Doğa tutkunlarının vazgeçilmezidir kamp yapmak; hatta öyle ki zamanla bağımlılık haline geldiğini söyleyenler de epey yoğunlukta. Çok haklılar! İş stresi, günlük telaş ve şehir kargaşasından sıyrılıp kendinizi izole edebilmek, biraz topraklanmak, birkaç gün temiz hava almak için kamp tatili kesinlikle ideal bir seçim.

 

kamp çantası boyu nasıl seçilir

 

Son dönemde özellikle de tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan Covid-19 pandemi süreci nedeniyle kampseverlerin dışında pek çok kişi kamp tatilini tercih etti. Böylece otel, pansiyon gibi turizm tesislerinde diğer insanlarla iç içe olmaktansa doğada, açık havada tatil yapmayı daha uygun buldular; esasında gayet mantıklı bir karar zira tatil sürecinde insan endişe verici ihtimallerle zihnini meşgul etmek istemiyor…

 

 

Öyle ki içinde bulunduğumuz 2020 yılında çadır, kamp ve dağcılık malzemelerindeki satış oranı çok arttı. Hem çok yıldızlı otel tatillerine nazaran daha ekonomik hem de kalabalıktan ve salgın gündeminden uzakta nispeten daha huzurlu bir seçim oldu kamp tatilleri.

 

kamp çantası boyu nasıl seçilir

 

Tecrübeli dağcıların, kamp müdavimlerinin yanı sıra eğer siz bu rahatlatıcı dünyaya yeni yeni adım atıyorsanız tüm eşyalarınızı sığdırabileceğiniz uygun boyda bir kamp çantası satın almalısınız. Çünkü, yüksek, engebeli araziler, dağ tırmanışları, doğal kamp alanları gibi doğal bölgelerde araç kullanmak ya da bir taşıt sağlayabilmek zor bir durum.

 

 

Bu gibi koşullarda, kendinizi tamamen doğaya bırakmışken pek çok malzemeye ihtiyaç duyarsınız. Çadır, mat veya şişme yatak, gerekirse pompa, uyku tulumu, hava koşullarına göre battaniye veya yedek kıyafetler, taşınabilir ocak, mutfak malzemeleri, termos gibi gibi zaruri ihtiyaçları yanınızda bulundurabilmek için dağ sırt çantası boyu seçimi konusunda isabetli karar vermeniz gerekiyor.

 

Peki, dağcı veya kamp sırt çantası boyu nasıl seçilir? Hem eşyaların sığabileceği hem de taşıması kolay özelliklere sahip hangi boy kamp çantası seçilmeli?

 

dağcı çantası boyu nasıl seçilir

 

Doğada, dağda, ormanda veya bir sahilde kamp sırasında size gerekli olabilecek araç gereçleri eksiksiz sığdırabileceğiniz kamp sırt çantası ebatları vücut ölçülerinize uygun olmalı öncelikle. Yani, hem işlevsel ve yeterli hem de taşıması konforlu bir dağcı - kamp sırt çantası seçmelisiniz. Böylece, omurulik ve bel sağlığınızı da korumuş olacaksınız. 

 

Belli mi olur belki sırtınızda kilolarca yükle uzun mesafe yürümek ve hatta tırmanmak zorunda kalabilir, otostop çekme imkanı bulamayabilirsiniz. Hem ayrıca her kamp yapanın aracı olacak diye bir kural da yok; o halde en doğrusu vücudunuzun yapısına uygun bir çanta seçmek!

 

Şimdi gelelim kullanışlı püf noktaları içeren dağcı veya kamp sırt çantası boyu nasıl seçilir sorusunun yanıtlarına.

 

dağcı kamp sırt çantası boyu

 

3 Hızlı Adımda Dağcı veya Kamp Sırt Çantası Boyu Nasıl Seçilir?

 

Kamp yapmayı planlıyorsunuz, gerekli malzemeleri edindiniz sıra geldi bu eşyaları güvende tutabilecek, taşıması kolay aynı zamanda da kullanışlı bir kamp sırt çantası seçmeye! fakat o da ne? Birçok model ve farklı boyutlarda kamp çantası var, peki sizin için en uygunu hangisi olmalı?

 

Bu aşamada telaş yok; sizler için anlaşılır, açıklayıcı ve sağlıklı bilgiler içeren bir liste hazırladık! Üstelik evde, kendiniz kolayca bu ölçümleri yapabilirsiniz.

 

İşte, dağcı veya kamp sırt çantası seçmenin ipuçları!

 

kamp sırt çantası boyu

 

1. Adım: İdeal Çanta Uzunluğu İçin Gövdenizin Boyunu Hesaplayın

 

Nasıl yani? dediğinizi duyar gibiyiz. Bu aşama oldukça mühim. Çünkü gövde boyunuzdan daha küçük bir çanta alırsanız taşımak gerçekten külfetli olacak; aksine daha uzun bir çanta alırsanız boynunuzun ve kalçanızın hareket kabiliyetini engellemiş olacaksınız. 

 

Bu gibi istenmeyen durumların önüne geçmek için gövde boyu ölçünüzü bilmeniz şart. Merak etmeyin bunu sadece 1 dakika içinde kolayca ölçebilirsiniz:

 

Gövde ve Sırt Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

 

  • Başınızı öne ve aşağı doğru eğin.

  • Ensenizin sırtınızla birleştiği bölgede el yordamıyla bulabileceğiniz yumruyu başlangıç olarak alın.

  • Şimdi duruşunuzu dikleştirin ve kalçanızın hemen üzerine denk gelecek şekilde bir hat belirleyip bu ölçüyü not edin.

