Beyaz Çanta Nasıl Temizlenir?
Giyim dünyasının vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan çanta, gerek günlük gerekse özel gece ve davet kombinlerine farklı bir hava getirir. Spor, sırt, abiye, kumaş, deri gibi farklı çeşitleri olan çanta modelleri, farklı renk tasarımları ile de dikkat çekicidir. En çok kullanılan çanta modellerinden biri olan beyaz çantalar ise çok çabuk kirlenebilir. Düzenli olarak beyaz çantaların bakımını yapabilir uygun temizleme yöntemleri ile uzun yıllar dayanıklılığını koruyabilirsin. Deri ya da süet çanta temizliği diğer çanta modellerine oranla biraz daha fazla özen ister. Özellikle beyaz deri çantalar leke tutma açısından daha dayanıksızdır. İşte beyaz çanta nasıl temizlenir sorusunun cevabı:

Düzenli Olarak Çantanı Temizle

  • Çantanı haftada bir kez mikrofiber bir bezle sil. Çantanın üzerinde belirgin lekeler ya da toz yoksa haftada bir kez yaptığın rutin temizlik için kuru mikrofiber bez ideal bir seçenektir. Hafif lekeleri temizlemek için bir iki damla sıvı sabun ile ılık su kullanabilirsin. Ilık sabunlu su ile mikrofiber bezi nemlendirip çanta üzerindeki kirleri ovalamadan çıkarabilirsin.
  • Çantan için nemli bir bez kullandıysan hemen yüzeyi kurulaman gerekir. Kuru mikrofiber bezle ılık sabunlu su kalıntılarını tamamen kurutmalısın. Kesinlikle kurulama işlemi için kâğıt havlu kullanma, beyaz çantan üzerinde daha fazla leke bırakmana neden olabilir.
  • Silme işlemini dairesel ve yumuşak hareketlerle yapmaya çalış, deri çantaların yüzeyleri çok naziktir. Çantanın özellikle kol, kayış ve toka gibi en çok dokunulan bölgeleri için ayrı bir özen göstermelisin. Bu bölgeler ellerindeki doğal yağlarla kolayca kirlenir.
  • Silme işlemi için çamaşır suyu, sirke ve bebek mendili kullanmaktan kaçın. Bu ürünlerdeki kimyasallar özellikle deri çanta temizliği için kullanılmamalıdır, deri yüzeye zarar verebilir, derinin kurumasına ve yağ lekesi sorunlarına neden olabilir.

Düzenli Olarak Beyaz Çantanı Temizle

Lekeleri Çıkarma

  • Çantanda leke gerekleşir gerçekleşmez temizlemen, lekenin derine inmesini önler. Çantandaki lekeyi fark eder etmez mikrofiber özellikli bir bez yardımıyla silmelisin. Acil durumlar için çantanda mikrofiber bir bez taşıyabilirsin.
  • Çıkarılması zor lekeler için beyaz ayakkabı cilası deneyebilirsin. Ayakkabı cilası özellikle çıkması zor lekelerden biri olan mürekkep lekesi üzerinde etkilidir. Ayakkabı cilası ile lekenin üzerini tamamen kapla ve daha sonra ayakkabı süngeri yardımıyla parlat.
  • Çantanda yağ lekesi varsa lekenin üzerine bebek pudrası serpebilirsin. Lekenin üzerini tamamen örtülecek şekilde bebek pudrası serp ve bir gece beklemeye bırak. Ertesi gün, bebek tozunu kuru bir mikrofiber bezle sil. Leke hala temizlenmediyse tekrar uygulayabilirsin. Ancak tekrara rağmen leke çıkmıyorsa çantanın profesyonelce temizlenmesi gerekir. Asla yağ bazlı bir lekede su kullanma, lekenin daha da derinleşmesine sebep olabilirsin. Aynı şekilde lekeleri sert bir şeklide fırça ile temizlemek, lekenin çıkmasını çok daha zor bir hale getirebilir.
  • Daha büyük ve derin lekelerde deri beyaz çanta modelleri için profesyonel deri temizleme ürünü kullanmalısın. Özel olarak formüle edilmiş bu ürünleri ayakkabı mağazalarından satın alabilirsin.

  

Beyaz Çantayı Lekelerden Korumak İçin Dikkat Etmen Gerekenler

 

  • El losyonu kullandıktan sonra çantana dokunmaktan kaçınmalısın. Kremli ellerle çantaya dokunmak yağ bazlı lekelerin çok yaygın bir nedenidir. Cildinin kremi tamamen emmesini beklemelisin.

  • Çantanı kullanmadığın zamanlarda tozsuz bir alanda saklayabilirsin. Özelikle beyaz deri çanta modelleri, tozun yerleşmesini kolaylaştırır. Çantanı bir toz torbası ya da yastık kılıfı içine koyarak muhafaza edebilirsin.

  • Çantanı doğrudan güneş ışığından uzak tutmalısın. Güneş ışınları çanta yüzeyine zarar verebilir. Doğrudan güneş ışığı almayan ve nem içermeyen bir alanda muhafaza etmelisin. Saklama alanında çantanın içini gazete ile doldurarak orijinal şeklini korumasına yardımcı olabilirsin.

  • Deri çanta çeşitlerini birkaç ayda bir kuru bir mikrofiber bezle silip, saç kremi ile bakım yapabilirsin. Saç kreminden küçük bir miktar al ve çanta yüzeyini hafifçe ovala. Birkaç dakika beklettikten sonra kalan krem artıklarını temiz bir mikrofiber bezle sil. Düzenli saç kremi bakımı, deri yüzeyini yumuşak tutarak atlamasını önler.

Cesur ve şık beyaz çanta modelleri ile kombinlerini tamamlamaya yardımcı olan ecanta.com.tr ile dilediğin beyaz çanta modeline sahip olabilir, tarzına uygun kaliteli tasarımlarla şıklığını bir adım öteye taşıyabilirsin.

 

Etiketlendi: Faydalı Bilgiler