Süet çantalar en çok tercih edilen çanta türlerinden. Hem spor hem casual hem de gece kombinlerine farklı bir hava katan süet çantalar, bu kadar farklı skalada daima şıklığı garantilediği için hem kadınlar hem de erkeklerinden gözdelerinden, ancak zarif bir görünüm sağlayan bu tür çantaların bakımı çok kolay olmadığı için kimi zaman zihinlerde süet çanta nasıl temizlenir sorusu yankılanabiliyor.

Süet, yumuşak dokulu ve çok yönlü bir malzeme olduğundan temizliği üzerinde de önemle durulması gerekir. Bu nedenle bazen kirlenmemesi için süet çantaları kullanmaktan kaçınanlar olabiliyor, ancak burada asıl önemli olan süet çantaların kirlenmesi değil, temizliğinin en doğru şekilde yapılmasıdır.

Zamansız şıklığın temsilcisi süet çantaların temizliğine dair püf noktaları öğrendikten sonra siz de artık çantalarınızı dilediğiniz gibi kullanabilir, istediğiniz kıyafetinizle kombinleyerek şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. O halde gelin, süet çanta nasıl temizlenir sorusuna birlikte yanıt bulalım.

Süet Çanta Nasıl Temizlenir?

Süet çantanızı temizleme konusunda lekenin türü son derece önemlidir. Eğer lekeye uygun temizliği yapmazsanız oldukça hassas olan çantanızın üzerinde dağılan bir leke taşımak durumunda kalabilirsiniz. Öncelikle süet çantanızın temizliğini koruyabilmek için sudan uzak tutmanız büyük önem taşıyor.

Süet Çanta Nasıl Temizlenir

Bu doğrultuda, yağışlı havalarda süet çantanızı ıslanmaktan koruduğunuzdan emin olmalısınız, ancak sulu bir leke ile karşı karşıya kaldıysanız süet çantanızın üzerindeki ıslaklığı kuru bir peçete yardımı ile almanızı tavsiye ederiz. Bu noktada hızınız kritik bir öneme sahip. Yeterince hızlı davranırsanız sulu lekenin çantanızın kumaşına işlemesini önleyebilmeniz mümkün.

Peki farklı lekeler söz konusu olduğunda süt çanta nasıl temizlenmeli?

 

Fırça ile Temizleme

Fırça ile Süet Çanta Temizleme

Eğer süet çantanızın kirlenmesine yol açan sulu bir leke ise ve çanta yüzeyinde büyük bir alana yayılmışsa, bu durumda kumaşın kurumasını beklemek en doğru adım olacaktır. Leke kuruduktan sonra süet için özel olarak tasarlanan fırçalardan edinerek yüzeyi fırçalayabilirsiniz. Süet fırçanız yoksa bir kumaş fırçası veya diş fırçası yardımıyla lekeli yüzeyi nazikçe fırçalayarak süet çantanızı temizleyebilirsiniz.

Öte yandan, lekelerin söz konusu olmadığı zamanlarda da süet fırçası yardımı ile süet çantanızın bakımını sağlayabilirsiniz. Çantanızı kumaş boyunca aynı yöne doğru fırçalamanızı öneririz. Böylece çantanın kumaşı düzgün görünecektir. Fırça yöntemiyle çantanızın yüzeyinde biriken tozlardan da kurtulabilirsiniz.

 

Buhar ile Temizleme

Buhar ile Temizleme Süet Çanta Temizleme

Daha önce de belirtildiği gibi süet çantanızın zarif görüntüsünün devamlılığını sağlamak adına onu kuru tutmanız oldukça önemli. Fakat zorlu bir leke ile mücadele ediyorsanız ve biraz da olsa kumaşı ıslatmaya mecbursanız, hafif nemli bir bezden destek alabilirsiniz.

Buna ek olarak, süet çantanızı biraz buharda tutarak ıslatmadan temizlemeyi de deneyebilirsiniz. Bu yöntemi tercih ediyorsanız öncelikle bir kaba sıcak su doldurmalı ve ardından çantanızın lekeli bölgesini kaba yaklaştırarak buharından faydalanmalısınız. Çantanızın buharla temizlenmesini sağlarken ıslanmadığından emin olmanızda yarar var.

 

Silgi ile Temizleme

Silgi ile Temizleme Süet Çanta Temizleme

Süet çanta nasıl temizlenir sorusunun bir diğer yanıtı da silgi ile temizleme yöntemi olabilir. Çantanızın kumaşında kuruyup kalmış bir leke mevcutsa herhangi bir silgi yardımıyla bu lekeden kurtulabilirsiniz, ancak bu noktada kullanacağınız silginin renksiz veya beyaz olduğundan emin olmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Başka renkteki silgiler süet çantanızın kumaşına renk verebilir, bu da başka bir sorunun yaşanmasına yol açabilir. Benzer şekilde silginin kirli olmadığından da emin olmalısınız.

Süet çantanızda leke oluşturan şey yağlı ise öncelikle bir peçete kullanarak ıslaklığı almanızda yarar var. Sonrasında ise yağ lekesinin üzerine bir miktar tuz veya karbonat dökün ve bu maddenin kumaş üzerindeki fazla yağı emmesini bekleyin. Leke tamamen kuruduktan sonra silgi ile temizleme yöntemini deneyebilirsiniz.

 

Sirke ile Temizleme

Sirke İle Süet Çanta Temizleme

Bilindiği gibi sirkenin oldukça güçlü temizleme gücü pek çok alanda kullanılıyor. Ev temizliğinden kişisel bakıma kadar birçok alanda etkili olan sirke, süet çanta temizliğinde de imdadınıza koşuyor. Tamamen doğal olduğundan emin olduğunuz sirkeyi çantanızın kumaşındaki lekeden kurtulmak için güvenle kullanabilirsiniz.

Bu doğrultuda atılacak ilk adım, az bir miktar sirkeyi temiz bir beze dökmek olacaktır. Ancak bezin tamamen ıslak değil, yalnızca nemli olması gerektiğini unutmayın. Daha sonra, sirke ile nemlendirilmiş bezi süet çantanızın üzerindeki lekelere oval ve yumuşak hareketlerle uygulayın. Son olarak süet çantanızın tamamen kurumasını bekleyin.

 

Talk Pudra ile Temizleme

Talk Pudra ile Süet Çanta Temizleme

İlk okuduğunuzda talk pudranın temizlikte kullanılması şaşırtıcı gelmiş olabilir. Fakat talk puda, süet çanta temizliğinde oldukça pratik bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle yağlı lekelerden kurtulmanız için talk pudranın gücüne başvurmanızı tavsiye ederiz.

Süet çantanız bir şekilde ıslanarak veya yağ damlası ile lekelendiyse bu anlamda en mantıklı adım öncelikle kumaş üzerindeki ıslaklığı bir peçete yardımıyla almak olacaktır. Ardından lekenin üzerine bir miktar talk pudrası sürüp çantanızı bu şekilde bir gece boyunca bekletmelisiniz. Sonraki gün, çantanızdaki tüm tozu giderdiğinizden emin olun. Bunun için diğer süet çanta temizleme yöntemlerinden silgi, fırça veya sirke ile temizlemeye başvurabilirsiniz.

 

Süet Çanta Temizliği Neden Önemli?

Süet kumaşlar, oldukça şık bir görünüm sağladığı için laptop çantasından cüzdana, sırt çantasından diğer aksesuarlara kadar sıklıkla kullanılıyor. Hemen her tarza uyum sağlayabilen süet çantaların uzun ömürlü olması için ise temizliğine önem vermek gerekiyor. Ayrıca süet çantaların her zaman yeni ve bakımlı bir görüntü sunabilmesi için de temizliğine dikkat etmekte fayda var.

Süet Çanta Temizliği Neden Önemli

Buradan yola çıkıldığında, süet çanta nasıl temizlenir sorusunun yanıtını bilmenin önemi de net bir şekilde ortaya çıkıyor. Diğer yandan, daha önce belirtilen noktalar ışığında bilinenin aksine süet çantaların temizliğinin zahmetli olmadığı, yalnızca doğru leke için doğru yöntemi uygulamak gerektiği sonucuna ulaşmak da mümkün.

Eğer siz de temizlik sürecini bilmediğiniz için süet çanta almakta kararsız kaldıysanız, artık yepyeni ve şıklığınızı tamamlayacak bir süet çanta almak için ilk adımı atabilirsiniz. Siz de zevkinize hitap eden süet çantalara sahip olmak istiyorsanız ecanta.com.tr adresini ziyaret edebilir ve kalite ve zerafetten ödün vermeyen süet çantalara göz atabilirsiniz! 

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler