Vücudunda kalıcı olarak taşıyacağın bir dövme yaptırmayı düşünüyorsan bu konuda seçici davranmalı, sonradan fikrinin değişmeyeceğinden emin olmalı ve dolayısıyla bunun için de öncelikle yaptıracağın dövmenin anlamını bilmelisin. Bu noktada dövmeler ve anlamları çok çeşitliliğe sahip olan bir konudur. 


Dövmeler ve Anlamları

 

Dövmelerin ve anlamlarının çeşitliliği içinde kaybolmanı engellemek adına eçanta olarak senin için en çok tercih ve merak edilen dövmeleri bulduk ve anlamlarını araştırdık! Bir dövme yaptırmayı düşünüyorsan bu içeriğimizi okumadan nihai kararı vermemeni öneririz.

İlerleyen satırlarda yer alan ve en çok tercih edilen dövmeler olarak nitelendirilen modellerden birini seçerek vücudunda kalıcı olarak var olacak sembolün sende ve dövmeni görenlerde anlamlı bir iz bırakmasını sağlayabilirsin. Hazırsan senin için seçtiğimiz dövmelere ve anlamlarına geçebiliriz!


Dövme Sembolleri ve Anlamları

Hangi Dövme Ne Anlama Gelir? En Çok Tercih Edilen 7 Dövme

 

Dövme yaparken sana fikir olması için en çok tercih ve merak edilen dövmeler arasından 7 tanesini seçip anlamlarıyla birlikte listeledik. İşte detaylar:

Lotus Çiçeği Dövmesi

 

En çok tercih edilen dövme anlamları içeriğimizde ilk durağımız eşsiz güzelliğiyle bulunduğu ortama huzur katan lotus çiçeği. Kirli sularda yetişmesine rağmen bu kirlilikle taban tabana zıt bir şekilde son derece güzel, zarif ve estetik bir görüntüye sahip olan lotus çiçeği; anlamı ve güzel görüntüsü dolayısıyla dövme yaptırmak isteyenler tarafından sıkça tercih edilir.

 

Kirli sularda, suyun yüzeyinde yaşayan lotus çiçeğinin taç yaprak sayısı genellikle 12 olur. 13 taç yapraklı lotus çiçeklerine çok az rastlanır ve bu yüzden bunların şanssızlık getirdiği düşünülür. 

 

Yapısal özelliklerinden sonra lotus çiçeğinin dövme olarak sık tercih edilmesini sağlayan anlamlarından bahsetmek gerekir. Bataklık ve kirli su ortamlarında yetişmesine rağmen bu kirlilikten hiç etkilenmeden tertemiz güzelliğini koruyan lotus çiçeği, kirlerden ve tozlardan kendini arındırma özelliğine sahiptir. Geceleri kendini kapatıp suyun altına batan bu çiçek, güneşin ilk ışıklarıyla birlikte tekrar suyun yüzeyine çıkar ve tertemiz güzelliğini çevresine yine sunar. 

 

Yaşadığı kirli ortama rağmen tertemiz kalabilmesi, her gün yeniden aynı güzellikle gün yüzüne çıkması bu çiçeğin anlamlılığını gösterir ve dövme olarak tercih edilmesinin sebebi de bu derin anlamlardır. Herkesin kendi yaşantısına göre farklı şekilde anlamlandırabileceği lotus dövmesi, profesyonel ellerde farklı tasarımlarla vücudun çeşitli yerlerine başarılı bir şekilde işlenir ve estetik bir görünüm sunar. 

 

Lotus Çiçeği Dövmesinin Anlamı

777 Dövmesi

 

Pek çok kişinin uğurlu sayısı olabilen 7 rakamlarıyla oluşturulan 777 dövmesi ne demek sorusu kullanıcılar tarafından sıkça araştırılır çünkü bu dövme son yıllarda en çok tercih edilen dövmeler arasında yer alır. 

 

Aynı rakamın 3 kere tekrarlanması ile elde edilen bu sayı, ilk bakışta uyumu ifade eder ki dövme olarak kullanılmasının sebeplerinden ve anlamlarından birisi de budur. Alanında uzman dövmeciler tarafından farklı tasarımlarla uygulanan 777 dövmesi, aşk ve ilişki açısından iyi şans anlamına da gelir. 7 sayısının uğuruna inananlar, bu sayının başarı ile ilişkili olduğunu düşünenler 777 dövmesini tercih edebilirler. 


777 Dövmesinin Anlamı

Kelebek Dövmesi

 

Vücudun hangi bölgesine yapılırsa yapılsın, doğal ve esnek formu sayesinde her yerde uyumlu bir görüntü sağlayan kelebek dövmeleri estetik açıdan sıkça tercih edilse de anlamı da tercih edilme sebepleri arasında yer alır. Dövme modelleri ve anlamları konusunda önemli bir yere sahip olan kelebek, birden fazla anlam ifade edebilir.

 

Bir kelebek gördüğümüzde aklımıza ilk gelen şeylerden birisi genel olarak bu canlıların eşsiz güzelliği olur. Kanatlarının üzerindeki görüntü bir ressamın tablosunda yer alan çizgileri andırır, özenerek çizilmiş kadar güzeldir. Bu sebeple kelebek dövmesinin anlamlarından birisi güzelliktir.

 

Kelebek ömrünün kısa olması ile bilinen bir canlıdır. Bu yüzden geçiciliği ifade etmek için de bu dövme modeli kullanılabilir. 

 

Kelebekler hayat yolculuğuna bir tırtıl olarak başlarlar ve sonrasında her görende hayranlık uyandıran bir kelebeğe dönüşürler. Bu sebeple kelebek dövmesi, değişimi ifade etmek için de kullanılabilir. Değişmek, dönüşmek, gelişmek ve daha iyi bir insan olmak da kelebek dövmesi anlamı nedir sorusuna verilecek cevaplar arasında sayılabilir.


Kelebek Dövmesi Anlamı Nedir?

Anka Kuşu Dövmesi

 

En çok tercih edilen ve bu yüzden dövme yaptırmak isteyenler tarafından en çok merak edilen dövmeler arasında anka kuşu dövmesi de yer alır. Anka kuşunun hayranlık uyandıracak kadar güzel bir görüntüsünün ve derin bir anlamının olması bu dövmenin tercih edilme sıklığını artırır. Doğal olarak anka kuşu dövme anlamı nedir sorusu dövme yaptırmayı düşünenler tarafından yoğun bir şekilde araştırılır.

 

Hüma kuşu, phoenix ve tuğrul kuşu gibi adlarla da anılan anka kuşu küllerinden yeniden doğması ile bilinir ve dövme olarak da yeniden doğuş anlamında kullanılır. Bunun yanı sıra bu dövme yenilenme, arınma gibi anlamları da ihtiva eder. Hayatında çok önemli bir yere sahip birini kaybedenler tarafından yeniden doğuş anlamı için bu dövme sıkça tercih edilir.


Anka Kuşu Dövmesinin Anlamı

Ejderha Dövmesi

 

Dövme anlamları erkek kullanıcılar tarafından da sıkça araştırılan bir konudur. Daha çok erkeklerin tercih ettiği ejderha dövmesi de erkeklerin ilgi alanına giren dövmelerden birisi olarak sayılabilir. 

 

Dünya genelinde en çok tercih edilen dövme modelleri arasında yer alan ejderha figürü; çeşitli çizim, tasarım, renk ve şekillerle yorumlanarak usta ellerde bir şaheser haline gelebilir. Hayranlık uyandırıcı görünümü sayesinde bu dövme, yıllardır vazgeçilmeyen dövme modelleri arasında yerini almıştır.

 

Sadece görüntüsü değil, bu dövmenin anlamı da vücudunda ejderha figürü taşımak isteyenlerin sayısını artırır. Ejderha dövmesi güç, cesaret, bilgelik, koruyuculuk, uzun ömür, sonsuzluk, dünyalar arasında dolaşabilme gibi çok katmanlı anlamlar içerir. 

 

Ejderha Dövmesinin Anlamı

Sonsuzluk Sembolü Dövmesi

 

Sonsuzluk sembolü dövmesi, genellikle çiftler tarafından tercih edilen bir dövme çeşididir. Aralarında aşkın sonsuz olacağına inanan veya öyle olmasını umut eden kişiler genel olarak vücutlarının aynı noktalarına sonsuzluk sembolü dövmesi yaptırır. 

 

Sonsuzluk sembolü bazen harflerle de oluşturulabilir ve âşıklar böylece hem sonsuzluk işaretini hem de iki kişi için anlam ifade eden bir cümleyi vücutlarında sembolik olarak taşıyabilir. Dövme anlamları yazı konusundan hareketle bu dövme için anlamlı cümleler seçilip tasarımda kullanılabilir. 


Dövmelerin Anlamları

Melek Dövmesi

 

Bütün bir melek figürünün veya sadece zarif bir melek kanadı tasarımının vücuda işlenmesiyle oluşturulan melek dövmesi masumiyeti ifade eder ve popülerliğini hiç kaybetmeyen bir dövme modelidir. 

 

Meleklerin doğduğumuz günden itibaren bizi gözlediğine ve çeşitli kötülüklerden koruduğuna inanılır. Bu koruyucu anlam da melek dövmesinin tercih edilme sebeplerinin en önemlileri arasında yer alır.


Melek Dövmesi

Dövme Yaptırmadan Önce Bilmen Gerekenler

 

Dövme yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunur. Bu detaylar arasından en önemlilerini aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:

 

  • Öncelikle vücuduna işleyeceğin bu sembolün, izin kalıcı olduğunu bilmen gerekir. Canın sıkıldığında dövmeyi bir kolye, yüzük veya halhal gibi değiştiremezsin. Dövmeyi sildirme gibi bir seçeneğin de mevcut. Ancak bu oldukça uzun ve ağrılı bir süreç olduğu için bu işlemi çok tercih etmek istemeyebilirsin. Üstelik her dövme sildirme işemi %100 kesin sonuç vermeyebilir ve dövmeden geriye izler kalabilir. Bu sebeple kendini yansıttığına ve gerçekten senin için bir anlamı olduğuna emin olduğun bir dövme yaptırman her zaman en doğru seçenektir. Bunun için fikirlerinin olgunlaştığı bir yaşında dövme yaptırmak da güzel bir tercih olur.

  • Dövme yaptıracağın yeri ve kişiyi de iyi seçmen gerekir. Bu konuda alanında uzman olan bir kişiden destek almalısın. Aksi takdirde hem görünüm açısından hem de sağlık açısından istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsin. 

  • İlk dövmeni yaptırıyorsan görece küçük bir model tercih etmen senin için daha az acı hissetmek adına yararlı olabilir.

  • Yaz mevsiminde bir dövme yaptıracaksan bu işlemi tatil dönüşünde yaptırmalısın. Zira dövmenin güneşe çok maruz kalması dövmeyi olumsuz etkileyebilir. Üstelik yeni yapılan bir dövmeyle denize veya havuza girmek enfeksiyon kapmana da sebep olabilir.

  • Dövme yaptırmadan önce dikkat etmen gereken hususlar yukarıdakilerle sınırlı değildir. Bunlar temel olarak göz önünde bulundurman gereken ayrıntılardır. Alanında uzman bir dövmeci zaten sana gerekli detayları aktarır. Özetle dövme yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler konusunun kilit noktası doğru deseni, doğru zamanı ve doğru dövmeciyi bulabilmektir!



Dövme Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İlgini Çekebilir:

 

Bedeninde Gökkuşağı Gizli! 7. Çakrayı Tanıma Vakti!

 

Evin Enerjisini Tazeleyen 10 Pozitif Fikir


Doğal Enerji Taşları ve Şifalı Etkileri


Modaya Ses Getiren Moda İkonlarını Tanıyoruz


Bereket ve Bolluğun Simgesi: Sitrin Taşı ve Özellikleri

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler