Doğum günleri, sevdiklerimizle bir araya gelip özel anılar biriktirdiğimiz önemli günlerden biridir. İstanbul, bu özel günü kutlamak için sayısız seçenek sunan birbirinden güzel mekanlarla dolu. Tarihi dokusu, muhteşem manzaraları ve leziz yemekleriyle İstanbul; doğum gününü unutulmaz kılmak için en iyi seçenekler arasında yer alır. 

 

Doğum Günü Kutlaması İçin İstanbul'da Mekan Önerileri

Yaşamın en özel anlarından doğum günlerini kutlarken bu anıları en iyi şekilde değerlendirmek için doğru mekanı seçmek önemlidir. İstanbul'un tarihi zenginlikleriyle modern eğlencesini birleştiren mekanlar, her zevke ve tercihe hitap eden deneyimler sunmaktadır.

İstanbul'un bu özel mekanları, doğum gününü unutulmaz kılacak atmosferleri ve lezzetleriyle seni bekliyor. Her biri kendi tarzında farklı deneyimler sunan mekanlar arasından seçim yaparak özel gününü daha da anlamlı hale getirebilirsin. Bu içerikte de eçanta olarak senin için özenle hazırladığımız doğum günü için mekanlar listesini inceleyebilir, İstanbul’daki güzel mekanlar hakkında ön bilgi sahibi olabilirsin.


İstanbul'da Doğum Günü Kutlamak İçin Mekan Önerileri

İstanbul’un En Çok Tercih Edilen 9 Doğum Günü Mekanı

 

  • Bridge Restaurant

  • Ulus 29

  • Mikla

  • Emily’s Garden

  • Banyan

  • 360 İstanbul

  • Galata Konak Cafe

  • Frankie

  • Feriye Lokantası

     

    Sıralama rastgele yapılmıştır; anlamı etkilemez.

     

     

1) Bridge Restaurant

 

İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki Üsküdar ilçesi sınırlarında bulunan bu restoran, doğum günü kutlamalarınız için eşsiz bir alternatif sunuyor. Kalabalık gruplarla veya 2 kişilik doğum günü kutlama mekanları İstanbul listesinde yer alan bu yer; yenilenen ambiyansı ve sınırları zorlayan lezzetleriyle doğum günü keyfini ve eğlencesini ikiye katlıyor. 

 

Boğaz’ın en güzel yerlerinden birinde olan bu restoran, eşsiz İstanbul manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor. Bu seyrine doyum olmayan manzara, size unutulmaz bir doğum günü kutlaması vadediyor. 

 

Adres: Nakkaştepe Yolu, Baba Nakkaş Sokak, NO:56, 34632 Bağlarbaşı / İSTANBUL

2) Ulus 29

 

Ulus 29, İstanbul'un ünlü restoranlarından biridir. İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, Boğaziçi'nin muhteşem manzarasına sahip bir konumda bulunmaktadır. Genellikle özel etkinlikler, doğum günü kutlamaları, romantik yemekler ve özel günler için tercih edilen bir mekandır.

 

Arkadaşlarla doğum günü kutlanacak mekanlar arasında yer alan Ulus 29, lüks ve şık bir ambiyansa sahiptir. Uluslararası ve Türk mutfağının lezzetlerini sunar. Hem iç mekan hem de dış mekan oturma alanları bulunmaktadır, böylece güzel hava koşullarında doğum günü etkinliklerini dışarıda gerçekleştirme imkanı da sunar.

 

 


 

Adres: Ahmet Adnan Saygun Caddesi, Ulus Parkı İçi, No:71/1, 34340 Ulus / İSTANBUL

3) Mikla

 

Michelin yıldızlı bir restoran olan ve 2015 yılından beri “The Worlds 50 Best Restaurants” listesinde yer alan Mikla, İstanbul'un tanınmış restoranlarından biridir. İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır. Özellikle modern Türk ve uluslararası mutfak harmanlamasıyla ünlüdür.

 

Mikla üst katlarda yer aldığı için muhteşem bir Boğaziçi manzarasına sahiptir ve bu restoranın sahip olduğu en iyi avantajlardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Eşsiz manzarası sayesinde doğum günü etkinlikleri için İstanbul’da çok güzel bir alternatif oluşturmaktadır.

 

Adres: Asmalı Mescit, The Marmara Pera, Meşrutiyet Caddesi, No:15, 34430 Beyoğlu / İSTANBUL

4) Emily’s Garden

 

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde ve bu ilçesinin de meşhur Cihangir Mahallesi’nde bulunan Emily’s Garden, huzurlu bir atmosferle ziyaretçilerini karşılıyor. Milano'nun şehir içerisinde meydana getirilen bahçelerinden ilham alınarak tasarlanan bu mekan, doğanın içinde sıcacık bir ortam sunuyor. 

 

İstanbul’un kalabalığından biraz olsun uzaklaşıp sakin, huzurlu ve doğal bir ortamda doğum günü kutlamak ve sevdiklerinle vakit geçirmek istiyorsan Emily’s Garden’ı baş başa doğum günü kutlama yerleri arasına ekleyebilirsin.

 

Adres: Cihangir Mahallesi, Pürtelaş Hasan Efendi, Susam Sk. No:13, 34427 Beyoğlu / İSTANBUL

5) Banyan

 

Halk arasında genel olarak Ortaköy Camii olarak bilinen ancak asıl adı Büyük Mecidiye Camii olan meşhur camiye ve Boğaziçi Köprüsü’ne nazır bir konumda olan Banyan Restaurant, İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahiptir.

 

Banyan, ziyaretçilerine 2002’den beri hizmet vermektedir. Asya ve Thai baharatlarını harmanlayarak oluşturduğu lezzetlerle misafirlerine farklı deneyimler sunmaktadır. Sen de İstanbul’un sembolü haline gelmiş meşhur Ortaköy & Boğaziçi manzarası eşliğinde doğum günü kutlamak istersen Banyan’ı tercih edebilir, huzurlu anların keyfini çıkarabilirsin.

 

Adres: Yıldız Muallim Naci Caddesi &, Salhane Sk. No:3, 34347 Beşiktaş / İSTANBUL 

6) 360 İstanbul

 

İstanbul’un ünlü ve dikkat çekici restoranları arasında yer alan 360 İstanbul; Taksim Meydanı yakınlarında, İstiklal Caddesi üzerinde yer alır ve Boğaziçi manzarasına sahip harika bir konumda bulunur. Restoranın adı, etrafında 360 derecelik muhteşem bir manzara bulunmasından gelir.

 

Restoran hem iç mekan hem de dış mekan oturma alanlarına sahiptir. Dolayısıyla doğum günü kutlamaları için farklı alternatifler sunmaktadır. Özellikle akşam saatlerinde Boğaziçi'nin ışıklandırılmış manzarasının keyfini çıkarmak keyifli bir mekandır. Menüsü genellikle modern Türk ve uluslararası mutfaklardan lezzetlerden oluşur. Hem yemekler hem de içecekler genellikle kaliteli ve özgün sunumlarla servis edilir.

 

Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Caddesi, No:163 K: 8, 34433 Beyoğlu / İSTANBUL

 

7) Galata Konak Cafe

 

Beyoğlu ilçesinin Kuledibi mevkiinde bulunan Galata Konak Cafe, doğum günü için tercih edebileceğiniz eşsiz bir mekandır. Terasında Galata Kulesi’ne nazır kutlamalar yapabilir, tarihi atmosferin keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

 

Adres: Bereketzade Mahallesi, No: 2, Kuledibi, Hacı Ali Sokak, 34425 Beyoğlu / İSTANBUL

8) Frankie

 

İstanbul’da doğum günü için mekan arıyorsanız Frankie’yi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. İyi yemek ve nitelikli eğlenceyi bir araya getiren bu mekan, Galataport’ta bulunmaktadır. Yeni yerinde modern tasarımı ile dikkat çeken bu mekan, muhteşem atmosferi ile unutulmaz doğum günü anıları biriktirmene vesile olmaktadır.

 

Adres: Kılıçalipaşa Mahallesi,Meclis-i Mebusan Caddesi, No: 14/2G, Galataport İstanbul, O Blok, Kat: 2, Teras, 34433 Beyoğlu / İSTANBUL

9) Feriye Lokantası

 

Feriye Lokantası, İstanbul’da bulunan ünlü bir restorandır. İstanbul Boğazı’nın kıyısında, Beşiktaş semtinde yer almaktadır. Feriye Lokantası, Türk mutfağının geleneksel ve modern yemeklerini sunan lüks bir restorandır. Restoranın tarihi Feriye Sarayı'na dayanmaktadır, bu nedenle tarihi ve kültürel bir öneme sahiptir.

 

Feriye Lokantası, güzel manzarası ve yüksek kalitedeki yemekleri ile bilinir. Doğum günü etkinlikleri düzenlemek için de oldukça şık bir mekandır. Hem yerel halk hem de turistler için popüler bir mekandır. Geleneksel Türk yemekleri ile birlikte uluslararası mutfak örneklerini de sunmaktadır. Restoran ayrıca özel etkinlikler, davetler ve özel yemekler için de tercih edilen bir mekan olmuştur.

 

Adres: Yıldız, Çırağan Caddesi, No:44, 34347 Beşiktaş / İSTANBUL 


İstanbul Mekan Önerileri

 

İlgini Çekebilir:

İstanbul Fine Dining Mekanları, Fine Dining Deneyimi İpuçları

İstanbul’da Çocuklu Ailelere Hitap Eden Etkinlik ve Oyun Merkezleri

Birlikte Mutlu Olma Zamanı: Anneler Gününde Annenizle Birlikte Yapabileceğiniz 13 Aktivite

Sevgililer Gününe Özel 10 Romantik Film

Anlamlı ve Sürprizli Sevgililer Günü Hediyeleri

Etiketlendi: Trendler