İngilizce bir kelime olan regular kelimesinin Türkçe karşılığı, düzenli demektir. Ayrıca boyut veya ölçü anlamında bir Türkçe karşılığı da vardır. Yani standart ölçüde anlamında, ölçü ve boyut manası kazanır. Bu anlamıyla, kıyafetlerin standart kalıp olduğunu belirtmek amacıyla da kullanılır. Regular kalıp ne demek, regular kelimesinin nereden geldiğini ve ne anlamda kullanıldığını artık biliyorsun.


Regular Kalıp Nedir?

Giyim sektöründeki gelişmelerle birlikte modada çeşitlilik artmış ve bu sayede insanların günlük hayatının her anında giyebileceği çeşit çeşit modeller satışa sunulmuştur. Bununla birlikte moda sektöründe yeni kavramlar da duymaya başladık. Oversize kalıp, regular kalıp gibi kelimeleri de sıkça duymaya başladık. Peki regular kalıp ne anlama gelmektedir? Regular kalıpla ilgili neler bilmen gerekiyor?



Günlük hayatında slim fit, regular fit kalıp ne demek diye defalarca arattığını biliyoruz. Çünkü alacağın ürün bazen likralı bazen de ketendir ve bunun farkını bilmen gerekir. Regular fit ile slim fit kalıbın ayrımını bilmen gerekir. Online alışverişin arttığı dönemde bu kelimelerin ayrımını bildiğin takdirde beklemediğin şekilde gelen ürünün iadesi ile uğraşmazsın. 


Regular Oversize Kalıp Ayrımı

Regular Fit Kalıp Nedir?

 

Regular fit dendiği zaman en basit anlamıyla standart kesim olduğunu bilmen gerekir. Normal veya normalin biraz üzerinde bir kiloya sahipsen rahatlıkla tercih edeceğin ürün kalıplarıdır. Regular fit kalıp, slim fit kalıptan daha çok bolluk bırakılarak kesimi yapılır ve vücudun içeride hareket etmesini sağlar. 

 

Sweatshirt, pantolon, kazak gibi ürünlerin kalıpları regular fit olduğu zaman aşağıdan yukarıya kesimi aynıdır. Regular fit giysiler, diğer kalıplara göre daha geniş hatlara sahip olduğu için birçok vücut tipine rahatlıkla uyacaktır. Özellikle

omuzlarınız veya kalçalarınız genişse aradığınız kalıp bu olabilir. 

 

Esasen dört çeşit kesim olduğunu bilmelisin: regular fit, oversize, skinny ve slim fit. Regular fit kalıbın aslında ne olduğunu sana anlatmıştık ve şu an okurken hangi ölçüde olduğunu tahmin edebiliyorsun. Yine de senin için tarif edeceğiz: Regular fit kesim oversize kadar geniş değildir ve slim fit kadar da dar kesime sahip değildir. Tam ortada bir kalıptır ve bu yüzden sıklıkla tercih edilme sebebi olmuştur. 

 

Skinny fit ise, en dar kesimlere sahip olan kalıbı nitelendirmek için kullanılıyor. Kıyafetlerin ne kadar dar olduğu markaya veya giysiye göre değişiklik gösterse de skinny her zaman dar anlamına geliyor. Skinny fit kalıbın genel olarak vücudu sarmalayan tarzı sayesinde vücut şekliniz oldukça belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Skinny fit bir pantolon giymeniz bacaklarınızı daha uzun gösterebilir veya skinny fit bir gömlek giymeniz omuzlarınızı daha belirgin gösterebilir.

 

Alışveriş esnasında ister mağazada gezerken olsun ister online internet sitelerinde gezerken olsun, kalıplara dikkat etmen gerekir. Alacağın üründe ve aradığın bedende regular kalıp ölçüleri varsa kendi bedenini tercih etmelisin. Böylelikle ürün üzerinde ne çok dar ne de çok bol bir görünümde görünecektir.

 

Regular Fit Kalıp

 

Regular Fit Gömlek Ne Anlama Gelir?

 

Gömleklerin de günümüzde her anımıza şıklık kattığını ya da her ortama uyum sağlayabileceğini biliyorsun. Gömlekler de binlerce çeşitte ve modelde olduğu için alırken uzun saatler zamanını bilgisayarda bir sitenin başında veya mağazada kıyafet denerken buluyorsun. Aslında gömleklerin de çeşit çeşit kalıpları var ve bu kalıpların ne olduğunu bildiğin zaman kafanda soru işaretleriyle mağaza gezmeyeceksin. 

