Kış seyahatlerin için bavul hazırlarken sen de zorluk yaşıyor musun? Kalın kıyafetleri valizin içine sığdırmak yazın, sıcak aylara oranla çok daha çetrefilli bir hal alabiliyor haliyle. Yanına yedek bot, mont, şal, hırka ya da koruyucu farklı bir kalın kıyafet almak istediğinde gerçekten etkili seçimler yapmalı, seyahat sırasında senin için en gerekli parçaları valizine yerleştirmelisin; aksi durumda kapanmakta zorlanacağın bir valizle kendini baş başa bulabilirsin :)
 

Yazın incecik tişört, elbise, gömlek ve etek gibi kıyafetler çok az yer kaplarken kış mevsiminde her türlü kıyafet de kalınlaşıyor haklı olarak. Sıcak mevsimlerde birkaç tişörtünü sığdırabildiğin valize kış aylarında ancak 2 veya en fazla 3 kazağını ancak sığdırabilir oluyorsun… Çünkü sadece bir kazak bile fazlaca yer kaplayabiliyor.

Bu gibi durumlarda kış bavulu hazırlarken dikkat etmen gereken nokta planlamayı iyi yapmak. Önce, seyahatinin kaç gün süreceğine, yanına mutlaka alman gereken eşyaların neler olduğuna karar vermelisin. Bu aşamada planlamayı doğru yaptıktan sonra geriye sadece eşyalarını bir araya getirip valize yerleştirmek kalacak ve valizin başında kara kara düşünme aşamasını çoktan atlamış olacaksın! Peki nasıl?

 

kış bavulu nasıl hazırlanır

Kış bavulu nasıl hazırlanır? Kışın, soğuk havalarda valiz hazırlarken nelere dikkat edilmeli ve bu süreçte işini kolaylaştıracak ipuçları neler olabilir? Tüm bu soruları senin için yanıtladık ve tek yazıda ulaşabileceğin bir kış bavulu hazırlama rehberi haline getirdik. Şimdi hazırsan, seyahat planını yaptıktan sonra vakit kaybetmeden bavulunu hazırlayıp evden çıkabileceğin kullanışlı bilgileri birlikte inceleyelim!


kış valizi hazırlama

Kış Bavulu Nasıl Hazırlanır? İhtiyacın Olan x Püf Noktası

 

1. Adım: Planlama

 

Kışın bavul hazırlarken tercihini kalın kıyafetlerden yana kullanacağın kesin. Peki seyahatin kaç gün sürecek? Sadece hafta sonu için ya da birkaç günlüğüne bir kaçamak mı planlıyorsun yoksa birkaç haftalık uzun bir tatil mi?

 

Gideceğin yerde her gün kıyafet değiştirecek misin? Yanına yedek bot alman gerekiyor mu? Evden çıkarken atkın ve şapkan üzerinde olacaksa bu gibi kışlık koruyuculardan daha fazla almana gerek var mı? 

 

Aklında bu ve buna benzer soruları biraz düşünmeni rica edeceğiz senden. Kısa bir beyin fırtınasından sonra hemen valizini hazırlamaya geçelim:

 

2. Adım: Kıyafetler

 

Öncelikle kaç adet üst ve alt kıyafet alacağını planla, birkaç günlük tatil planladığını varsayarsak orada kalacağın gün kadar kazak ya da gömlek ya da bluz, yeterli olacaktır. Tabii eğer her gün yeni kıyafet giymeyi planlıyorsan.

 

Kısa süreli seyahatlerde farklı kombinlerine uyum sağlayabilecek 1-2 pantolon alman yeterli olacaktır. Koyu lacivert, siyah, haki yeşil ya da toprak renklerindeki pantolon veya jeanler pek çok renkle uyum sağlayabilecek favori kış renkleri olduğundan bu renklere ağırlık verebilir, üst kıyafetten daha az alt kıyafet alabilirsin yanına. Gece için bir pijama veya eşofman takımı da mutlaka bulundurmalısın.

 

3. Adım: Çamaşırlar

 

Günlük düzeninde ne kadar çamaşır ve çorap kullanıyorsun? Kişisel hijyenin seni güvende hissettireceği için bunu atlamaman önemli. Valizinin kenarındaki boşluklara veya cepli iç gözlere çoraplarını, çamaşırlarını yerleştirebilirsin. Kış tatillerinde seçtiğin çorapların ısını koruması için kalın olmasında fayda görüyoruz; hatta yedek biraz daha kalın bir fanila da alabilirsin, tahmininden daha soğuk bir havayla karşılaştığın anda içine bu fanilayı giyerek üşütmekten korunabilirsin.

 

4. Adım: Bot ve Ayakkabı

 

Gelelim kış mevsiminin hem ağır hem de çok yer kaplayan ayakkabılarına yani botlara! Eğer sadece 1-2 günlüğüne bir hafta sonu tatili planlıyorsan yanına yedek bot alman gerekir mi? Eğer bu konuda kararsızsan sağlamlığına ve rahatlığına en çok güvendiğin, en sevdiğin botlarınla yola çıkmanın yeterli olabileceğini belirtebiliriz. Fakat yine de tercih senin :)

 

5. Adım: Kişisel Hijyen Malzemeleri

 

Kişisel hijyen malzemelerin için küçük bir kozmetik çantası edinebilirsin! Bu çantanın içine seyahat boy şampuan, duş jeli, saç kremi, diş fırçası ve macunu, krem, deodorant gibi genel hijyen malzemelerini koyarak çantanın içinde dağılmasını, kirlenmesini önleyebilirsin. Seyahat boy kişisel temizlik ürünleri hem uçakta sana ek sıvı kontenjanı oluşturacak hem de ağırlıktan tasarruf etmeni sağlayacaktır.

 

6. Adım: Aksesuar ve Takılar

 

Kombinine uygun birkaç takı ve ya aksesuar da yanında götüreceksen onları da küçük bir kutuyla kozmetik çantana yerleştirebilirsin. Bu tür aksesuarlar çok küçük olabileceği için kaybolmasını, dağılmasını önlemiş olacaksın.


kış valizi nasıl hazırlanır

Kışın Kalın Kıyafetler Bavula Nasıl Sığdırılır?

 

Kışın valiz hazırlamanın en büyük handikapı kalın kıyafetleri sığdırabilmek! 1-2 kaza, hırka, ceket ya da bot eklediğinde bile zaten kabin boy valizin hemen dolacak… Eğer 1 hafta 10 günlük veya daha fazla süreli bir tatile ya da seyahate çıkıyorsan zaten tercihin kesinlikle orta boy ve daha büyük ebatlardaki valizlerden yana olmalı. 

 

Fakat sen, sadece hafta sonu veya kısa birkaç günlük seyahate çıkacaksan, biraz mola verip bir yerlere kaçmak için yolculuğa çıkacaksan o halde şu adımları uygulamanda fayda var:

 

  • Atkı, şapka, eldiven gibi kışın soğuktan koruyan aksesuarlarını yola çıkarken üzerine giymende fayda var; bu gibi küçük detaylar bir araya geldiğinde yer kaplayabiliyor. Bu nedenle en azından biraz daha yer kazanabilirsin.

  • Eğer sadece birkaç günlüğüne seyahat planlıyorsan yedek bota ihtiyacın olmayabilir. Bir çift bot gerçekten fazla yer kapladığı için bu alanı daha faydalı değerlendirebilirsin. Yola çıkarken, her kombininle uyabilecek, ayaklarını sıcak tutabilecek favori botunu giymeni öneririz.

  • Kazak, hırka gibi kalın kıyafetlerini mümkün olduğunda az katlayarak ince bir taban halinde çantana üst üste yerleştirebilirsin.

  • Eğer başarabilirsen kazaklarını, trikolarını rulo yapıp valize o şekilde de yerleştirebilirsin.

  • Yanına alacağın kişisel hijyen malzemelerini tek bir çantada mümkün olan en gerekli olanları seçerek muhafaza edebilir; bu çantayı küçük bir cebe yerleştirebilirsin.

  • En önemlisi, kombinlerinizi mantıklı oluşturmak. Birbiri arasında rahat kombinlenebilecek alt-üst kıyafetlerini doğru seçerek az kıyafetle de gayet rahat bir kısa tatil geçirebilirsin!


kışın nasıl valiz hazırlanır

Kış İçin En İyi Valiz Modelleri Hızlı Teslimat Garantisiyle eçantada Seni Bekliyor!

 

İster kısa ister uzun süreli seyahatlerinde senin en yakın arkadaşın ve yardımcın olacak pilot, kabin, orta ve büyük boy valiz modelleri eçantada! Kullanışlı, uzun ömürlü ve dayanıklı valiz çeşitleri sayesinde seyahatlerini kolaylaştıracak gerekli tüm eşyalarını güvenle yanında taşıyabilirsin. Üstelik zaten tanıdığın ve kalitesine güvendiğin pek çok marka devi eçanta çatısı altında; yani tek platformda!

 

Boya göre ayarlanabilen çekme kulpları, 360 derece dönen tekerlek sistemleri, dayanıklı kumaş ve dış koruyucu malzemeler, organizer, fermuarlı iç ve dış cepler, file gözler, ana iskelet malzeme olarak gayet hafif olması sayesinde sana ek ağırlık kontenjanı sağlayan avantajları ve iç litre hacmi geniş en iyi valiz modelleri satın alırken ödeyeceğin kargo ücreti alt limit olmaksızın sadece 1 TL ve hızlı teslimat güvencesiyle!

 

Senin için daha önceden hazırladığımız kabin boy valiz modelleri, TSA kilit sistemi, akıllı valiz kılıfları, hava yolu şirketlerinin kabin boy valiz ölçü ve ağırlık prosedürleri, havalimanında zarar gören valizin için uygulayabileceğin adımlar gibi konularda faydalı bilgiler eçanta look içeriklerinde seni bekliyor! Dilediğin, ilgini çeken linke hemen tıklayıp içeriklere hızlıca ulaşabilirsin…

 

Kolay Seyahat İçin 8 Kabin Boy Valiz Çantası

 

İlgini Çekebilir:

Valiz Kılıfı Ne İşe Yarar?

Neden Körüklü Valiz Seçmelisin?

Kısa Seyahatler İçin Nasıl Bir Çanta Seçmeli?

 

Hepimizin Başına Gelebilir! Kilitli Kalan Bavul Nasıl Açılır?

 

Hangisini Almalı? Her Boy ve Amaç İncelemesi ile En İyi Valiz Markaları

 

Tüm Hava Yollarının Ayrıntılı Kabin Boy Valiz Ölçüleri ve Bilmeniz Gerekenler

 

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler