Her mevsim kullanım imkanı olan şapkalar genellikle yaz günlerinde daha ön plana çıkar. Çok eski zamanlarda başı darbelerden ve sert cisimlerden korumak adına kullanılan şapkalar, günümüzün bir moda aksesuarı haline gelmiştir. Sen de şapka kullanmayı seviyorsan, bu moda akımına uyup her mevsim zevkine hitap eden şapkaları tercih edebilirsin. Bunun için ise eçantaya güvenmelisin.


şapkalar nasıl kombinlenir



Yaz günlerinin kavurucu sıcaklarından başını ve yüzünü korumak için mutlaka şapka kullanman önerilir. Saç derisinin kurumasını önlemek, başa güneş geçişini engellemek, kombinlerini farklı kılmak için şapka modellerini inceleyebilirsin. Şapka hem kadınlara hem de erkeklere hitap eden bir aksesuar olduğu için pek çok model unisex kullanıma sahiptir.


Pek çok kombinde yeri olan şapkaları eçanta farkıyla daha yakından tanımak ister misin? Biliyoruz ki sen de kombinlerine renk ve farklılık getirmek istiyorsun. O halde sesimize kulak ver ve şapka kullanım püf noktalarından temizleme tüyolarına kadar faydalı bilgileri paylaştığımız bu yazımızı sonuna kadar oku. Bizden sonra dolabında birkaç tane şapka olsun isteyeceksin!

 

Şapka Nasıl Takılmalı?

 

Moda dünyasında yer alan şapka aksesuarı birçok modelde karşına çıkar. Rap şapkası, fötr şapka, hasır şapka, kep şapka ve diğer modeller çeşitli kombinlerde kullanıldığında hareketli ve şık kombinler yapılır. Bu şapkaları takmak için bazı stil tüyolarını bilmende fayda olacak diye düşündük. 

 

  • Kadınlar şapka takmak istediklerinde saçlarını açık bırakabilir. Saçları örerek de şapka kullanımı sağlanır. 

  • Ancak saçlarını tepeden bağlayıp şapka takmak istersen topuzun buna engel olabilir. Şapkaların ense kısmında yer alan ayarlanabilir düğmeli bölümden saçını bağlayıp dışarı atabilirsin.

  • At kuyruğu adı verilen bu ilgi gören saç stili ile şapka kullanmak daha kolay olacak.

  • Kısa ya da uzun saçlarını yandan örerek veya enseden örerek yine şapkanı takmaya devam edebilirsin.

  • Şapka sadece saçları açık olan kadınlara değil aynı zamanda tesettürlü kadınlara da hitap ediyor. Şal üzerine şapka takmak oldukça popüler.

  • Şal bağlandıktan sonra şapka şal üzerine sabitlenir ve böylece gün boyu şapka düşmeden kullanılır.

 

Peki, erkekler şapkayı nasıl kullanıyor?

 

  • Erkeklerin şapka kullanımı kadınlara göre daha pratik ve kolay. Tut ve tak yöntemiyle gün boyu şapka kullanımı devam edebilir.

  • Baş ölçüsüne göre ayarlanan şapkalar, sabitlendiğinde pek çok kombinde kullanılır.

  • Rapçi şapkası adı verilen daha spor görünümlü şapkaların kullanım önerisi ise gölge sağlayan parçanın yana ve arkaya doğru bakmasıdır.

  • Spor görünümlü şapkaları, dilediğin şekilde takabilirsin. 

  • Eğer fötr şapka kullanmayı düşünüyorsan bu tür modelleri sakın ola kaşlarına kadar indirme. Başın üzerine biraz havada duracak şekilde kullanılan bir şapka modelidir.

  • Erkek kombinlerinde şapka nasıl takılır diyenler, şapkanın tarzının kıyafetlere uyumlu olmasına dikkat edebilir. Klasik giyim üzerine spor bir şapka pek de uyumlu olmaz sanki ne dersin?


şapka kombinleri



Şapka Kombin Fikirleri

 

Şapkanı aklına gelebilecek her kıyafetle kullanabilirsin. Sadece tarz seçiminde hassas olman önerilir. Bunun için şöyle bir yol izleyebilirsin:

 

  • Geniş ve hasır şapkalar, yaz günlerinde elbiselerle çok uyumlu olacak. Özellikle de beyaz ve kahve tonlarındaki kıyafetlerin için hasır şapka tercih edebilirsin.

  • Spor kep şapkaları jean giydiğin günlerde kullanabilirsin. Dilersen bir tişört üzerinde ya da sweatshirt üzerinde kullanarak tarz bir kombin yapabilirsin.

  • Deri görünümlü şapkalarını deri ceketle kombinleyebilirsin.

  • Fötr bir şapka kullanmak istersen ve kumaşı süet olan model seçmişsen bu şapkalar soğuk günlerde kaşe ya da ceketlerle şık bir bütünlük sağlayacaktır.

  • Saçlarını ördüğün günlerde şapka takmak istediğinde tokanın rengiyle şapkanın renginin eşleşmesine dikkat edebilirsin. Bu şekilde uyumlu bir görünüm elde edebilirsin.

  • Triko, kaşe, ceket gibi parçalar üzerinde fötr şapka kullanımı çok yaygındır. Bu ürünler kış modasına hitap ettiği için şapka tercihin fötr modeller olabilir.

  • Erkek şapkalarını kombinlemek istediğinde; gömlek üzerinde kep şapka tercih edebilirsin. Ayrıca şapkaya uyum sağlayan atkı ve şal da kullanmak tarz bir görünüm kazandırır.

  • Spor şapkaları eşofmanla ya da sweatshirt üzerinde kullanarak cool bir imaj oluşturabileceğini de unutma.


şapka kombinleri



Şapka Temizliği Nasıl Yapılır?

 

Pek çok kişinin merak ettiği o soru senin de aklından geçiyor hissediyoruz. Şapka nasıl yıkanır? Dokusu ve kalıbı zarar görmeden şapka temizliği yapmak istiyorsan diyeceklerimiz işine yarayabilir:

 

  • Şapkaların öze bir kalıbı olduğu için makinede yıkama önerilmez. Bunun için bir miktar deterjan ve yumuşak bir sünger kullanmak daha iyi seçim olacaktır.

  • Leke çıkarmak istediğinde lekeli bölgeye deterjan sıkıp ılık suyla bu deterjanı köpürt. Ardından süngerle tüm şapkayı elinde yıka. Duş başlığı kullanarak deterjanı şapkadan arındır.

  • Şapkanın suyunu bırakması ve kuruması için havadar bir ortamda kurumaya bırak. Tamamen kuruduğunda şapkanı kullanmaya, tarzını yansıtmaya devam edebilirsin.


şapka kombinleri



Yazın Favorisi Olacak En İyi Şapka Önerileri

 

Şapka takmayı sevenler için eçantada onlarca modelde dünyaca ünlü markaların şapkaları yer alıyor. Her kıyafete uyum sağlayan şapka modellerini haydi beraber tanıyalım!

 

 

İlgini Çekebilir:

 

Herschel Çanta Tercih Rehberi

 

Benetton Çanta Tarzını Anlatıyoruz!

 

Calvin Klein Markası Tasarım Çizgileri

 

Kipling’i Diğer Çantalardan Ayıran 4 Özellik

 

Tommy Hilfiger Kadın Çantaları: Seçkin, Elegan!

2022’de Sahip Olmanız Gereken Benetton Çantalar

 

Her Tarza Uygun Tommy Hilfiger Sneaker Modelleri

Etiketlendi: Kombinler