 

Regular fit gömlek dendiği zaman ne anlama geldiğini aslında az önce regular kalıp tanımının anlamından yola çıkarak açıklamaya çalışacağız. Regular fit gömlek de aslında vücuda ne çok yapışan ne de çok bol duran bir gömlek modelidir. Tam olarak vücudu saran ve biraz hareket payı bırakan kesim regular fit gömlek kalıbıdır. Dikkat çekmek istediğimiz bir diğer nokta da, burada kastedilen “fit” alınan beden ölçüsüne uygun vücuda tam olarak oturmasıdır.

 

Ayrıca sizleri yanıltmaması gereken bir diğer nokta ise, regular gömleklerin klasik kesim gömleklerle karıştırılmamasıdır. Çünkü klasik kesim gömlekler vücuda tam olarak oturmaması yanında hafif bir şekilde potluk veya bolluğa sahip olabilir. Bu gömlekler vücudun şeklini alan fakat rahat hareket edebilmemizi sağlayan kesime sahiptir.

 

Regular fit gömlekler gündelik giyim ve farklı tarzlar ile birlikte pratik bir şekilde kombin yapabilmeni sağlar. Standart kesim oldukları için herkesin tarzına hitap edebilen regular fit gömlekleri seçerken vücut yapınıza uygun hareket etmen yeterlidir. Slim fit gömleklerde ise aşağıya doğru daralan bir kesime sahiptir ve hareket alanın daha da kısıtlanır. Bu yüzden görüntü olarak da rahatlık olarak da regular fit gömlekler daha çok tercih edilmektedir.

 

Regular Fit Gömlek Nedir?

 

Regular Kalıp Pantolonlar İle Kombin Tercihi

 

Regular kalıba sahip bir üründe kendi bedeninin her zaman en doğru beden olduğunu biliyorsun. Senin için en kritik ürün alışverişi pantolon alışverişleri de olabilir. Şimdi sana regular kalıp pantolonu anlatacağız. Hepsi birbirinden farklı kesimde üretilen pantolonlardan kendi vücut tipine uygun olanlardan birini seçmen artık daha kolay!

 

Regular kalıp pantolon bel kısmı normal kesim olan kalçayı çok sarmayan, bel kısmından paçaya doğru düz bir kesime sahip olan pantolonları ifade etmek için kullanılan bir tabirdir. Günümüzde birçok kombinde kullanılan pantolon kalıpları olduğunu söyleyebiliriz. İster topuklu bir botla, isterseniz sneaker ile kombinleyebilirsin.

 

Erkekler keten bir gömlek ile regular kalıp pantolonu yaz günlerinde kombinleyerek görünümüne şıklık katabilir. Sweatshirt veya gömlek ve regular fir kalıp kot pantolonu da sıklıkla tercih edebilirler. Biraz daha havalı bir görünüm kazanmak istediğinde fikir olarak bu kombini deri ceket ile tamamlayabilirsin. Slim fit kesim tişört ve regular fit kesim pantolon da düşünmeden oluşturabileceğin kombinlerin arasında yer alabilir. Artık aynaya baktığında ürünlerinin hangi kesim olduğunu ve hangi ürünler ile kombinleyebileceğini biliyorsun!

 

Elbette ki kadınlar için de üretilen regular fit kalıp pantolonlarla da değişik kombinler yapılabilir. Regular fit kalıp pantolon üzerine giyeceğin tişört ve ceket kombini ile biraz daha ciddi bir görünüm sergileyebilirsin. Renkli giyeceğin bir pantolon ve beyaz tişört ile sıradışı bir görünüm sergileyebilirsin. 

 

Şimdi online bir alışveriş sitesinde gezinirken ürünlerin başlıklarında yazan skinny fit, slim fit, regular fit kalıplarının ne olduğunu biliyorsun. Üstelik kendi vücut tipine göre en uygun kalıpları hızlıca tercih edebilirsin ve böylelikle aldığın ürünün iadesiyle uğraşmayacaksın! Keyifli alışverişler!

 

Regular Kalıp Pantolon

 

İlginizi çekebilir: 

 

Evde Sukulent Bakımı Hakkında Merak Edilenler

 

Ünlülerin Gelinlikleri: Düğünlerde Şıklık Yarışı!

 

Kar Kombini Nasıl Yapılır? Tamamlayıcı İpuçları

 

Modaya Ses Getiren Moda İkonlarını Tanıyoruz

 

Haute Couture: Tasarım Hakkında Çarpıcı İpuçları!

Etiketlendi: Moda Dünyası