evde_calismaniza_keyif_katacak_kahve_tarifleri

Evde geçirilen uzun saatler, home office çalışma koşulları, ev işlerinin telaşı derken uzayıp giden günlerde; kaçamak molalar vermek ister misin? İşlerden biraz uzaklaşmak, ayaklarını uzatıp birazcık pencereden dışarıyı izlemek ve bu dinlenme anlarını lezzetli bir kahve ile taçlandırmak için büyük kahve zincirlerine ya da son model kahve makinelerine ihtiyacın yok.

 

Evde kendi malzemelerin ile damak tadına birebir uyacak, aynı zamanda profesyonel ellerden çıkmış gibi görünecek kahve tarifleri yaratabilirsin.

 

Harika tarifler için için dikkat etmen gereken birkaç püf noktası dışında yalnızca yaratıcılığına ve kahveye olan aşkına güvenmen yeterli. 

Dalgona Kahvesi

dalgano_kahvesi

  • 2 yemek kaşığı Kahve
  • 2 yemek kaşığı Toz Şeker (Tercihe göre esmer şeker)
  • 2 yemek kaşığı Sıcak Su
  • 200 ml Soğuk Süt

Son döneme damga vuran uygulamalar arasında yer alan, fotoğraf, video paylaşım ve mesajlaşma uygulaması Tik Tok, en çok indirilen ve kullanımı son dönemde artan uygulamalar arasında. “Anı yaşa, yaratıcılığını paylaş”  mottosu ile kısa videoların paylaşım platformu olarak öne çıktı. Evde olduğumuz ve kahve tüketiminin arttığı bugünlerde Tiktok uygulamasında popülerliği artan bir kahve tarifini seninle paylaşıyoruz. Sen de bir Tiktok kullanıcısıysan "Dalgona" Kahvesi" ni mutlaka duymuşsundur. Üstelik bu kahve tarifi sadece 4 malzeme ile yapılabiliyor.

 

 

  1. Bir kaseye ya da büyük bir fincana kahveyi, şekeri ve sıcak suyu koyun.
  2. Büyük çatal yardımıyla ya da evde tel çırpıcı varsa malzemeleri çırpmaya başlayın.
  3. Yaklaşık olarak 5 dakika çırptıktan sonra malzemenin renginin açıldığını göreceksin. Yaklaşık 1 dakika daha çırpmaya devam edin.
  4. Bir fincana ya da bardağa 2-3 adet buz koyun.
  5. Sütü buzun üzerine yavaşça ekleyin.
  6. Son olarak üzerine hazırladığın kahveli kremayı ekleyin.

 

Tarçınlı Sabah Kahvesinin Keyfini Çıkar!

tarcinli_sabah_kahvesi

Tarçınlı Kahve

 

  • 1 Su bardağı kahve
  • 1 çubuk tarçın ya da tercihe göre 1 çay kaşığı toz tarçın
  • Tercihe göre göz kararı süt (Mide rahatsızlığın varsa laktozsuz süt ekleyebilirsin)
  • 1 çay kaşığı bal

Erken saatlerde uyanmak bazı zamanlarda can sıkıcı olabilir. Gözler uyansa da zihnin uyanması bir parça daha zordur. Bu nedenle evde çalışma günlerinin hızlı ve yorucu temposuna ayak uydurmak için güne mis gibi, taze demlenmiş bir fincan kahve ile başlamak oldukça doğru bir seçimdir. Sabah saatlerinde yeni demlenen filtre kahvenin kokusu seni kendine getireceği gibi yeni güne en lezzetli koşullarda hazırlanmana da yardımcı olacak. 

Sabah kahvenin keyfini çıkarırken ona ekleyeceğin birkaç sihirli malzemeyle işleri biraz daha tatlandırmak ise hiç de kötü bir fikir değil. Güne yeni başlayan vücudunun gereksinim duyacağı ve aynı zamanda damağından kadife gibi akıp gidecek ballı ve tarçınlı bir filtre kahveye ne dersin?

Tarçın kan şekerinin dengesini koruyan son derece yararlı bir baharat, bal ise doğanın armağanı lezzeti ile kahveyi tatlandırmak için en iyi alternatiflerden. Bunun için filtre kahveni demlerken içine bir parça tarçın at ve ortalığa mis gibi kokuların yayılmasını bekle. Ardından tarçınla harmanlanmış kahveni bir parça bal ile tatlandır ve güne enerjik bir başlangıç yapmanın tadını çıkar! Dilersen bu tarife sıcak süt ekleyerek kahveni yumuşatabilir aynı zamanda sabah kahveni daha besleyici hale getirebilirsin. 

 

Türk Kahvesinin Tadını Çikolata İle Vurgula!

turk_kahvesinin_tadini_cikolata_ile_vurgula

Çikolatalı Kahve

  • 1 kahve fincanı türk kahvesi
  • 1-2 parça bitter çikolata (Tercihe göre sütlü çikolata)

Evde yapılabilecek lezzetli kahve tarifleri arasında gösterilebilecek olan bir diğer lezzet ise çikolatalı Türk kahvesi. Türk kahvesinin muhteşem kokusunun çikolatanın tadı ile buluştuğu bu tarif için dilersen bitter çikolata kullanabilirsin.

 

turk_kahvesi_cikolata

 

 

Kahveyi pişirirken içine atacağın birkaç parça bitter çikolata seni şekere boğmayacağı gibi kendine has lezzeti ile de kahveyi güzelleştirir. Eğer şekerli tatlardan hoşlanıyorsan sütlü çikolata küplerini Türk kahvesi pişerken ekleyebilir hatta biraz daha baharat katmış olmak için çikolatalı fındık kremaları ile fındık ve çikolata aromasının şahane birleşimini yaratabilirsin.

Öğle ve akşamüstü kahvelerinin vazgeçilmezi haline gelecek bu tarif ile evde çalışma günlerini kahve keyfi günleri ile birleştirme şansına sahip olabilirsin. 

 

O Çok Beğendiğin Kahveyi Kendi İmkanlarınla Yap!

kahveyi_kendi_imkanlarinla_yap

Köpüklü Latte Kahve

 

  • 1 bardak süt veya krema (Mide rahatsızlığın varsa laktozsuz süt kullanabilirsin) 
  • 1 tatlı kaşığı şeker (Tercihe göre esmer şeker)
  • 2 tatlı kaşığı filtre kahve
  • Yarım bardak su
  • Kakao, baharat veya vanilya özü (İsteğe bağlı)
  • Soğuk tercih edersen 3-4 adet buz

"Ben daha komplike ve uğraşılmış kahveler olmadan yapamam" diyorsan, onun da çaresi mevcut! Büyük kahve zincirlerinin, sevilen mekanların eşsiz lezzetlerini birkaç basit yöntem ile sen de kahve saatlerine taşıyabilirsin. Örneğin köpük köpük bir fincan latte yapmak için izleyeceğin yol son derece basit. Latte tarifin için espresso bulamıyorsan az miktarda su ile karıştırılmış koyu bir granül kahveyi kullanabilirsin.

  • 1 porsiyon için 1 bardak (230 ml) suyu ısıtın. Daha fazla hazırlamak istersen su miktarını arttırabilirsin.
  • Su ısıtıcısı kullanmak, sıcak suyu bardağına istediğin kadar ve yavaşça dökmeni kolaylaştırır.

 

evde_kahve_yapmak

Kahvenin koyuluğunu yine kendi damak zevkine göre belirleyebilirsin.

 

Filtre kahveyi fazla tüketmek kalp çarpıntısına yol açabilir. Kahveni tüketmeden lütfen bu gibi konuları dikkate al. 

 

Granül kahven hazır olduğunda sütü bir tencerede ısıt ve bir süre mikser yardımıyla karıştır. Eğer mikserin yoksa sütü bir termosa koyup iyice çalkalayabilir ya da bunun için sıradan bir kavanoz bile kullanabilirsin. Latte sütünü iyice köpürttükten sonra yoğun kıvamlı granül kahvenin üzerine dökerek tarifini tamamlayabilirsin. Bu sırada ortaya çıkaracağın köpük tabloları ise tamamen senin yaratıcılığına kalmış. 


Şimdi, hazırladığın o lezzetli kahveni keyifle yudumlayabilirsin. Son günlerde yaşadığımız stresli ortamdan biraz uzaklaş, kahvenin ve anın tadını çıkar. Güzel günler yakında, sen yeter ki evde kal.

 

eçanta Evde Yaşam Serisi

evde_kahve_yapmak

Evde geçirdiğin bugünlerde hoşuna gidebileceğini düşündüğümüz Evde Yaşam serisi içeriklerimizi yayına aldık. Geçirdiğimiz bu zor günlerde bu içerikler umarız hoşuna gider. Güzel günler yakında. Unutma evde kal, sağlıkla kal.

 

Etiketlendi: Evde Yaşam