Üniversite sınav senesi hem öğrenciler için hem de aileler için epey zorlu bir süreç Beklentilerin boşa çıkmaması için verilen emekler, yapılan fedakarlıklar daha iyi bir üniversitede eğitim almak için olmazsa olmaz. 

 

Çalışmadan, ter dökmeden ve pek çok yönden fedakarlık yapmadan üniversiteye yerleşmek çok da mümkün olmuyor. Bu nedenle evde ya da kurs ortamında üniversite sınavına hazırlanmak artık her öğrencinin hayatında önemli bir yere sahip. 


üniversite sınavına hazırlık

Pek çok kişi maddi ve manevi imkansızlıklardan ötürü kurs ortamında üniversiteye hazırlanıyor. Bazı mezun gruplarındaki öğrenciler ise dershane ortamında yorulduğu için evinde üniversiteye hazırlanmayı tercih ediyor. Peki, evde üniversite sınavına hazırlanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Bu zorlu ve yorucu süreçte aileleri ve öğrencileri neler bekliyor? 

 

Anne ve babaların güvenerek çocukları için tercih ettiği Eğitim.com bu sene de başarılı sonuçlar almak için derslere start verdi. Ne kadar erkenden yola çıkılırsa o kadar verim alınacak bu sınav sürecinde pek çok kişinin içi rahat edecek. Bu sene evde üniversite sınavına hazırlanmak korkutucu ve zor olmayacak. Çünkü yardımcı kaynaklara, bilinmeyen soruların yanıtlarına artık Eğitim.com yanıt verecek. 

 

Ev ortamında sınava hazırlanma sürecinde yapman gerekenleri ve kaçınmak gereken davranışları sana burada tek tek açıklamak istiyoruz. Bir soru fark yaratan Raunt sayesinde sen de rakiplerini geride bırakarak en iyi sıralamaya sahip olabilirsin. Haydi! Önce sınava hazırlanırken nelere dikkat etmen gerektiğine değinelim!

 

Sınava Hazırlık Öncesinde Ev Ortamı Nasıl Olmalı?

Üniversiteye hazırlanma dönemi oldukça stresli ve yoğun bir dönem. Bu süreçte ders çalışma ortamı için iyi hissedebileceğin detayları odanda görmen lazım. Odaya her girişinde içini ferahlatacak renkler ve detaylar, sana motivasyon kaynağı olabilir. Renk renk kalemler, not kağıtları, yeterli ışık ve temiz eşyalar sayesinde kendini daha iyi hissederek kitaplarının başına geçebilirsin. Peki, odanda neler yapabilirsin?

 

  • Öncelikle oda içinde gözünü yoran ve dikkatini dağıtan eşyaları dışarı çıkarmalısın. Koli, kutu ve fazla eşyaları diğer odalarda saklayabilirsin.

  • Ders çalışma masan boyuna uygun olmalı. Koltuğun da bel ve sırt ağrısını önleyecek tarzda seçilmeli.

  • Masan cam önünde durursa güneşi ters açıdan alabilirsin. Bu nedenle güneş ışığının arkanda kalması her zaman daha iyi ortam sağlayabilir.

  • Kitap ve defterlerini, bilgisayarını geniş masa üzerinde konumlandırırsan daha iyi odaklanabilirsin. 

  • Odanın ışık alması, hava akışının olması dikkat dağınıklığının önüne geçmek için iyi bir kriterdir bunu da es geçmeyelim.

  • Oda içinde sana hitap eden bir kitaplık bulundurursan Egitim.com aracılığı ile edindiğin kaynakları baskı halinde daha düzenli tutabilirsin.


üniversite sınavına nasıl hazırlanır

Evde Üniversite Sınavına Nasıl Hazırlanmalı?

 

Sınav senesi yapılması gerekenler listesi hazırlarken eksikler not edilmeli öncelikle. Karşına çıkan eksik listesi hem eşya açısından hem de bilgi açısından değerlendirilmeli. Bir türlü anlayamadığın konular için Eğitim.com üzerinden profesyonel destek alabilirsin mesela. Sana rakiplerini geride bıraktıracak anahtar bilgileri, en iyi kaynakları, akılda kalan ders anlatım tekniklerini Raunt üzerinden bulabilirsin. Sonrasında yapman gerekenleri tek tek açıklayalım:

 

1) Tüm konulara yeniden başlamadan önce genel konuları içeren bir deneme testi çözebilirsin.

2) Genel deneme sonucunda yanlış yaptığın soruların konu başlıklarını not alabilirsin. 

3) Eksik bilgilerinin olduğu konuları tek tek gözden geçirerek sadece o konularla ilgili soruları çözerek bir süre alıştırma yapabilirsin.

4) Sayısal ve sözel dersleri dengeli olacak şekilde günlük ders programına sığdırabilirsin.

5) Gün içinde 15 saat ders çalışmam lazım diye kendini şartlama. Erkenden uyandığın güne iyi bir kahvaltıyla ve motivasyonla başla.

6) Kendine göre belirlediğin ders aralıkları sayesinde adapte olma süreni verimli şekilde geçirebilirsin.

7) Mutlaka ders aralarında sıcak ya da soğuk içecek içip biraz zihnini dinlendirmelisin.

8) Uykusuz ders çalışmak sana verim kazandırmayacağı için sağlıklı uyumaya dikkat edebilirsin.

9) Çok yorulduğun ve pilinin tükendiği anlarda mutlaka dinlenme ve uyku molası verebilirsin.

 

Peki, yardımcı kaynakları nasıl seçmelisin?

 

Bu süreçte birbirinden farklı soru kaynak kitaplarıyla yola çıkmalısın. Alanında tanınmış kaynakları ve öğretmenleri dinleyerek eksik bilgilerini tamamlayabilirsin. Bu aşamada Türkiye eğitim ekosisteminde yenilikçi çözümler üreten Raunt ile sınava hazırlık stratejilerini inceleyebilirsin. 21. yüzyıl eğitim dinamiklerine öncülük eden Raunt ile dijital platformdan sınava hazırlanma avantajlarının tadını çıkar!

 

Sözel ve sayısal dersler için hem konu anlatımı hem de soru kitapçığı kaynaklarından faydalanabilirsin. Şayet kendi notlarını kendin tutuyorsan Egitim.com üzerinden merak ettiğin yüzlerce konu başlığına ulaşabilirsin. Burada senin için hazırlanmış özenli ve püf noktalı bilgiler bulunuyor.


sınav ipuçları

Üniversite Sınavına Evde Hazırlanırken Nelerden Kaçınmalı?

Her alanda pozitif ve negatif durumla karşılaşmak mümkün. Üniversite sınavına en iyi şekilde hazırlanmak ve emeğinin karşılığını almak için bazı davranışlardan uzak kalman önerilir. Bu zorlu ve bol ter dökülen yolda verim almak istersen yapmaman gerekenleri sana hatırlatmak isteriz. Peki, üniversite sınavına hazırlanırken yapılmaması gerekenler nelerdir?

 

  • Kendin için bahane üretmeye son vermelisin. Bahaneler seni yarı yolda bırakır.

  • Mezuna kalma planını listeden çıkarmalısın. Bu sene yeni bir okulda yeni bir ortamda eğitim almak varken neden bir sene daha bekleyeceksin?

  • Uykudan ödün verme. Sağlıklı uyuduğun günlerde zihnin daha iyi çalışacak. Bu nedenle kendini uykusuz bırakma.

  • Konuların hepsini aynı dönemde öğrenmekten kaçın. Planlı ve programlı çalıştığında hepsi senin aklında olacak.

  • Deneme sınavlarını son güne bırakma. Belirli bir disiplin kazandığında her hafta kendine deneme sınavı uygula. Mümkünse kurumların deneme sınavlarını temin edebilirsin.

  • Destek almaktan korkma. Egitim.com senin için bu süreçte her saniye yanında!


sınava evde hazırlanmak

Yepyeni Bir Sayfa Açılıyor: Üniversiteye Merhaba!

 

Lise döneminden sonra seni bekleyen üniversite  macerasına iyi bir giriş yapmak için hazır mısın? Emeklerinin karşılığını almaya çok az kalmışken üniversite hakkında bilmeniz gerekenler listesini inceleyebilirsin. 

 

  • Eğer hazırlık sınıfı olan bir alanda okumayı tercih ediyorsan mutlaka yaz tatili döneminde İngilizce bilgilerini gözden geçirmelisin.

  • Temel matematik konularını unutmadan hazırlık sınıfına başlarsan herkesten 1 adım öne çıkabilirsin.

  • Derslere devam etme konusunda sakın rahat olma. Derslerde verilen notlar, fotokopiler senin için sınav döneminde altın kadar değerli olacak.

  • Çok kalabalık sınıflarda eğitim alma durumu da söz konusu. Bu gibi derslerde bolca not tutarsan emeklerinin karşılığını vize ve final dönemlerinde alabilirsin.

  • Şayet vize ve final döneminde geçerli not alamazsan; herkes yaz tatili yaparken sen bütünleme sınavları için okula gelmek zorunda kalabilirsin. Bunun için her ders gününü iyi geçirmek ve tatil günlerinde eğlenmek hayatını kolaylaştırabilir.

  • Üniversite ders kitaplarını kendin temin edebilirsin. Lisede olduğu gibi ücretsiz şekilde ders kaynakları verilmiyor. Öğretim görevlilerinin önerdiği kitapları sahaflardan ya da üst sınıflardan temin ederek derslere katılabilirsin.

  • Üniversiteye hazırlanma süreci bittiğinde eğitim hayatın da bitmiyor. Asıl şimdi yeni bir sayfa açılıyor. Bölümün kaç yıl sürecek bilmiyoruz ama bu yolda disiplinli şekilde yürüdüğünde hedeflerine ulaşmak çok kolay.

  • Hatırlamadığın konuları, öğrenmek istediğin bilgileri, akademik hayatında sana eşlik eden destekleri Egitim.com’da bulabilirsin. 

  • Veliler çocukları için; öğretmenler öğrencileri için; öğrenciler eğitim başarısı için artık Egitim.com’u tercih ediyor. Sağlıklı, başarılı ve verimli bir eğitim dönemi için seni de bekliyoruz!



üniversiteye başlangıç

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler