Yeni yaşın senin için anlamı nedir? Yaş almak, yaşlanmak veya bunların daha ötesinde yepyeni bir yaşı karşılamak sende ne gibi anlamlar ifade ediyor? Hayatındaki kadın ya da erkek, yakın bir arkadaş, çocuk, aile büyüğü ya da çalışma arkadaşı… Özel, aile ve sosyal çevrende bir doğum günü partisi planlama fikirleri arayışındaysan en doğru adrestesin, içeriğimizde hoşuna gidebileceğini düşündüğümüz doğum günü partisi nasıl hazırlanır soruna yönelik birbirinden samimi yanıtlar bulabileceksin…

 

doğum günü nasıl planlanır

Yaş, cinsiyet fark etmeksizin sürprizli ve heyecan verici doğum günü partisi fikirleri hayata geçirilmeden önce kime sürpriz yapılacak? Doğum günü kişisi nelerden hoşlanıyor, neler onun ilgisini çekiyor? Veya kendisinin doğum günüyle ilgili önceden belirttiği bir talebi, planı var mıydı? İşte tüm bunları hesaba katarak doğum günü partisi hazırlıkları için kolları sıvayabilirsin. Doğum günü kutlamak için parti hazırlayacağın kişiyi en yüksek düzeyde mutlu edebileceğin fikirler için doğum günü partisi nasıl planlanır bölümümüze doğru yol alalım şimdi…

 

Eşin, kardeşin, arkadaşın, ailen ya da hayatında değer verdiğin herhangi birinin doğum gününü kutlarken esas olan ne seni zorlayacak ne de karşı tarafı mahcup edecek kadar büyük çapta bir organizasyon olmaması. Nihayetinde bu özel bir gün olsa da her insan doğum gününde ‘rahat’ olabilmek ister. İşte bu nedenle hem fresh ve akışkan bir enerjiye sahip hem de mutluluk verici doğum günü partisi fikirleri için sana özel bir liste hazırladık. 

 

İster dış ortamda ister bir mekanda ya da evde doğum günü partisi hazırlıkları başlasın, doğum günü kişisi için unutulmaz bir deneyim olsun diyorsan şimdi bir fincan içeceğini al ve sana özel derlediğimiz önerilere göz atmaya başla…

 

Doğum Günü Partisi Nasıl Planlanır?

 

Doğum günü partisi hazırlamak için öncelikle ihtiyacın olan o kişinin ilgi alanları, sevdiği şeyler hakkında kısa bir beyin fırtınasına davet ediyoruz seni:

 

  • Bu kişi nasıl mekanları sever? Doğum gününü evde mi yoksa dışarıda mı kutlamak ister? 

  • Hangi kişilerle doğum gününü geçirmekten hoşlanabilir veya sadece küçük bir kutlamayı mı tercih eder?

  • Son zamanlarda sözünü ettiği bir tatil veya gezi planı var mıydı mesela? Belki de doğum gününü bambaşka bir şehirde kutlamak istiyor olabilir.

  • Sade ve öz zevkleri mi var? Esasında onu popüler kutlamalardan ziyade ince düşünülmüş daha dingin aktiviteler mi mutlu edecek?

  • Kimi insan hediye alıp vermekten çok hoşlanır ve beklenti içine girer kimisi de böyle emrivakilerden hiç hoşlanmaz, kutlayacağın kişi hangi kategoride peki?

 

İşte bu veya buna benzer soruların yanıtları hakkında zihninde bir yolculuğa çıkabildiysen ufak tefek fikirler de filizleniyor demektir. 

 

Hazır sen konuya ısınmışken şimdi dilersen doğum günü hazırlıkları hakkında daha somut önerilere geçelim:

 

  • Partinin yeri ve zamanını iyi belirlemelisin; hafta içi iş veya okul çıkışı ya da hafta sonu herhangi bir saatte parti için uygun bir vakit oluşturabilirsin.

  • Eğer dışarıda kutlayacaksan katılacak kişi sayısına uygun şekilde mekandan rezervasyon yaptırmalı veya dış mekanı (sahil, park, bahçe vs.) buna uygun şekilde dekore etmelisin.

  • Eğer evde kutlayacaksan işin bir miktar daha kolay; ev ortamında dilediğin gibi süsleme yapabilir; kişinin zevkine uygun bir kutlama atmosferi yaratabilirsin.

  • Doğum gününün olmazsa olmazı tabii ki mum üflemeli nefis bir pastadır; bu aşamada partinin büyüklüğüne paralel bir doğum günü pastası sipariş etmelisin, bunu elbette kendin de hazırlayabilirsin, tercih senin!

  • Bir mekanda kutlamayacaksan evde ya da dış ortamda, açık havada vs. kutlayacaksan ufak tefek doğum günü atıştırmalıkları düşünebilirsin. Bunlar minik kanepeler, kraker ve tuzlu atıştırmalıklar olabilir. Tatlı yerine geçecek olan pasta dışında yardımcı tuzlu minik ikramlıklar iş görecektir.

  • Alkollü veya alkolsüz katılan kişilerin ortak seçimine göre içecekler hazırlayabilirsin, ortamın havasını yükseltecektir.

  • Kişiye özel bir partiyi öyle ve böyle taçlandıran doğum günü hediyesi elbette. Katılacak olan kişilerle ortak büyük bir hediye alabilirsin ya da doğum günü kişisinin hoşuna gidebilecek, ihtiyacını giderebilecek küçük küçük bütçeye uygun hediye paylaşımı yapabilirsiniz.

 

Şimdi sıra geldi bu fikirleri uygulamaya koyabileceğin ihtimaller zincirini havada uçuşan hayallerden, vücut bulmuş bir plana dönüştürmeye… İşte en iyi doğum günü partisi hazırlık fikirleri:

 

En İyi Doğum Günü Partisi Fikirleri

 

Doğum günü kutlama fikirleri mi arıyorsun? Hayatında değer verdiğin kişi için unutulmaz bir doğum günü sürprizi yapmak istiyor; ancak yeterince içine sinen bir plan bulamıyorsan biz, eçanta editör ekibi olarak sana özel bir derleme yaptık!

 

İşte, parti hazırlayacağın kişinin hoşuna gidecek, ona özel hissettirecek en iyi doğum günü partisi hazırlık fikirleri:

 

1) Doğum Günü Tatili: Seyahat Kaçamağı

 

  • Doğum gününde kim bir tatil yapmak istemez ki? Doğum günü kişisi için sen de bir seyahat planı yapabilirsin.

  • Dilersen birlikte dilersen sadece o kişi için hoşuna gidebilecek bir gezi programı hazırlayarak onu mutlu edebilirsin.

  • Doğum gününde nereye gitmek istiyordu bir düşün. Kapadokya, İstanbul, Uludağ, Antalya ya da Güneydoğu?

  • Doğum gününün hafta sonu veya tatil günü olması şart değil elbette; sürpriz sürprizdir, tam gününden önce kutlayarak da yeterince etkileyici bir plan hazırlayabilirsin.

  • Yaşam telaşı, stres ve yorgunluğa iyi gelecek, onu yeni yaşına taptaze şekilde hazırlayacak bir plan yaptığın için onun nazarında unutulmaz bir yere sahip olacaksın. Açıkçası seni tebrik ederiz!


seyahat

2) Romantik Kutlama Gecesi: Evde Doğum Günü

 

  • Sevgiliye romantik doğum günü sürpriz fikirleri arayanlara özel enfes bir tavsiyemiz var: Ev günü!

  • Birlikte evde bir gün geçirme imkanınız varsa doğum günü kutlamasını birkaç saatlik organizasyon yerine tüm güne yayabilirsin.

  • Güne harika bir doğum günü kahvaltısıyla başlayıp kaliteli bir film seçkisiyle devam edebilir, gün boyu birlikte size özel izole ve romantik anlar yaşayabilirsiniz.

  • Dilerseniz akşam için birlikte mutfakta yiyecek bir şeyler hazırlayıp loş ve sıcak bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

  • Romantik aşk şarkılarıyla birlikte dans edip gecenin sonunda doğum günü pastasıyla tatlı bir kutlama planlayabilirsiniz.

  • Yetişkinler için doğum günü parti fikirleri kapsamında eğer ortak ve kalabalık bir arkadaş çevreniz varsa partnerinle birlikte arkadaşlarınızın da davetli olduğu bir organizasyonu evde de pekala hazırlayabilirsiniz.


doğum günü yemeği

3) Kamp Organizasyonu: Doğada Doğum Günü

 

  • Aile, arkadaş, sevgili ya da eş fark etmeksizin doğum günü kişisi için özel ve farklı bir plan hazırlayacaksan kamp planını da düşünmeni tavsiye ederiz.

  • Yaz veya kışa uygun kamp malzemeleri edindikten sonra kimsenin bilmediği sakin koylarda, huzurlu ve sağlıklı orman alanında ya da organize edilmiş özel kamp alanlarında birlikte bir doğum günü kampı ayarlayabilirsiniz.

  • Hem dinlendirici hem de stresten uzak bir doğum günü planı hazırlamak istiyorsan kamp fikri oldukça fark yaratacak bir plan.

  • Akşam ateş başında sevgi dolu dakikalar geçirmek, gün boyu doğanın huzurlu kucağında arınmak kesinlikle iç açıcı bir fikir; daha önce kamp yapmamış olanlar için de harika bir başlangıç olabilir, şimdiden iyi eğlenceler dileriz!


kamp yapmak

4) Büyük Aile Yemeği: Kalabalık Kutlama

 

  • Doğum günü partisi hazırlamak istediğin kişi eğer çok küçükse güvenli aile ortamında, onu seven aile büyükleriyle birlikte samimi bir kutlama daha uygun olacaktır.

  • Keza yaşı daha ileride olan yakınlar için de bu tip kutlamalar duygusal açıdan çok daha tatmin edici. Nihayetinde bu gibi büyük buluşmalar maalesef artık bayramdan bayrama yaşanmaya başladı.

  • Anne - baba, ebeveynler için doğum günü partisi hazırlamayı düşünüyorsan sevilen aile dostlarını da davet edebilir; hem sıcak ve samimi hem de gayet huzurlu bir fikri hayata geçirebilirsin.

  • Kutlama yapılacak aile büyüğüne özel onun seveceği atıştırmalıklardan hazırlayıp onu onurlandıracak bir hediyeyle günü taçlandırmaman imkansız.

  • Bugün bol bol fotoğraf çekip mutlu anılar biriktirmeni hatta sonrasında bu fotoğrafların baskısını alıp ona bir albüm şeklinde armağan etmeni de tavsiye ederiz. Elbette her fotoğrafın arkasına özel not cümleleri de yazabilirsin…


doğum günü kutlama yemeği

5) En Sevilen Mekanda Sürprizli Müzikli Kutlama

 

  • Arkadaşlarla en popüler doğum günü kutlama fikirlerinden mekan kulaması! 

  • Kafe, restoran, bar ya da buna benzer bir dış mekanda doğum günü kutlaması hem risksiz hem de eğlence garantili bir seçim.

  • Doğum gününü kutlayacağın kişinin gitmekten hoşlandığı bir mekan veya onun tarzına uygun bir lokasyon kesinlikle işe yarayacaktır.

  • Bu aşamada kutlamaya katılacak kişileri doğum günü sahibinin arkadaş çevresinden seçmen önemli; kesin sayı belirlendikten sonra rezervasyon yaptırmalısın.

  • Dilersen özel bir pasta yaptırıp mekana önceden teslim edebilir, kutlama esnasında getirmelerini rica edebilirsin.

  • Eğer mekanda canlı müzik imkanı da varsa gün epey uzun olacaktır; şıkır şıkır giyinip arkadaşının da mutlu gülücüklerini bolca fotoğraflamayı unutmayın; iyi eğlenceler dileriz :)

 

doğum günü kutlaması

 

İlgini Çekebilir:

Hangi Friends Karakterisin?

Şimdiye Kadarki En İyi TEDX Konuşmaları

Evde Yılbaşı Geçireceklere 11 Film Önerisi

Seyahat Severler İçin Film ve Dizi Önerileri

Moda Severlerin Soluksuz İzleyeceği 8 Film

Netflix Listene Ekle: En İyi Festival 10 Filmi

Bir Eylül Akşamı İzlemek İsteyeceğin 12 Film

Herkesin Kesinlikle İzlemesi Gereken 10 Belgesel

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler