Kamp malzemelerini eksiksiz şekilde yanına aldığın ve harika bir seyahat rotası çizdiğin sürece, tamamen özgür ve harika bir tatil geçirebilirsin. Konaklama problemine takılmadan dilediğin her yerde istediğin kadar durabilmek, rotanı ve seyahat koşullarını daha özgürce çizebilmek sence de kulağa harika gelmiyor mu?

 

Ancak kamp yaptığın sürenin tam da istediğin gibi geçmesi, karşına hiçbir kötü sürprizin çıkmaması için yanına alacağın kamp malzemelerini oldukça dikkatli bir şekilde hazırlamalısın. Seyahatin için ne kadar hazırlıklı ve tedarikli olursan, geçireceğin zaman da o kadar mükemmel olacaktır. Peki, yanına hangi kamp malzemelerini almalısın? Gel, bu sorunun cevabını birlikte bulalım! 

Her koşulda yanına alman gereken kamp malzemeleri

Her Koşulda Yanına Alman Gereken Kamp Malzemeleri

Yanına alman gereken kamp malzemelerinin listesi; seyahatini gerçekleştireceğin mevsime, konaklayacağın bölgeye ve seyahat sürene göre farklılık gösteriyor. Ancak her koşulda yanına alman gereken malzemeler de var. Dilersen, önce kamp çantanın demirbaşlarını sayalım, sonra da yanına mevsime göre alman gerekenleri sıralayalım!

 

Çanta

İlk olarak eşyalarını taşıyabileceğin ve sığdırabileceğin boyutta bir çanta seçmen gerekir. Daha rahat ve konforlu taşıma için valiz modelleri yerine kamp çantası olarak dağcı sırt çantaları önerilir. 

Çadır

Kamp dendiğinde neredeyse herkesin aklına ilk olarak çadır geliyor. Konaklama tercihine ve yolculuk şartlarına göre çadırını yere ya da araç üstüne kurulan modellerden seçebilir ya da karavanla yola çıkabilirsin. Seçtiğin çadırın özellikleri de tatil ve seyahat koşullarına uygun olmalı.

Uyku Tulumu

Keyifli ve dopdolu bir günün sonunda deliksiz bir uyku çekmeyi kim istemez? Bu nedenle yanına mutlaka bir uyku tulumu almalısın. Tıpkı çadır gibi, uyku tulumunun da kalınlık ve izolasyon bilgilerine dikkat ederek doğru mevsime uygun bir ürün seçtiğinden emin olmalısın. Çadır ve uyku tulumu kamp süresince hayati önem taşıdığı için, ucuz kamp malzemeleri arasından seçim yapmak yerine koşulları sana en uygun olan ürünleri tercih etmende fayda var.

Yastık

Çadırda alandan tasarruf edebilmek oldukça önemli. Bu yüzden evde kullandığın büyük yastıklar  yerine küçük seyahat yastıklarını tercih edebilirsin.

Mat

Uyku tulumlarının büyük çoğunluğu, sert bir zemine kurulu çadırın içinde seni arzu ettiğin kadar konforlu hissettirmez. Bu nedenle çadırın zeminine sermek için bir mat almayı tercih edebilirsin.

Lamba

İster bir kamp alanında konaklıyor ol, ister ıssız bir dağ başında... Her koşulda çevreni dilediğin şekilde aydınlatabilmek için bir lambaya ihtiyacın var. Sana hareket özgürlüğü tanıyan bir kafa lambası ve çadırın içini aydınlatmak için çadır ışığı alabilirsin.

İzole Bant

Kamp yaparken küçük sorunlarla karşılaşabilirsin. Normal selobantlara göre çok daha kalın ve dayanıklı olan izole bantlar, seni birçok problemden kurtarabilir. Çadırının bir kısmının yırtılması ya da yağmura dayanıklı olmayan bir ayakkabın olması gibi durumlarda bu bantı kullanarak hızlı çözümler üretebilirsin.

