Zorlu geçen lise yılları ve sınavları bitti. Şimdi üniversite eğitimini almak için heyecanla hazırlık yapma dönemine girdin. Bu süreçte o kadar çok şey öğreneceksin ki! Yoğun ders çalışma temposu, bitmek bilmeyen sınavlar, staj dönemleri, tez hazırlıkları, projeler ve nöbet günleri derken bir de bakmışsın üniversite eğitiminin de sonuna gelmişsin. Göz açıp kapayana kadar geçen zaman diliminde konforlu ve rahat yaşamak için yurdunu ya da evini önceden ayarlamalısın. Konaklama yerin netleştiğinde ise bavulları açıp eşyaları toplama zamanı geldi diyebilirsin.


üniversite valizi nasıl hazırlanır

Üniversiteli öğrencilerin valizlerinde neler olmaz ki? Kişisel eşyalar, ders malzemelerin, odanda bulunması gereken eşyalar derken birkaç bavulla evden çıkabilirsin. Üniversite eğitimi boyunca ara tatillerin ve sınav tatillerinin olduğunu hatırlayarak eşyalarını mevsimlik götürebilirsin. Şayet ev ortamında, tüm eşyalarını bir arada tutmak ve bir daha yükle uğraşmak istemezsen sana bu yazımızda birkaç tüyo vereceğiz.

 

Üniversiteye giderken okul dönemlerinde yanından eksik etmeyeceğin en önemli eşyaları burada gözden geçirelim mi? İlk defa bavul hazırlayanlar için fikir verebilecek bu yazımız, hem ailelerin hem de öğrencilerin sesi olacak. Bir üniversitelinin valiz hazırlarken dikkat etmesi gereken detaylara tek tek değinelim…

 

Eşyaların Sınıflandırılmasına Dikkat Edebilirsin

 

Valizine yerleştireceğin eşyaları grup grup ayırarak işe başlayabilirsin. Bunun için şu bilgileri bir köşeye not etmeyi unutma:

 

  • Kıyafetler

  • Ayakkabı ve aksesuar

  • Temizlik ve hijyen malzemeleri

  • Okul malzemeleri

  • Oda tekstil ürünleri

  • Mutfak gereçleri

     

 

Kıyafetler

 

Üniversite valizinde en çok yer alan eşyalardan biri şüphesiz ki kıyafetler olacak. Dönemine göre seçeceğin giyim ürünlerini düzenli şekilde yerleştirdiğin durumda, valizin içine diğer malzemeleri de kolayca atabilirsin. Kıyafetlerini valize yerleştirmeden önce istersen hurç kullanabilirsin. Vakumlanabilir hurç alırsan daha çok eşya ile daha iyi yolculuk yapabilirsin.

 

İç giyim, dış giyim ve alt giyim parçalarını ayrı ayrı katlayıp valize koymayı düşünürsen dolabına yerleştirme aşamasında zorluk çekmezsin. Ayrıca çorapların ve aksesuarların için de minik bir çanta alıp bu çantayla valizini düzenleyebilirsin. Apartına ya da yurduna geçtiğinde kıyafetlerine çabuk ulaşıp dolabını düzenlemiş olursun.

 

İlk döneme hazırlık yaparken kıyafetler için birkaç bavulla evden çıkman çok normal. Eğer birkaç bavul hazılıyorsan birini üst giyim ürünlerin diğerini de alt giyim ve eşofmanların için ayırabilirsin. 

 

Ayakkabı ve Aksesuar

 

Günün belirli saatlerinde okulda olacağın için ayak sağlığına dikkat ederek ayakkabı seçimlerini yapmalısın. Bu seçimlerin seninle beraber valizinde gideceğin yere gelecek. Valizine ayakkabıları yerleştirmek için iyi bir düzen sağlamalısın.

 

Ayakkabıların her birini poşete sarıp valizinde daha temiz şekilde taşıyabilirsin. Valizinde yazlık, spor ve kışlık ayakkabıların olmasına dikkat edersen sonraki tatillerinde ve gezilerinde bir daha ayakkabı taşımak zorunda kalmazsın.

 

Temizlik ve Hijyen Malzemeleri

 

Üniversite valizinde kendine ait temizlik malzemelerini götürmek istersen bunun için özenli paketleme yapmalısın. Zira sıradan bir hazırlık yaparsan olası bir durumda eşyalarına dökülebilir. Yurtta ve apartta sana lazım olacak şampuan, saç kremi, diş macunu, sıvı sabun gibi ürünleri tek tek poşete sarıp koyman önerilir. 

 

Bu ürünleri gideceğin yerde marketten almak istemiyorsan ve evden götürmek istiyorsan hepsinin ayrı ayrı poşetlenmiş olmasına dikkat edebilirsin.

