Kimi zaman kış ya da soğuk havalar kimi zamansa çok fazla sıcak ortamlara maruz kalmak tırnaklarımızın güçsüzleşmesine neden olabiliyor.

 

tırnak uzatma yöntemleri

 

Bu yüzden hava koşulları haricinde oda sıcaklığında kalabilmek büyük ölçüde önem taşıyor. Ancak, bazılarımız tırnak yeme alışkanlığı sebebiyle de tırnaklarını sağlıklı bir şekilde uzatamıyorlar. 

Eğer sen de çeşitli nedenlerden kırılmadan tırnak uzatma yöntemi arıyorsan tam yerine geldin. Bu yazımızda evdeki yöntemlerle tırnak nasıl uzatılır, bu soruna yanıtlar veriyor olacağız.

 

Evde Doğal Tırnak Uzatma Yöntemleri

  • Tırnak uzatma konusunda en etkili seçeneklerden biri tırnak bakım rutinine E vitamini eklemektir. E vitamini saç, tırnak, kaş gibi bölgeler için mükemmel derecede besleyici özellikli içeriğe sahiptir. E vitamini ile her gün tırnaklarına bakım yaparak güçlenmesine katkıda bulunabilirsin. 

  • Doğal yöntemlerle tırnak uzatma yöntemleri de elbette vardır. Örneğin; zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı gibi ürünleri tırnak uzatma yağı olarak hayatına katabilirsin. 

  • Tırnaklarımız tamamen keratinden oluşan aslında bir ölü deri tabakasıdır. Ancak, ölü deri diyip geçmeden keratin dokusunu beslemeye yönelik çalışmalısın.

  • Biotin içerikli ürünler keratin dokusunu beslemek için birebirdir. Bu nedenle, bir biotin takviyesi alarak günlük vitamin desteği sağlayabilirsin. Böylece hem saçların hem de tırnaklarının son derece güçlendiğini fark edeceksin. 

  • Eğer ben hemen takviye almak istemiyorum doğal seçenekleri değerlendirmek istiyorum diyorsan yine öğünlerinde biotin içerikli yiyeceklere yer verebilirsin.

  • Peki, nedir bu biotin içerikli yiyecekler? örneğin; havuç, yumurta, balık ve fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişler biotin içeren faydalı gıdalardandır. Besinlerden tam olarak faydalanmak istiyorsan işlenmemiş gıdalar olmasına dikkat etmelisin.

  • Tırnakları sağlıklı bir şekilde uzatmanın bir diğer yolu ise limon, sirke gibi asit içerikli kaynaklar kullanmaktır. 

  • Limonu düzenli olarak tırnaklarında gezdirdiğin zaman tırnaklarının hem uzamasına hem de beyazlamasına yardımcı olabilirsin. Böylece, bir taşla iki kuş vurabilirsin. 

  • Aynı şekilde beyaz sirke de tırnaklarının uzamasını ve yüzeydeki sararmaları yok etmeyi sağlar. Beyaz sirkeyi dilersen pamuğa dökerek tırnaklarında bekleterek dilersen de tırnaklarını bir kase içerisine doldurduğun beyaz sirkenin içinde 5-6 dakika kadar bekleterek uygulayabilirsin. 

  • En önemli aşamalardan biri mutlaka bir uzmana başvurarak kan tahlili yaptırmak olacaktır. Tüm seçenekleri denediğin halde tırnakların hala uzamıyorsa bir sağlık sorunu ile karşı karşıya olabilirsin. 

  • Örneğin; anemi, demir eksikliği, tiroid gibi hastalıklar tırnak ve saç yapılarının güçsüzleşmesine neden olur. Bu nedenle bu bölgelerde bir sorun olduğunu düşünüyorsan mutlaka bir doktora görünmelisin.

tırnak uzatma methodu



En Hızlı Tırnak Uzatma Yöntemleri Nelerdir?

 

Şimdi sıkı dur! Sana öyle tavsiyeler vereceğiz ki bir haftada tırnak uzatma nasıl olur öğreneceksin. Haydi gel vakit kaybetmeden senin için hazırladığımız hızlı tırnak uzatma yöntemleri listemize bir bak. 

 

  • Nemlendirmek: Tırnakların nemsizliğe bağlı olarak uzamıyor olabilir. Elin sürekli suyun altında ise cildinde olduğu gibi tırnaklarında da nemsizlik olabilir. Bu nedenle ellerini ve tırnaklarını sürekli olarak nemli tutmayı unutma. 

  • Su: Yeri gelmişken bu maddeyi atlamamak olmaz. Tırnaklarını gün içerisinde çok fazla suya maruz bırakmamalısın. Sürekli su içerisinde bulunan tırnak bir süre sonra güçsüzleşecek ve kırılmaya başlayacaktır. Bu nedenle ellerini ve dolayısıyla tırnaklarını fuzuli amaçlarla su altında fazla tutmamaya özen göstermelisin. 

  • Törpülemek: Tırnaklarını her gün ya da gün aşırı törpülüyorsan tırnaklarının uzamama sebebi bu olabilir. Mümkün olduğunca tırnaklarını daha az süre zarfında törpülemelisin. Hatta, çok kısa bir süre içinde uzun tırnaklara ihtiyacın varsa o hafta boyunca tırnaklarına törpü değdirme.

  • Aseton: Sık sık oje değiştiriyor ve sürekli aseton kullanıyorsan tırnaklarının uzamamasına şaşırmamalısın. Çünkü biliyorsun ki aseton içerisinde alkol ve zararlı bileşenler barındırır. Tırnaklarını hızlıca uzatmak istiyorsan bir süre aseton ya da oje kullanmamalısın. Bu süre zarfında yukarıda bahsettiğimiz doğal yöntemleri de rutinine eklemeyi unutma. 

  • Baz Kullanmak: Tırnaklarının daha etkili ve kırılmadan uzaması için bu yöntemi kullanabilirsin. Ojelerin altına kullanılan bazları tırnak yüzeyine sürerek daha hızlı uzamasına katkı sağlayabilirsin. Bu yöntemin işe yaraması konusundaki en büyük etken, oje bazlarının içeriğinde E vitamini ve faydalı yağlar gibi yararlı ürünler barındırmasıdır. 

  • Beslenme Rutini: Eğer sürekli karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenme şeklin varsa bunu değiştirmende fayda vardır. Beslenme rutinini sağlıklı gıdalar ve sebze ağırlıklı bir şekle büründürürsen tırnakların da o derece hızlı ve sağlıklı hale gelecektir.

  • Sürtmek: Evet, yanlış duymadın! Tırnaklarını birbirine sürterek onları daha güçlü hale getirebilirsin. Öncelikle ellerini tırnakların dışarıda kalacak şekilde yumruk haline getir. Ardından, iki elindeki tırnakları birbirine değdirerek sürtünme etkisi yarat. Bu hareket tırnak yatağında yer alan keratin dokusunu uyaracak ve tırnaklarının hızlı uzamasına katkı sağlayacak. Ayrıca bu yöntem kırılgan tırnakları sertleştirmenin de en kolay yoludur. 

  • Tırnağa Şekil Vermek Önemli: Tırnağın çok çabuk kırılması ve uzamamasının bir diğer nedeni de tırnakları küt şekilde kesmektir. Bu şekil, kenarları sivri olmasından dolayı tırnak yapısının bozulmasına ve dış etkenlerden kolayca etkilenmesine yol açar. Tırnaklarını oval kesmen her zaman yararına olacaktır. Ayrıca, oval kesim sayesinde tırnaklarının içerisine giren bakterilerin atılmasını sağlarken küt kesimde bu mümkün değildir. 

  • Tırnak Yememek: Daha önce de bahsettiğimiz gibi bu alışkanlık, tırnaklarının çok fazla güçsüz kalmasına neden olur. Daha sağlıklı, sert ve uzun tırnaklar istiyorsan yememeye dikkat etmelisin.

  • Bulaşık Yıkarken Eldiven Kullanmak: Bulaşık deterjanları tırnak ve cilt yapısını bozan ürünlerin başında geliyor. Sık sık bulaşık yıkıyor olsan bile eldiven kullanarak tırnaklarının zarar görmesini en aza indirgeyebilirsin. 

  • Düzenli Manikür Yaptırmak: Tırnaklarına düzenli olarak manikür yaparsan onların sağlıklı gelişimini sağlayabilirsin. Şöyle ki, tırnak kenarında bulunan kütikülleri temizlemenin ardından bakım kremleri ya da besleyici yağlar ile manikür yaparak tırnak yatağının daha olumlu kaynaklardan faydalanmasını sağlar. Böylece daha sağlıklı tırnaklara kavuşabilirsin. Burada dikkat etmen gereken nokta; manikür düzenini iki yada üç haftada bir olacak şekilde ayarlamalısın. 

hızlı tırnak uzatma yöntemleri

 

İlgini Çekebilir:

 

Paris Işıltısı Nedir? Nasıl Yaptırılır?

Reformer Pilates Nedir? Faydaları Nelerdir?

Hamak Yogası Nasıl Yapılır? Faydaları Nedir?

Doğal At Kılı Fırçası Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Jade Roller Kullanımı ve 7 Faydası, İşe Yarıyor Mu?

Yeni Yılda Daha İyi Bir Sen İçin 6 Gerçekçi Hedef

Yüz Yogası: Parlak, Genç ve Pürüzsüz Cildin Sırrı!

Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı? 5 Pratik Adımda Kusursuz Görünüm