İlk Yardım Çantası

Kamp tatilini vahşi doğayla iç içe ve ıssız bir bölgede yapmayı planlamıyorsan, ilk yardım çantasına ihtiyacın olma ihtimali düşük. Ancak her koşulda sağlığın için önlem almakta fayda var. Böcek sokmalarından küçük mutfak kazalarına, tüm ihtimallerde ihtiyacın olacak temel ilk yardım malzemelerini bir çantada toplayabilirsin.

Termos

Hangi mevsimde kamp yapıyor olursan ol, içeceklerini belirli sıcaklıklarda tutmak hayatını büyük ölçüde kolaylaştırır. Su, çay, kahve gibi içecekleri uzun süre aynı ısıda koruyabilmek için bir termosa ihtiyacın var. eçanta'da satışta olan ve stoğu yakın zamanda tükenebilecek olan termos modelini incelemek istersen tıkla.

Çok Amaçlı Çakı

Her koşulda yanında çok amaçlı bir çakı bulundurman, başta pratik yemekler hazırlamak olmak üzere birçok eylemi daha kolay bir hale getirir. Eğer kamp yaptığın süre boyunca yemeğini de kendi şartların dahilinde hazırlamak istiyorsan, çakının yanı sıra temel mutfak malzemelerini de listeye eklemelisin. Ancak yalnızca birkaç günlük bir kamp tatili yapmayı düşünüyorsan, su ve konserve yiyecekler büyük ihtimalle yeterli olur. 

Uzatma Kablosu ve Çoklu Priz

Özellikle kampçılara elektrik ve duş gibi birçok imkân sunan kamp alanlarında konaklamayı düşünüyorsan, uzatma kablosu ve çoklu priz hayat kurtarıcı nitelikte olabilir. Böylelikle telefonunu şarj etmek gibi eylemleri çok daha pratik ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsin.

Kıyafet ve Ayakkabı

Yanına alman gereken kıyafet ve ayakkabılar, mevsim koşullarına göre farklılık gösteriyor. Bu nedenle bu kısmı aşağıda yer alan başlıklar altında değerlendirmeye ne dersin? Ayakkabı seçerken önce şıklığına, sonra rahatlığına ve ayağınıza uygunluğuna dikkat edersiniz. Kamp yerlerinde şıklık çok aranmasa da rahatlık her zaman birinci önceliktir. Zevklere ve stile göre ayakkabı seçilmesinin öneminin yanında bir de ayağa uygun ayakkabı tercihi de önemlidir. eçanta'da satışta olan ayakkabı modellerini kamp seyahatinden önce inceleyebilirsin.

Dezenfektan

Kamp hayatı içinde her an ellerini yıkama şansın olmayabilir. Bu nedenle yanında acil durumlar için bir dezenfektan bulundurabilirsin.

 

Kış kampı malzemeleri

Kış Aylarından Vazgeçemeyenlere: Kış Kampı Malzemeleri

Yağmurluk

Özellikle sonbahar ve kış aylarında bir anda bastırabilen yağmurlara hazırlıklı olmanda fayda var. Çadırın su geçirmez olsa bile, bir çadır yağmurluğu alarak iki kat koruma sağlayabilirsin. 

Şişme Mat veya Yatak 

Soğuk havaları tercih eden bir kamp tutkunuysan, özellikle geceleri çadırının içi bir hayli soğuk olabilir. Bu nedenle çadırının zeminine sermek için seçtiğin matın hacimli olmasında fayda var. Bunun için şişme matları kullanabilir ya da direkt olarak şişme yatak almayı tercih edebilirsin.

Polar Kıyafetler

Elbette yanına almak istediğin kıyafetlerin seçimi tamamen sana kalmış. Ancak polar kıyafetleri tercih etmek hem ısınma hem de bu kıyafetleri yıkayıp kurutma süreçlerin açısından sana zaman kazandırır. Soğuk kış aylarında termal tayt, çorap ve atlet tercih etmek de soğuktan korunmak açısından ideal seçimler olabilir.