Poşetlenen temizlik malzemelerini valizinde dilediğin gibi taşıyabilirsin.

 

Okul Malzemeleri

 

Üniversitede sana uzun bir süre gerekli olacak okul malzemelerin için ayrı bir valiz yapabilirsin. Bu valizine defterlerini ve kitaplarını okul çantası içinde yerleştirebilirsin. Dosyalarını, kalem ve not kağıdı gibi malzemelerini minik kutularla valizine koyabilirsin.

 

Masanda çalışma lambası olsun istersen lambanın kendi kutusuyla ve koruma süngerleriyle yerleşmesi daha uygun olur. Bu eşyaların kırılmaması, yıpranmaması için kendi kılıflarını ve özel çantalarını kullanabilirsin.

 

Oda Tekstil Ürünleri

 

Evinden ayrılıp üniversiteye gidenlerin mutlaka valizine alması gereken eşyalardan bir diğeri de oda tekstil ürünleri oluyor. Rahat edebildiğin yastığı vakumlu hurçla valize koyabilirsin. Yine aynı şekilde yorgan götüreceksen vakumlayıp hurç içinde taşıyabilirsin. 2 farklı nevresim takımı da alırsan sık sık değiştirip daha temiz yatakta rahatça yatabilirsin.

 

Aynı şekilde yastık kılıflarını da bol tutman önerilir. Yorgun geldiğin günlerde, yenilenmiş yastık kılıfında uyursan kendini daha iyi hissedebilirsin. Ayrıca oda hijyeni için de çok önemli bir eşya. Kilim, paspas, havlu, perde gibi diğer malzemeleri de ayrı poşetlere sarıp büyük boy valizinde taşıyarak kolayca kendi konfor alanını oluşturabilirsin.

 

Mutfak Gereçleri

 

Üniversite için hazırlayacağın valizinde kendini iyi hissettiren mutfak eşyalarına yer vermeyi sakın unutma. Kahve makinesi, fincanlar, kupalar, en sevdiğin tabak ve kaseler okul dönemlerinde de yanında olsun. Bunun için cam ürünleri, gazeteye ya da balonlu ambalajlara sarıp valizine yerleştirebilirsin.

 

Evde ya da apartta kalıyorsan ufak bir tost makinesi alıp valizine ekleyebilirsin. Böylece okula giderken ya da geldiğinde açlığını yatıştırmak için lezzetli tostlar hazırlayabilirsin.


üniversite valizi nasıl hazırlanır

Üniversite Valizi Nasıl Seçilir?

 

Valiz seçiminde her insan yaşadığı ortama ve döneme göre hareket etmelidir. Öğrenci ile tatile gidenin valiz seçiminde birbirinden ayrıldığı noktalar olacaktır. Peki, üniversite öğrencileri valizini nasıl seçmelidir?

 

  • Bir üniversiteli için valiz her şeydir. Valiz öğrencinin eli, kolu, ayağıdır. Bunun için dayanıklı ve kaliteli malzemelerden üretilen valizler seçilmelidir.

  • Kaliteli valizlerin adresi olan eçanta, öğrencilere ve ailelere bu konuda rehber oluyor. Ekonomik ve ergonomik valizleri eçantada bulabileceğini vurgulamak isteriz. 

  • Üniversite valizinde olması gereken özellikleri sana şöyle anlatalım. Fermuarları dayanıklı ve güçlü olmalı ki eşyalarını gideceğin yere kadar güvenle taşı.

  • İç hacmi geniş olmalıdır. Bu özellik sayesinde aynı anda birçok eşyayı taşıyabilirsin.

  • Şifreli kilitleme sistemine sahip olan bir valiz alırsan kaybolma durumunda valizini yabancıların açması mümkün olmaz.


üniversite valizi

Bütçe Dostu Üniversite Valizi Senin İçin eçantada!

 

Lisenin eğlenceli ve zorlu günlerini atlattıysan şimdi üniversitenin yepyeni dönemi için çantanı hazırlama zamanı. Sana bu yolda büyük ve kullanışlı valizler gerekecek. En iyi valizleri senin için özel fiyatlarla ve ödeme yöntemleriyle sunan eçanta, birbirinden kaliteli valiz modelleri ile karşında!

  

İlgini Çekebilir:

 

Neden Körüklü Valiz Seçmelisin?

 

Kabin Valizinde Yapmaman Gereken 5 Hata

 

Kısa Seyahatler İçin Nasıl Bir Çanta Seçmeli?

 

Hepimizin Başına Gelebilir! Kilitli Kalan Bavul Nasıl Açılır?

 

Hangisini Almalı? Her Boy ve Amaç İncelemesi ile En İyi Valiz Markaları

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler