Günümüzden çok eski tarihlerdeki çanta modası incelendiğinde genellikle örgü çantaların kullanıldığını görebiliriz. Henüz çanta sektörü bu denli gelişmemişken ve dünyaca ünlü markalar kendini göstermemişken, büyüklerimiz ellerinde ördükleri çantalar ile çanta ihtiyacını karşılardı. Hem pazara giderken hem de en özenli günlerinde el örgüsü çantaları kullanarak kombin yapılırdı.


örgü çanta modelleri



El örgüsü çanta modelleri, son yıllarda yeniden trend olmaya başladı. Kalın iplerle örülen bu çantalar oldukça nostaljik bir o kadar da şık duruyor. Özellikle de tutma aparatı ahşaptan yapıldığında pek çok kıyafeti uyum konusunda yakalar. El örgüsü çantalara olan rağbetten dolayı özellikle de bahar ve yaz aylarında reyonlarda sık sık görebilirsin. Örgü detaylı ya da hasır ayakkabılarla iyi bir ikili olan bu çantaları seninle beraber daha da yakından tanıyalım istedik. Eğer aklında el örgüsü çanta almak ya da örmek varsa; burada diyeceklerimiz işine yarayabilir.

 

Farklı örgü tekniklerinin uygulandığı bu çantalar, tamamen ören kişinin hayal dünyasına göre şekillenir. Örme becerisine göre desenlerde dikkat çeken detaylar da artar. Örmeye yeni başlayanlar tek tip öreceği için daha düz ve minimal modeller elde edilir. Ancak bu işte usta olanlar ilmek ilmek şık ve kullanışlı bir çanta elde edebilir.

El örgüsü çanta çeşitlerine ilgisi olanlar için hazırladığımız bu yazımızda örme tekniklerinden bahsederken aynı zamanda örgü çanta süsleme püf noktalarına da değindik. Günlük kombinlerde el örgüsü çanta nasıl kullanılır diyenler, söyleyeceklerimize kulak vermeli!

 

El Örgüsü Çanta Hangi Malzemelerden Hazırlanır?

 

Bu çantaları evde örmek için birkaç malzemeyi temin etmen yeterli. Aklındaki çantanın rengi, dokusu netleşmişse örgü malzemeleri satan bir dükkana gidip tarzına hitap eden renkte örgü ip alabilirsin. Ayrıca ip kalınlığına göre tığ ya da şiş alman da gerekir. İpi kaldırabilecek bir tığ ile dayanıklı ve istediğin genişlikte çanta örebilirsin.

 

Çantanın tutma sapını örgüden yapacaksan ilave bir malzeme almana gerek kalmıyor. Ancak ahşap bir tutma sapı olsun istersen kare ya da yuvarlak tutma saplarından alıp çantanın son aşamasında kullanabilirsin. 

 

El örgüsü çantaları süslemek de oldukça keyifli bir aşama. Eğer düğme ve fermuar gibi koruyucu ürünler ekleyeceksen, ip rengiyle uyumlu olmasına dikkat edebilirsin. Dekor amaçlı süslemeler yapacaksan, püskül ya da zincir gibi detayları kullanabilirsin.

 

Çantanın sabit ve dik durmasını istiyorsan kalın bir mukavva alıp çanta tabanına sabitleyebilirsin. Bu parça sayesinde çantanda şekil bozukluğu oluşmayacaktır. Püskül kullanmak istediğinde kalan iplerinden saniyeler içinde püskül hazırlayabilirsin.


örgü çantalar



El Örgüsü Çantalarda Ne Taşınır?

 

Bu çantaların örgü modeli, çantanın esnekliğini belirler. Eğer kaliteli ve kalın bir ip kullanılmışsa çanta içinde bir miktar ağır eşyalar taşınabilir. Ancak naylon karışımlı ip kullanılmışsa çanta ağır eşyaları taşırken bir süre sonra esnemeye ve zayıflamaya başlar.

 

  • El örgüsü çantanda gün içinde ihtiyacın olan eşyaları taşıyabilirsin. Telefon, cüzdan, anahtar gibi.

  • Şayet büyük boy bir el örgüsü çantası varsa defter ve matara gibi ürünleri de çantanda taşıyabilirsin.

  • Annelerin kurtarıcısı olan el örgüsü çantalara bebek malzemeleri rahatlıkla sığabilir. Bez, biberon, ıslak mendil gibi eşyalar için önerilir.

  • Minik el örgüsü çantalarında telefon ve cüzdan taşıyarak yükünü hafifletebilirsin.


el örgüsü çanta



El Örgüsü Çantalar Nasıl Temizlenir?

 

Örgü çantaların temizliğinde çok hassas davranmak gerekir. Örgülerin açılmaması ve iplerin gevşememesi için temizlik konusunda elde yıkama önerilir. El örgüsü çantaları kesinlikle makinede yıkamayı denememelisin. Bu çantaları ılık suda temizlemek mümkündür. Peki ama nasıl? Şimdi bu konuya derin bir mercek tutalım:

 

  • El örgüsü çantaların ipleri kalın yün ya da makrome ipleri olabiliyor. Bu iplerin uzun süre canlı görünmesi için elde yıkaman gerekiyor.

  • Elde yıkamayı ise şöyle yapabilirsin. Dilersen ılık sudan sık sık geçirip tozunu atabilirsin.

  • Islak kalmaması gereken parçaları hemen kuru bezle silip havadar yerde kurutmalısın.

  • Çantanın örgü kısmını da yine açık alanda kurutmalısın. Eğer püskül detayları varsa son aşamada saç kurutma makinesi kullanarak fırça yardımıyla kurutabilirsin.

  • Eğer lekeli bir örgü çanta yıkayacaksan, geniş bir kap içinde ılık sabunlu su hazırla.

  • Sabunlu suyun içinde çantanı 3 saat kadar beklet. Ardından duş başlığı kullanarak çantandan sabunlu suyu akıt. Bunun için birkaç dakika yıkama yapabilirsin.

  • Çantan kuruyana kadar havadar bir ortamda beklet.

  • El örgüsü çantalarını çitileme, fırçalama gibi işlemlerden geçirmene gerek yok. Çantanın dokusunu bozabilecek yöntemlerden kaçınmalısın.


örgü çanta modelleri



El Örgüsü Çanta Örmenin Püf Noktaları

 

Örgü çanta yapmak için bazı örme tekniklerini bilmek önemlidir. Tığ ve şiş kullanmak, ilmek atmak, çeşitli örgü modellerini bir arada kullanmak çanta hazırlık aşamasında olmazsa olmaz bilgilerdendir. El örgüsü çanta tasarlamak isteyenlere birkaç tüyo vermek istiyoruz:

 

  • Kullanılacak tığ numarasından bir ya da yarım ölçüde büyük ip tercih edilmelidir. 

  • Bazı kişilerin örgü stili sıkı olduğu için ip tığdan daha kalın olmalıdır.

  • Çantayı örmeye başlamadan önce mutlaka şablon ya da örnek model çıkarılmalıdır. Hangi desen nerede işlenecek belirlenmelidir.

  • Çantanın askıları ayrı bir model olarak örüldükten sonra tığ ile çantaya bağlanabilir. Bunun için öncelikle çantanın geniş parçasını örmeye başlayabilirsin.

  • Örgü çantalara eklenecek düğme gibi aksesuarlar, iğne ve iplik yardımıyla çantaya son aşamada dikilebilir. 


örgü çanta modelleri



El Örgüsü Çantalar Hangi Mevsimde Kullanılır?

 

Örgü çantalar sudan korunması gereken çanta modelleridir. Islandığında kötü bir görünüm kazanırlar. Ayrıca hemen kuruma gibi bir özelliği de yoktur. Havadar ya da güneşli ortamda kuruyabilirler. Bu nedenle el örgüsü çantaları sonbaharın kuru günlerinde ve yaz aylarında kullanman önerilir.

 

Yaz günlerinde elbise giydiğin anlarda, minik bir örgü çanta tercih edebilirsin. Hem daha spor hem de daha şık görünmeni sağlayacaktır. Kış soğuklarında tercih edeceğin kıyafetlere uyum sağlama konusunda bir adım geride kalan örgü çantalar daha çok bahar ve yaz modasına ayak uydurur.


el örgüsü çanta



İlham Veren El Örgüsü Çanta Modelleri

 

Sadeliği Sevenlere

 

Örgü işinde biraz daha ilerlemişsen, bu modeli deneyerek dolabındaki en şık çantayı kendi ellerinle tasarlayabilirsin. Birkaç örgü tekniğiyle hazırlanan bu model hem rengi hem de göz yormayan desenleriyle çok seviliyor. Minimal bir çanta kullanmak istediğinde hem özel davetlere hem de spor kombinlerine eşlik edebilecek bir model. Gold detayları ise aksesuar ve takılarına uyum sağlamak için çantada yerini alıyor.

 

Kaynak: www.bilgituneli.com

el örgüsü çanta

 

Renkli Kombinlere

 

Cıvıl cıvıl bir örgü çanta modeli arıyorsan işte aradığın örnek. Çiçekler, kuşlar ve baharın pek çok detayı bu çantada bir arada. Renkli iplerin kullanılması, tam bir yaz çantasını meydana getirmiş. Sen de birkaç basit örgü yöntemiyle hazırlayabileceğin bu çantayı dilediğin kombinlerinde kullanabilirsin. Özellikle de jean ve tişört giydiğin günlerde renk uyumunu tam on ikiden yakalayabilirsin.

 

Kaynak: kolayorguler.com

 

Zor Desen Sevenlere

 

Örgüyü seven ve tekniklerde ilerleyenlere hitap eden bu örgü çanta modeli, karışık gibi görünse de çok kolay bir örgü stiliyle hazırlanmış. Hem günlük hem de özel kombinlere eşlik edecek bir renkte ipler kullanılmış. Tutma kulplarının deri olması ayakkabılarınla kolay uyum yakalamasına yardım ediyor. Aklında kullanışlı bir model örmek varsa, deneyebilirsin.

 

Kaynak: www.hanimlarpasaji.com

 

örgü çanta modelleri

 

İlgini Çekebilir:

 

En Çekici Sweatshirt Kombinleri

Kış Kombinleri İçin 8 Harika Görünüm

Üniversite Kombinleri Nasıl Olmalı?

Chino Pantolon Nedir? Nasıl Giyilmeli?

Kışın Crop Top Kombini Yapmanın İpuçları

Ünlü Markalardan 2022 Kış Bot Modelleri

Zümrüt Yeşili Renk Modasını Nasıl Yakalarsın?

Pantolon Gömlek Kombinlerinde En İyi 5 Tavsiye

Etiketlendi: Trendler