Hız, teknoloji ve bilgi çağındayız… Sürekli olarak bir koşturmaca içindeyiz ve modern çağın günlük rutininde, sorumlu olduğumuz iş alanlarında pratik yollar izleyerek vakit kazanabilmek adeta altın değerinde hepimiz için.
 

Evde, işte, okulda, trafikte veya herhangi bir yerde vakitten tasarruf etmemize yardımcı olacak hayat hackleri kendimize ayırabileceğimiz serbest alanı genişlettiği gibi ardı ardına sıralanan ve bitmek bilmeyen işleri halledebilmemize de büyük katkı sağlıyor.

Sürekli güncellenen yeni hedefler ve yapılacak işler karmaşası içinde, kişisel alanlarında karşılaşabileceğin problemlerle nasıl baş ediyorsun? Elin ayağına mı dolaşıyor yoksa bir an nefes alıp durup düşünüp pratik çözümler mi buluyorsun? Mantıklı fikirlerle birkaç dakika içerisinde halledebileceğin sorunlardan kaçarak onları daha da büyütüyor musun yoksa el çabukluğuyla çaresine bakıp aradan çıkarıyor musun?

 

hayat hackleri

 

Soruları içinden yanıtlarken zihnin biraz bulandıysa şimdi derin bir nefes al ve senin için listelediğimiz hayat kolaylaştıran pratik egzersizler üzerinde yoğunlaş… Küçük küçük günlük hayatı kolaylaştıran hayat hackleri sayesinde aslında zihinsel olarak pratikleşiyor ve olası, ani bir sorun karşısında neler yapabileceğin üzerine kendini geliştiriyorsun böylelikle.

 

İş ve günlük stresini atabileceğin huzurlu evinde vakit geçirirken işlerini kolaylaştırabilecek önerilere ihtiyacın varsa doğru yerdesin! Şimdi sadece sana özel hazırladığımız pratik, kolay hayat hackleri ile seri şekilde üstesinden gelebileceğin durumlara göz at!


hayatı kolaylaştıran hackler

Hayatını Kolaylaştıracak 12 Dahice Fikir

 

Hadi şimdi biraz hayatı kolaylaştıralım! Para kazanmak, sağlığı korumak, çocuk büyütmek, ev geçindirmek ve buna benzer pek çok sorumluluk zaten yeterince yorucuyken bir de evde, yani en huzurlu ve serbest alanında seni rahatlatacak çözümler bulalım!

 

Bu listede günlük olarak evde karşılaşabileceğin farklı durumlar için hayat hackleri yer alıyor. Bir şekilde kapısını çalabileceğin bu fikirler eminiz işine bir alanda yarayacak. Yapabilir miyim diye sakın kaygılanma, ciddi bir el becerisi gerektirmiyor. 

 

Ev düzeni, mutfak ve gıda, temizlik gibi yaşam alanında sana zaman kazandıracak en önemlisi de gerçekten öğrendiğinde işine yarayacak, hayat kolaylaştıran hackler yerli ve yabancı marka devlerini bir araya getiren, kaliteli online çanta satış platformu eçanta editör ekibinden sana işlevsel bir hediye! Keyifli okumalar…

 

1) Deri Çantalar İçin Evde En Kolay Temizlik

 

Deri çantaların zamanla kirlenebilir, üzerinde lekeler oluşabilir. Bu gibi durumlarda uygulayacağın en kolay temizlik yöntemi kendi spreyini hazırlamak! İhtiyacın olan yarım bardak zeytinyağı ve çeyrek bardak sirke. Bu iki sıvıyı bir sprey şişede karıştırıp deri çantana püskürterek kolayca temizleyebilirsin.

 

Bu konuda senin için bir içerik hazırlamıştık:

 

Deri Çanta Nasıl Temizlenir? Tüm Püf Noktalar!

 

deri çanta temizleme

 

2) Çay Demlemenin Az Bilinen İnce Çizgisi

 

Çay demlenmeyen bir Türk evi yoktur diye düşünüyoruz… İşte tam bu noktada sana ilginç bir bilgi sunuyoruz: Eğer çayını uyku açmak ve canlanmak için içeceksen en fazla 5 dakika demlemeli; aksine sakinleşmek ve rahatlamak için içeceksen daha uzun süre demlemelisin. Demleme süresi uzadıkça çayın kafein oranı düşer.

 

çay

 

3) Çantaların Dolapta Özerklik İlan Ettiyse Kolayca Düzenleyebilirsin

 

İstediğin çantaya dolabın içinde ulaşmakta zorlanmaya mı başladın? Değişik renk ve modelde birçok çantan var ve dolabında bu durum bir kargaşaya mı neden oluyor? Pekala şimdi çözelim bu sorunu! Kıyafet askılarını çanta düzenleyici en basit çözüm olarak kullanabilirsin. Özellikle omuz askılı ve çapraz askılı çantalarda çok işe yarayacaktır. Zaten çoğunlukla kullanılan çantalar da bu modellerden oluşuyor.

 

Çanta düzenleyici ilginç fikirleri listeleyen bir yazı hazırlamıştık:

 

Çanta Düzenleyici Pratik Fikirler

 

çanta düzenleyici pratik fikirler

 

4) Tansiyon Düşüklüğünün Sebebi Yanlış Nefes Olabilir

 

Gün içinde tansiyonunun düştüğünü hissettiğin anda derin derin nefes alıp yavaşça vermeyi denemelisin. Nefesini kontrol altına alıp derinleştirdiğinde tansiyonun normal düzeye ulaşacaktır. Unutma, nefes bizim için en büyük sermaye!

 

nefes almak

 

5) Dar Gelen Ayakkabını Genişletmek Çok Kolay!

 

İnternetten sipariş verdiğin ayakkabın tahmin ettiğinden küçük ve sana dar mı geliyor? Şu sıralar biraz kilo aldın -ya da şişliğin var- bu nedenle ayakkabıların dar mı geliyor? Çözüm basit! Ayakkabının içine nemli bir havlu koyup 1 gün bu şekilde beklet ve ertesi gün ayakkabını dene, farkı gör! 

 

Diğer yöntemler için içeriğimizi ziyaret etmelisin:

 

Dar Gelen Ayakkabıyı Genişletmenin 7 Kolay Yolu

 

dar gelen ayakkabıyı genişletme

 

6) Buzdolabı ve Ayakkabı Kokusuna İştah Açan Çözüm

 

Kahve kokusu! Kahve zincirlerine girdiğinde anında canlanıyorsun öyle değil mi? İşte kahvenin büyülü ve keskin kokusu etrafındaki tüm diğer aromaları bastırabiliyor. Eğer buzdolabında bozulmuş bir gıdanın kokusu kalmışsa veya ayakkabı kokusu dolabın içini sarmışsa hemen bir çay tabağına 1 yemek kaşığı toz kahve veya kahve çekirdeği koy ve gerisini ona bırak!

 

kahve kokusu

 

7) Beyaz Çantandaki Kirlerden Hemen Arınabilirsin!

 

Pek çok kombine uyum sağlayabilen beyaz çantalar günümüzde oldukça sık tercih ediliyor. Eğer dolabında beyaz bir çanta varsa onu muhakkak düzenli temizlemen gerekir. Peki ya nasıl? Beyaz çanta temizliğinin en basit yolu beyaz ayakkabı cilası! Bu cila ve mikrofiber bezle beyaz çantan ilk günkü kadar beyaz olacak. Eğer yağ lekesi oluşursa bebek pudrasını lekeli bölgeye serpip 1 gün bu şekilde bekletebilir ve lekenin yok olduğunu gözlemleyebilirsin!

 

Bu konuda ilgini çekebilecek faydalı bir içerik hazırlamıştık:

 

Cesur ve Şık: Beyaz Çanta Nasıl Temizlenir?

 

beyaz çanta nasıl temizlenir

 

8) Muz Kabuklarını Çöpe Mi Atıyorsun? Bir Daha Düşün!

 

Muz kabukları çok az kişinin bildiği ilginç faydalı özelliklere sahip… Eğer sen de bugüne kadar muzu yedikten sonra kabuğunu çöpe attıysan bundan sonrasında fikrini değiştireceksin. Neden mi? Muz kabuğuyla vücudundaki et benlerini yok edebilir, çiçek toprağına gömüp bitkilerinin capcanlı olmasını sağlayabilir, gümüş eşyalarını parlatabilir ve hatta dilersen robottan geçirip smoothielerinde tüketebilirsin!

 

muz kabuğu

 

9) Beyaz Spor Ayakkabını Bu Yöntemle Anında Temizleyebilirsin

 

Hangimiz düşmedik beyaz spor ayakkabı çılgınlığına? Jean, elbise, etek her türlü kombinle kusursuz uyuyor ve oldukça da rahat! Çok çabuk kirlenmesinin dışında negatif özelliği yok gibi! Peki, beyaz ayakkabı en kolay nasıl temizlenir? Diş fırçası ve beyaz diş macunuyla elbette. Şimdi eskimiş, kullanmayacan bir diş fırçası ile beyaz diş macunu al ve ayakkabılarını fırçalamaya başla; sonrasında nemli bir bezle silebilirsin.

 

Diğer mucizevi temizlik yöntemlerine hemen ulaşmak için içeriğimize göz atabilirsin:

 

Beyaz Spor Ayakkabı Temizlemenin 5 Kolay Yolu

 

beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir

 

10) O da Ne! Bardaklar Birbirine Mi Yapışmış? Çözüm Bizde!

 

Her evde muhakkak yaşanan bir durum üst üste dizilip mutfak dolabına yerleştirilen bardakların birbirine yapışması. Peki bu durumda ne yapmak gerekir? Öncelikle panik yapma; çünkü bardakları çıkarmaya zorlarken kırabilir, elini kesebilirsin. Tek yapman gereken yapışmış bardakları geniş bir kaba yerleştirip en üsttekine 1 parça buz koyduktan sonra kabın içerisine yavaş yavaş sıcak su eklemek. Isı değişimi sayesinde bardaklar birbirinden kolayca ayrılacaktır.

 

bardak

 

11) Kış Seyahatlerinde Bavul Hazırlamanın En Basit Yolu

 

Kışın kıyafetler ekstra kalınlaşıyor malum. Durum böyle olunca valize istediğin tüm eşyaları sığdırmakta zorlanıyor olabilirsin. Bunun için yapman gereken en mantıklı çözümlerden biri kıyafetlerini rulo yaparak yerleştirmek! Böylece valizine daha çok eşya ekleyebilirsin. 

 

Kış valizi hazırlamanın püf noktalarını bu içerikte senin için derlemiştik:

 

Kış Seyahatleri İçin Bavulunu Nasıl Hazırlamalısın?

 

kış bavulu hazırlamak

 

12) Süet Çanta ve Ayakkabıları Temizlerken Zorlanıyor Musun? Tam Adresindesin!

 

Süet çanta ve ayakkabılar kumaş özelliği gereği çok çabuk kirlenip deforme olabiliyor. Olabiliyordu. Çünkü artık bu soruna bir çözüm getiriyoruz! Süet çantanı veya ayakkabını temizleyip lekeden arındırmak için buhardan ve fırçadan destek alabilirsin! Tozlanan ya da sulu bir lekeyle kirlenen süet aksesuarlarını temizlemek için önce bu ıslaklığın kurumasını beklemeli daha sonra ince kıllı bir fırçayla temizleyebilirsin. Eğer leke zorluysa buharda nemlendirdikten sonra bezle nazikçe silebilirsin.

 

Süet çanta temizliği için işine yarayacak fikirleri burada derlemiştik:

 

Süet Çanta Nasıl Temizlenir? En Pratik ve Etkili Yöntemler

 

süet çanta temizliği

 

İlgini Çekebilir:

Neden Kartlık Kullanmalısın?

Termos Çantanın Faydaları ve Kullanımı

Kabin Valizinde Yapmaman Gereken 5 Hata

Kadınlar Oduncu Gömleği Nasıl Kombinlemeli?

Erkekler Postacı Çantayı Nasıl Kullanmalı?