıydı? Mezuniyetini geciktirdin mi, yüksek lisansı erteledin mi? İşte bu gibi yarım kalan hedeflerini hayata geçirmek için artık daha fazla vakit kaybetmemelisin…

 

Zevkine ve becerilerine hitap eden yeni kurslar veya online dersler vasıtasıyla eğitim alabilirsin. Kaliteli bir cv için geleceğine yatırım yapabilirsin. Bu bağlamda ister evinden bilgisayarınla bile katılabileceğin online derslere ağırlık verebilir, merak ettiğin konular hakkında derin araştırmalar yapabilirsin.


kariyer planı

4) Sahip Olduklarınla Mutlu Olmayı Öğren, Anda Kal!

 

Moda, güncel haberler, değişen trendler… O kadar hızlı bir tüketim dünyası içindeyiz ki insan ruhunun tüm bunlara aynı hızda yetişmesi gerçekten yıpratıcı. Yenilik elbette tazeleyicidir; fakat var olanı özümsemeden, yeterince sindirmeden sürekli olarak ulaşamadıklarımıza göz dikmek, henüz sahip olmadıklarımıza ulaşma arzusunda olmak aslında sahip olduğumuz değerlerin kıymetini gölgeliyor. 

 

Sen de 2024 yılı için kendine sahip oldukların için kendini güvende ve değerli hissedebileceğin yeni bir anlayış geliştirebilirsin. Bu fikir sana anda kalma becerisini de kazandıracak aynı zamanda. Dingin ve daha huzurlu hissedeceksin, denemeye ne dersin?


meditasyon

5) Fazlalıklarından Arın, Sana Hizmet Etmeyen Düşünce Sisteminle Vedalaş!

 

Uzun süredir giymediğin kıyafetlerin, kullanmadığın eşyaların, fazla kiloların, takıntılı düşüncelerin, kaygılı gelecek yükün… Uzayıp gidebilecek bu liste tam manasıyla senin için fazlalık! Evinde, yaşamında, vücudunda sana artık hizmet etmeyen, işine yaramayan ne gibi fazlalık varsa onlardan bir an önce ayrılmaya çalış. Evet, bu da bir çeşit detoks!

 

Bu alışkanlık sana hem kendini maddi manevi hafiflemiş hissettirecek hem de daha hızlı yol alabilmeni sağlayacak. Özellikle de kalıplaşmış ve ufkunu daraltan düşünce alışkanlıkların için de bir ‘bahar temizliği’ düşünebilirsin.

 

yeni yıl planları

 

6) Hayır, Teşekkür Ederim, Seni Seviyorum, Özür Dilerim

 

Başlıktan herhangi bir anlam çıkaramamış olabilirsin. Ama aslında bu küçük cümlecikleri kullanmaktan çoğu zaman tasarruf ediyoruz, farkında mısın? 

 

Sevdiklerine gerçekten hissederek sevdiğini söylemen, üzgün olduğunda hatalı olduğunda bunu kabul edip özür dileyebilmen, istemediğin gücünün yetmeyeceği tüm detaylar için ‘hayır’ demeyi ve çizgi çekebilmeyi öğrenmen, en önemlisi de kibarca teşekkür edebilmen, şükür bilincini fark edebilmen senin için sadece 2024 yılında değil tüm hayat boyu +1 puan olacak. Sevgini belirtmek ya da özür dilemek seni aciz, güçsüz kılmaz; hayır diyerek insanları kırmazsın, ‘hayır’ diyebilmek kendi sınırlarını bilebilmektir. İşte sen, bu sihirli cümleleri günlük hayatında ne kadar çok kullanabilirsen o kadar konforlu bir rutinin içinde bulacaksın kendini…


yeni yıl hedef listesi

İlgini Çekebilir:

 

 

Seyahat Severler İçin Film ve Dizi Önerileri

Evde Bakımsız Kalmamak İçin 6 Altın Öneri

Evde Sıkılmamak İçin Yapabileceğin 11 Aktivite

Ailenle Evde Sıkılmadan Oynayacağın Oyun Önerileri

Yılbaşı Gecesi Evde Yapabileceğin 8 Süper Etkinlik

Etiketlendi: Evde Yaşam