Dolabındaki birbirine karışmış, kalabalık çanta görüntüsünden artık rahatsız mı oluyorsun? Farklı renklerde, modellerde çantaların var ve onları artık bir düzene oturtmak mı istiyorsun? Telaş yok, eçanta editör ekibi senin için çanta düzenleyici harika çözüm fırsatları sunacak!

 

Onlarca çantan var, hepsi de favorin… Zamanında vitrinde gördüğün an içine işledi ve hemen aldın! Harika, peki şimdi bu kadar çantayı nasıl düzenleyeceksin? Kulpları ve askıları birbirine dolanmış, renkleri göz yoran, modelleri karışmış çantalarını düzenlemek senin için hem huzur verici hem de günlük hayatta zaman kazandırıcı bir fikir, tebrikler!

 

El çantası, çapraz askılı omuz çantası, bel çantası, sırt çantası… Hepsinin özelliği ve modeli birbirinden ayrı. Bu durumda onları organize etmeli ve dışarı çıkarken hangi çantayı seçeceğine karar verirken işini kolaylaştıracak bir çanta düzeni sağlamalısın. Peki nasıl?

Odanda herhangi uygun boş yer varsa şanslısın; bu boşluğu hemen çanta düzenleyici bir mobilya ile doldurabilirsin. Bunun için mobilyacılardan ya da ev züccaciye ürünleri satan mağazalardan yardım alabilirsin. Peki, evinde böyle bir imkan yoksa, odan küçükse? Bu durumda ne yapmak gerekir?

 

Bu içeriğimizde senin için çanta organize etmek ve çantaları düzgünce bir yere yerleştirebilmek adına farklı tüyolar paylaştık. Böylece sen de çantalarını ister model, ister renk kategorisine göre kolaylıkla düzenleyebilirsin. Ayrıca bu yöntem yani çanta düzenleyici bir sistem oluşturmak, çantaların formunu, malzemesini koruyabilir; çantanı uzun süre modeli bozulmadan kullanabilmeyi sağlayabilirsin.

 

Hazırsan, çanta organizerleri arasından senin için derlediğimiz pratik fikirleri inceleyebilirsin!

Düzen Sevenlere: Evde Çantalarını Nasıl Organize Edersin?

 

Çantaların dolabında sıkış tıkış duruyor ve senin düzenini bozuyorsa artık onları organize etmenin vakti gelmiş demektir! Sonuçta hangi kadın yalnızca birkaç çantayla yetinebilir? Dolabınızdaki çantaları kolayca düzenleyebileceğiniz süper fikirleri senin için araştırdık:

 

1) Çanta Düzenleyici Askı

 

Çanta düzenleyici askı satın alarak kendiniz için uygun fiyatlı çanta düzenleyicisine sahip olabilirsin! Çanta düzenleyici askıyı nereden alabilirim diye sorarsan, pek çok internet sitesinden, ev ürünleri satan mağazalardan satın alabileceğin müjdesini verebiliriz. Yaptığımız incelemeye göre çanta düzenleyici askı fiyatları 30 TL’den başlıyor. 6 gözlü, 10 gözlü dolap içi, kapı arkası çanta düzenleyiciler mevcut. Ne kadar nitelikli ve kaliteli bir model istersen fiyat da aynı oranda artacaktır. 

 

Peki, bu askıyı nasıl kullanabilirsin?

 

Çanta düzenleyici askılar arkalı önlü gözlere sahip bir iskelet sistemine sahip. Tepedeki askısı kıyafet askılarından aşina olduğun bir çeşit kanca. Bu kancalı askıyı dilersen kapının arkasına dilersen dolabının içine asabilirsin. Genellikle şeffaf malzemeden üretilen gözler sayesinde içine koyduğun çantalarını hemen görebilirsin. Tek yapman gereken çantalarını bu gözlere yerleştirmeden önce içlerini boşaltman; aksi durumda çantan göze sığmayabilir veya sen sığdırmak için zorlarken kırışabilir. Ayrıca gözlerin içini ara sıra nemli bir bezle silmende fayda var. Böylece çantalarının tozlanmasını önlemiş olursun.

 

www.yenitoptanci.com

çanta düzenleyici askı

2) Çanta Düzenleyici Dolap veya Şifonyer

 

Az önce odanızda veya evinizde boş, müsait bir yer varsa buraya dolap düzenleyici olarak kullanmak amacıyla bir mobilya alabileceğinizi belirtmiştik. Eviniz genişse bu fikir tam size göre! Birkaç raflı bir şifonyer işinizi görecektir kesinlikle; bu aşamada şifonyerin raflarının derin olması büyük ebattaki çantalarınızın da kolay sığmasına olanak sağlayacaktır.

 

Satın almak yerine tam mevcut boşluğa uyacak şekilde bir mobilya tasarlayabilirsiniz. Evinize bir mobilyacı davet edip uygun ölçülere birlikte karar verebilirsiniz. Sonuçta hayatın her alanında çanta kullanıyoruz ve bu tür bir düzenleyici oldukça uzun ömürlü bir ev mobilyası olacaktır. Bu mobilyanın rafları arasındaki aralığı ayarlamak için çantalarınızın tahmini boyutlarını da ölçmek işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca eğer ekonomik durumun müsaitse ve gerçekten fazla sayıda çantaya sahipsen sıfırdan salt çanta düzenleyici olarak tasarlanan dolaplardan da satın alabilirsin.


şifonyer

3) Kıyafet Askısı veya Banyo Perdesi Askısı

 

Omuz askılı, çapraz askılı uzun saplı çantalarını kıyafet askılarına yerleştirip dolabının içine veya ek bir askıya yerleştirebilirsin. Üstelik bunun için herhangi bir alışveriş yapmana da gerek yok. Evdeki mevcut kıyafet askıları senin işini görecektir.

 

Peki, banyo perdesi askısı da nereden çıktı? İlk duyduğunda şaşırmış olabilirsin; ama yuvarlak askılara el çantalarını, sırt çantalarını kolaylıkla asabilirsin. Bu halkaların içine çantanın kulplarını geçirip mükemmel bir çözüm üretebilirsin! Son olarak bu halkaları dilersen dolabının içindeki ana askı bölümüne geçirebilir; dilersen bir duvara dekoratif bir çubuk askı yaptırıp halkaları buraya yerleştirebilirsin.


çanta düzenleyici fikirler

4)  Ayakkabılık

 

Çanta düzenleyicilerden konu ayakkabıya nasıl geldi dediğiniz duyar gibiyiz; ama hayır tam da ihtiyacın olan çözümü üretiyoruz. Klasik mobilyalardan daha küçük boyutlarda üretilen yukarkan çekmeli ayakkabılıklar da çanta düzenleyici olarak kullanılabilir. Daha sonra kendin için daha geniş bir dolap alsan bile elindeki bu eşyayı hemen ayakkabılığa da çevirebilirsin üstelik. İşte bu tam da bir taşla iki kuş vuran çanta organize fikri!

 

www.ereyon.com.tr

ayakkabalık

Kullanışlı ve Pratik Çanta Depolama Fikirleri

 

Çanta organize edici aparat ve mobilyalardan sonra şimdi gelelim çantalarını düzenlerken uygulayabileceğin en kolay depolama fikirlerine:

 

  • Çantalarını organize ederken ilk yapman gereken belirli ebatlardaki çantalarını tek rafta veya belirli bir yerde toparlamak. El çantaların bir rafta, omuz ve kol çantaların bir rafta olursa modelleri rahatça ayırt edebilirsin.

  • Diğer aşama ise küçük çantaları daha önlere yerleştirmek. Boyut olarak daha ufak oldukları için arkalarda kaybolma olasılığı çok yüksek. Zaten günlük rutinde de eğer işe, okula gitmiyorsan kısa bir gezinti için çoğunlukla küçük çantaları tercih edebilirsin. Kısacası, elinin altında olması açısından küçük çantaları önlere yerleştirmek pratik bir fikir.

  • Diğerlerinin yanında boyutu dolayısıyla hemen ayırt edebileceğin büyük ebatlardaki çantalarını en arkaya koyabilirsin. Sık kullanmadığın çantaların varsa onları da arka tarafa yerleştirerek gün içinde en çok tercih ettiğin çantaları bulabilmek adına vakit kazanmış olursun.

     

 

     

    çanta düzenleyici

     

    İlginizi Çekebilir:

     

    Neden Körüklü Valiz Seçmelisin?

    Çantanı Uzun Süre Sağlam Tutmak İçin Rehber

    Kadınlar İçin En İyi Çanta Markaları Hangileri?

    Küçük Sırt Çantaları Nasıl Kullanılır ve Kombinlenir?

    Kullanışlı Rehber: Ucuz Bayan Çanta Modelleri ve Fiyatları

    Etiketlendi: Faydalı Bilgiler