     

 

     

    dağcı sırt çantası boyu

     

    2. Adım: Yükün Vücuda Eşit Dağılmasını İçin Bel Ölçünüzü Hesaplayın

     

    Doğada ev rahatlığını yakalamak ve korunaklı bir kamp yapmak istiyorsanız tüm malzemelerin yükünü yalnızca sırta ve omuz bölgesine yüklemek sizi kısa sürede yoracaktır maalesef. Aynı durum günlük doğa gezileri, tırmanışlar ya da yürüyüşler için de geçerli elbette. 

     

    Bu aşamada yapmanız gereken bel destekli bir kamp çantası satın almak. Böylece yükü hem sırta hem de bele paylaştırarak yolculuğunuzu çok daha konforlu geçirebileceksiniz.

     

    Peki, doğru boyda kamp çantası satın alabilmek için bel ölçüsü nasıl hesaplanır?

     

    • Pantolon kemerine aşinasınızdır. Bu aşamda yapmanız gereken klasik kemer bölgesinin daha yukarısına yani kalça kemikleri ile göğüs kafesi arasına ulaşmak.

    • Eğer zihninizde canlanmadıysa şöyle ifade edelim: sinirlenince elinizi belinize attığınızda elleriniz hangi bölgeyi tutuyorsa, işte orası :)

    • Bulduğunuz bölgenin ölçüsünü alın ve kaydedin. Belinize sabitleyebileceğiniz kamp çantalarında bu ölçüyü kullanabilirsiniz.

    • Kamp sırt çantanızı belinize sabitleyerek yükü hem sırta hem de bele paylaştırmış olacaksınız.

       

     

       

      kamp sırt çantası boyu nasıl ölçülür

       

      3. Adım: Kaç Litrelik Dağcı veya Kamp Sırt Çantası Satın Almalıyım?

       

      Kamp için sırt çantası satın almaya karar verip ürünleri incelediğinizde “L” ibaresi ile karşılaşacaksınız. L, litre anlamını taşır. Litre ise kamp sırt çantalarının hacmini gösterir. Kamp çantası için litre ölçüleri 5 litreden başlayarak 10 L, 20 L, 30 L, 40 L, 50 L, 60 L, 70 L ve hatta 80-120 L kapasitelik ölçülere kadar ulaşabilir.

       

      Peki, en uygun litrede kamp çantası nasıl seçilir?

       

      • Öncelikle kaç günlük bir seyahate çıktığınızı, tatilinizin ortalama ne kadar sürebileceğiniz kestirmeniz gerek. 

      • Günübirlik doğa gezileri veya kısa süreli hafta sonu kampları için küçük hacimli çantalar işinizi görür. 

      • Eğer birkaç 1 hafta, 10 gün veya birkaç hafta gibi uzun süreli bir tatil planlıyorsanız elbette daha yüksek hacimli bir çanta seçmeniz gerekecek. 

      • Çünkü seyahat planınızın uzunluğuna göre yanınızda bulundurmak isteyeceğiniz eşya sayısı da değişecektir.

         

       

      Sizler için daha kolay anlaşılır olması açısından ortalama kamp sırt çantası hacimlerini listeledik:

       

      • Günübirlik, 1 veya maksimum 2 gecelik kamp ya da doğa etkinliği planlıyorsanız 10 ila 30 L hacme sahip kamp çantası sizin için yeterli olacaktır.

      • 4-5 günlük ya da 1 haftalık kamp için size en uygun olanı minimum 50 L hacme sahip dağ veya kamp sırt çantası modelleridir. Yani, 50 litrenin altında çantalar eşyalarınız için yeterli olmayabilir.

      • 10 gün ve daha uzun süreli seyahat planlarınız için 70 L ve üzeri kamp sırt çantaları seçmek mantıklı olacaktır.

         

       

         

        kamp sırt çantası boyu

         

        eçantada İhtiyacınıza En Uygun, Kullanışlı ve Dayanıklı Kamp Sırt Çantaları Sizi Bekliyor!

         

        • Farklı donanımlara sahip, uzun süre kullanıma uygun, dayanıklı kamp sırt çantaları yerli ve yabancı çanta markalarını tek platformda birleştiren en kaliteli adresi eçantada!
        • Doğa koşullarına, tırmanışa uygun kamp ve dağ sırt çantaları seçerken size rehber olabilecek litre ölçüleri ve ürün özellikleri tüm detaylarıyla mevcut.
        • Ekstra depolama alanına sahip, cepli ve fermuarlı korunaklı bölmeler içeren, yastıklı, konforlu kol askıları olan, değişik renk ve tasarımlarda kamp ve dağcı sırt çantası modelleri sizlere sunduğumuz seçenekler arasında! Bütçenize uygun fiyat filtresini de kolayca uygulayabilirsiniz.
        • Üstelik alt limit olmaksızın eçantada tüm modeller için kargo ücreti yalnızca 1 TL! Modeli incelemek için linke tıklaman yeterli!

         

         

        Kampa gitmeden önce yanınıza almanız gereken eşyaları incelemek için:

         

        Geniş Kapsamlı Rehber: Tatile Gitmeden Önce Alınması Gerekenler Listesi

         

        Doğa şartlarında ihtiyacınız olabilecek en önemli kamp malzemeleri için:

         

        Mükemmel Kamp İçin Eksiksiz Kamp Malzemeleri Listesi

         

        İlgini Çekebilir:

         

        Spor İçin Çanta Nasıl Seçilir?

         

        Seyahat Severler İçin Hediye Önerileri

         

        Bisiklet Tutkunları İçin Çanta Seçimleri

         

        Su Geçirmez Sırt Çantaları: Her İhtiyaca Uygun 8 Tavsiye

         

        Doğum Hastane Çantası Hazırlığı ve Hamilelikte Corona Virüs

         

        Etiketlendi: Faydalı Bilgiler