Çakmak - Kibrit - Ateş Başlatıcı

Eğer kamp yaptığın bölge ateş yakabileceğin bir alansa; yanında mutlaka çakmak, kibrit ya da ateş başlatıcı bulundurmalısın. Ateş başlatıcı çok daha ıssız bölgeler ve hayati durumlar için kullanılır. Daha kalabalık ve popüler kamp alanları için yalnızca çakmak ya da kibritle ateş yakabilirsin. 

Fermuarlı Torba ya da Çöp Torbası

Çadır yağmurluğu çadırını ıslanmaktan korusa da, dışarıda kalan ya da hayati eşyalarını ıslanma tehlikesine karşı güvence altına almak için fermuarlı torbaları ya da kalın çöp torbalarını tercih edebilirsin.

Yaz kampı malzemeleri

Yaz Ayları Tutkunlarına: Yaz Kampı Malzemeleri

Böceksavar

Yaz aylarında doğada geçirdiğin süre boyunca sinek ve böcekler senin için tehlikeli olabilir. Bu nedenle yanına doğal kaynaklı ya da hazır böceksavarlardan alarak cildini koruyabilirsin.

Sineklik

Çadırların büyük çoğunluğunda hâlihazırda sineklik bulunuyor. Ancak eğer seçtiğin çadırın pencere ve kapılarında sineklik yoksa, mutlaka ek bir önlem almalısın.

Kamp Duşu

Duş ve lavabo kullanabileceğin bir kamp alanında konaklamayı düşünüyorsan, kamp duşu gerekli olmayabilir. Ancak herhangi bir bölgede kamp yaparken, kamp duşundan yardım alabilirsin. Küçük bir su deposu gibi görünen bu ürünün içine su doldurarak güneş gören bir bölgede bir süre bekletmen yeterli. Böylece su ısınır ve dilediğin zaman kısa süreli duşlar alabilirsin.

Terlik

Eğer kamp tatilin boyunca trekking yapmayı ya da bir dağa tırmanmayı düşünüyorsan, yanında mutlaka korunaklı ve konforlu bir spor ayakkabısı olmalı. Ancak yaz aylarında yalnızca çadırının çevresinde dolaşırken terlik giymek daha konforlu bir tercih olabilir. Bu amaçla kullanmak istersen eçanta'da satışta olan birbirinden rahat terlik modellerini inceleyebilirsin. Terlik kullanımı ne kadar yaygınsa sandalet kullanımı da bir o kadar revaçta. 

Gölgelik

Yaz aylarında gün boyunca çadırların içi oldukça sıcak olabilir. Haliyle sen de kendini çadırdan dışarı atarak serinlemek istersin. Ancak çadırdan dışarı çıktığında güneşin altında korumasız bir şekilde vakit geçirmek oldukça tehlikeli. Bu nedenle çadırının üstüne serebileceğin ya da önüne monte edebileceğin bir gölgelik alarak, kendine serin ve korunaklı bir alan oluşturabilirsin.

Güneş Koruyucu

Gölgelik seni güneşin zararlı ışınlarından yeterli ölçüde koruyamaz. Yaz aylarında kamp yaparken mutlaka bir güneş koruyucu yardımıyla cildini koruma altına almalısın. 

Kamp çantası seçimin nasıl olmalı

Kamp Çantası Seçimin Nasıl Olmalı?

Kamp yaptığın mevsim ve koşullar fark etmeksizin, kullandığın kamp çantası da hayati önem taşıyor. Dayanıksız, mevsimsel koşullara karşı korunaksız ya da hacim açısından yetersiz bir çanta seçtiğin takdirde tüm yolculuğun boyunca çeşitli sorunlar yaşayabilirsin. eçanta'da yer alan tümü orijinal çanta seçenekleri arasında sana en uygun olan ürünü rahatlıkla bulabilirsin. 

Unutmadan, bu yazımızı beğendiysen blog sayfamızda yer alan Kamp İçin Sırt Çantası Seçimi ile ilgili yazımızın da ilgini çekeceğini düşünüyoruz. Mükemmel bir kamp için sana en uygun sırt çantasını nasıl seçeceğine dair her şeyi bu yazımızda bulabilirsin.

 

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler